Η αβάσταχτη κιτρινίλα του Κ. Μητσοτάκη

0

Ακούγοντας χθες τον κ. Μητσοτάκη, αναρωτιέται κανείς πότε στην πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου ο λόγος και το επίπεδο της αντιπολίτευσης ξαναβρέθηκε σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Δεν είναι μόνο το πολωτικό κλίμα το οποίο προσπαθεί να υπηρετήσει – πόλωση υπήρξε σε πολλές περιόδους της πολιτικής μας ζωής.

Είναι η φτήνια των επιχειρημάτων και η εκκωφαντική απουσία στοιχειώδους πολιτικής συγκρότησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο άνθρωπος που ζητάει εμπιστοσύνη για να κυβερνήσει τη χώρα, μιλάει με επιχειρήματα αργόσχολου και εμπαθούς τρολ του Διαδικτύου.

Επικαλείται ανενδοίαστα fake news. Υιοθετεί και αναπαράγει ατάκες από το Twitter και το Facebook.

Και χθες επικαλέστηκε ανενδοίαστα και κατασκευές από την απεχθέστερη και πιο σιχαμένη εφημερίδα που κυκλοφορεί και η οποία έχει στηρίξει με συνέπεια όλες τις επικοινωνιακές επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης.

Θα περίμενε κανείς, σε μια εκ των πραγμάτων προεκλογική περίοδο, η αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για τις προγραμματικές της αιχμές. Ενδεχομένως καλώς επιλέγει να μην το κάνει. Το ασφαλιστικό Πινοσέτ, η εργασιακή επισφάλεια, οι περικοπές κοινωνικών δαπανών, δεν είναι καλή ατζέντα για μια κοινωνία ταλαιπωρημένη από εννέα χρόνια λιτότητας και κρίσης.

Είναι πιο εύκολο για την αντιπολίτευση να πάει στις εκλογές με ατζέντα λάσπης, μεσημεριανάδικων και Στέφανου Χίου. Και είναι πιο συμβατό με το πολιτικό επίπεδο του Κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίες λοιπόν οι χθεσινές απουσίες από τα έδρανα τη Ν.Δ. Τις δύο επόμενες μέρες θα δούμε ποιοι θα ακολουθήσουν τον Κ. Μητσοτάκη στην κιτρινίλα, στην οποία τον σέρνει η ομάδα Γεωργιάδη και οι ακροδεξιοί. Και ποιοι θα σφυρίζουν αδιάφορα, κρατώντας αποστάσεις.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 9 Μαίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com