Στη Μηλέα Ελασσόνας ο Δημήτρης Πλουμπίδης – Επισκέφθηκε τη Βρύση-μνημείο που κατασκεύασε ο πατέρας του

0

Στην Μηλέα Ελασσόνας, στο χωριό δηλαδή όπου το 1924 διορίστηκε δάσκαλος ο Νίκος Πλουμπίδης, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο γιος του Δημήτρης Πλουμπίδης με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Λάρισα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Πλουμπίδης επισκέφθηκε και την πέτρινη Βρύση – μνημείο που βρίσκεται στο χωριό της Ελασσόνας και την οποία κατασκεύασε ο ίδιος ο πατέρας του μεταφέροντας την τεχνική των μαστόρων από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, τόπο καταγωγής του.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση με ομιλία του αναπληρωτή γραμματέα της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Βασίλη Ζωγράφου, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικό βιογραφικό και ιστορικά στοιχεία από τη ζωή και δράση του Νίκου Πλουμπίδη στο κομμουνιστικό κίνημα στην περιοχή της Ελασσόνας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Πλουμπίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος να διαπιστώνω πόσο ζωντανή είναι η μνήμη του πατέρα μου στη Μηλέα μετά από σχεδόν 90 χρόνια. Η προσωπικότητά του Νίκου Πλουμπίδη και ο τρόπος που είχε να συνδέεται με τους ανθρώπους άφησε όλα αυτά τα ίχνη. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την επίσκεψη και για όσα ειπώθηκαν αλλά και για όσους βρέθηκαν εδώ».

Σημειώνεται πως ο κ. Πλουμπίδης ολοκληρώνει την περιοδεία του στον νομό της Λάρισας με ομιλία σε πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com