«Ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύθηκε για 13η σύνταξη, αλλά δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία!»

0

Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξή του μίλησε και πάλι περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα, χαρακτήρισε ξεπερασμένο το οκτάωρο, ενώ δεν δεσμεύθηκε για 13η σύνταξη.

—————————————————————————-

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προεκλογική διακαναλική του συνέντευξη, σε πλήρη ακολουθία με τις δηλώσεις του ότι είναι «λαϊκισμός η 13η σύνταξη» δεν δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει αυτό το θετικό μέτρο για τους συνταξιούχους, αν και σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει στη Βουλή.

«Ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ»

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού, «ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική  ξεπέρασε  ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του».

«Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη “ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα”. Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί.

Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα.

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας: «Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται επιστροφή στο πιο σκληρό και εκμεταλλευτικό χτες»

«Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο…»

Η απάντηση του Μαξίμου στη ΝΔ για την ανακοίνωσή της με την οποία προσπαθεί να δώσει διευκρινίσεις και ουσιαστικά να «μαζέψει» τις δηλώσεις Μητσοτάκη:

«Η ΝΔ προσπαθεί μάταια, με ψέματα και λαθροχειρίες, να μαζέψει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος. Μίλησε για επταήμερη εργασία και όχι για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων η οποία εξάλλου ίσχυε πάντοτε.

Φιλότιμες οι προσπάθειες να διορθώσουν τον αρχηγό τους στη ΝΔ, αλλά οι πολίτες και οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο…»

Τι απάντησε η ΝΔ:

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε “13η σύνταξη” ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαίου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com