Αλ. Τσίπρας: Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμά μας, ψήφο μομφής και καταδίκης στη Ν.Δ. (βίντεο)

0

«Ήρθα για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη το οποίο είναι ίδιο με αυτό που έριξε τη χώρα στα βράχια, που την οδήγησε στην χρεοκοπία, που οδήγησε στην ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός

——————————————————————————

«Ζητάω εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο ανάταξης και στήριξης της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα. Το σχέδιο αυτό αφορά το σήμερα, το αύριο αλλά και την επόμενη τετραετία, αφορά την επιτάχυνση της πορείας μεταστροφής της χώρας μας στην κανονικότητα και την επιστροφή των πολλών στην ευημερία», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη  συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε μάλιστα ότι «δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη. Του έχω ζητήσει επανειλημμένως να κάνουμε αντιπαράθεση για τα θέματα της οικονομίας, της χώρας. Δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ μαζί του στον “κιτρινισμό” και τη “μαύρη” προπαγάνδα στα οποία είναι ασυναγώνιστος».

«Ήρθα για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη» ξεκαθάρισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «είναι το ίδιο ακριβώς σχέδιο με αυτο που έριξε τη χώρα στα βράχια, που την οδήγησε στην χρεοκοπία, που οδήγησε στην ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού, αφάνισε το 1/3 της οικονομίας, έριξε στον Καιάδα τους συνταξιούχους. Αυτό το σχέδιο και το πρόγραμμα επιθυμεί να εφαρμόσει η παράταξη της ΝΔ και πάλι».

«Το σχέδιο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης είναι “το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής”», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι «ήρθα να αντιπαρατεθώ με προτάσεις και να αντιπαραβάλλουμε τα πολιτικά μας σχέδια. Να μιλήσουμε για την χώρα μας που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της οικονομίας αλλά και της Μεσογείου. Να αντιπαραβάλλουμε τις θέσεις μας και να θέσουμε το ερώτημα: Αν με το δικό μας σχέδιο θα αισθανθούν οι πολίτες τα οφέλη από την έξοδο από τα μνημόνια».

«Η δίκαιη ανάπτυξη μπορεί να δώσει μέρισμα για τους πολλούς» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας θέτοντας το ερώτημα αν «θα συνεχίσουμε το δρόμο για μια στρατηγική που θα προβάλλει τα συμφέροντα των πολλών και μια δίκαιη ανάπτυξη ή θα γυρίσουμε πίσω;».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα υπογράμμισε ότι «σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια μπήκαμε στην τραγωδία των μνημονίων – το πρώτο μνημόνιο υπογράφηκε σαν σήμερα. Μπήκαμε στην τραγωδία αυτή γιατί είχατε αφήσει το κράτος στην διαφθορά, δεν μπορέσατε να υλοποιήσατε μια πολιτική στήριξης για τους πολλούς».

Δεν ήμασταν εμείς αλλά εσείς που εφαρμόσατε την πιο βάναυση πολιτική λιτότητας

«Δεν ήμασταν εμείς αλλά εσείς που εφαρμόσατε την πιο βάναυση πολιτική λιτότητας. Εσείς κυβερνούσατε όταν έχασε η χώρα το 1/4 του εθνικού πλούτου της, όταν γκρεμίστηκε το κοινωνικό κράτος. Εσείς ήσασταν που βυθίσατε την πλειοψηφία των Ελλήνων σε ένα αίσθημα αναξιοπρέπειας» τονίζει ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ. «Δεν σταθήκατε δίπλα στους αδύναμους. Δίπλα στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «το 2015 παραλάβαμε μια χώρα, μια οικονομία και μια κοινωνία χρεοκοπημένη με άδεια ταμεία, με ελλείμματα και παρά τους υψηλούς στόχους που υπογράφατε δεν πετυχαίνατε τίποτα».

» Είμαστε εδώ γιατί πήραμε ξανά και ξανά την έγκριση του ελληνικού λαού. Μοιράσαμε όσο πιο δίκαια γίνεται τα βάρη. Εμείς θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα. Ενίσχυση του προϋπολογισμού για τη φτώχεια, ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους, 2,5 εκ. ανασφάλιστοι συμπολίτες μας στην δημόσια υγεία με την προσπάθεια μας να βάλουμε μπροστά τους αδύναμους».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «καταφέραμε να φέρουμε την κανονικότητα στα σχολεία. Επιστρέψαμε κάθε χρόνο το πλεόνασμα στους πολλούς γιατί ανήκε σε αυτούς που το είχαν ανάγκη».

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «επιστρέψαμε με τους καλύτερους όρους από ποτέ στις διεθνείς αγορές. Τα πετύχαμε όλα αυτά με πολύ κόπο και σε συνθήκες δύσκολες και αντίξοες. Πετύχαμε και είμαστε περήφανοι για αυτό, να βγάλουμε τη χώρα από την μνημονιακή περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε 9 χρόνια πριν σε αυτήν εδώ την Βουλή και σήμερα είμαστε εδώ με σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα πορεία».

Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση των αδικιών 

«Η αποκατάσταση των αδικιών είναι για μας σημαντική προτεραιότητα. Από το Σεπτέμβρη και μετά η Βουλή αυτή ψηφίζει μόνο θετικά μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όσα εξήγγειλα στην ΔΕΘ νομοθετήθηκαν όλα και υλοποιούνται. Το επίδομα στέγασης, οι προσλήψεις, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη των πολιτών στα ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, η μη μείωση των συντάξεων. Το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, όλα αυτά υλοποιούνται ένα προς ένα».

«Εξαγγείλαμε χθες τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, στην ενέργεια, στο νερό. Εξαγγείλαμε και κάτι που ονομάσατε “λαϊκισμό” και ανέφικτο, τη 13η σύνταξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι «όλα όσα εξαγγείλαμε ένα προς ένα θα τα ψηφίσετε. Θα λέτε ναι σε όλα».

«Τα δικά σας μέτρα ήταν μέτρα λεηλασίας του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και υπενθύμισε δηλώσεις του Ά. Γεωργιάδη υπέρ των μέτρων λιτότητας.

Ακόμα, σχετικά με τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε χθες ο ίδιος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν είναι δώρα είναι δικαιοσύνη. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους πολλούς και είναι η αρχή μιας νέας δίκαιης ανάπτυξης για τη χώρα. τα μέτρα αυτά είναι μόνιμα».

«Η μόνη μας έγνοια ήταν οι ανάγκες των πολλών. Ποτέ δεν πανηγυρίσαμε εμείς και ας ρίξαμε 10 μονάδες την ανεργία. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί είναι δύσκολος ο δρόμος. Εμείς δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε αλλά να εγγυηθούμε μέτρα ελάφρυνσης. Δεν δίνουμε τρύπιες υποσχέσεις ούτε ανταλλάγματα για απολύσεις».

Γιατί κρύβεστε κ. Μητσοτάκη;

Όσον αφορά στην άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε debate ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Πείτε μου ποιος είναι ο λόγος που αρνείστε μια τηλεοπτική αναμέτρηση; Γιατί κρύβεστε; Θέλετε τον Πορτοσάλτε να σας δίνει μηνυματάκια; Ελάτε να αντιπαρατεθούμε».

«Δεν πιστεύω ότι δεν έχετε πρόταση και σχέδιο για αυτό πάτε με την Πολακιάδα και τον “κιτρινισμό”. Πάτε όμως με την “μαύρη” προπαγάνδα γιατί θέλετε να κρύψετε το σχέδιο σας από τον ελληνικό λαό. Και θέλετε να το κρύψετε γιατί το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Διότι είναι το σχέδιο του ΔΝΤ», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να κρύψει ότι το πρόγραμμά της  το οποίο είναι «του ανθέλληνα κ. Βέμπερ. Αυτός είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε τόσα στους πολλούς και μάλιστα τέθηκε ενάντια σε ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας. Να τον χαίρεστε γιατί έχει τις ίδιες απόψεις με σας. Να τον χαίρεστε γιατί σε συνέντευξή σας δηλώσατε ότι είναι λαϊκισμός και ανέφικτο μέτρο η 13η σύνταξη. Αν ψηφίσετε το μέτρο της 13ης σύνταξης θα πρέπει να καταγγείλετε τον κ. Βέμπερ».

Ακόμα ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό το πακέτο ανάσας θα εφαρμοστεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και αν ο κ. Βέμπερ δεν είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είτε θα πρέπει να καταψηφίσετε τα μέτρα είτε θα πρέπει να αποσύρετε την εμπιστοσύνη σας από τον κ. Βέμπερ».

«Σέβομαι και τιμώ τον κ. Κυμπουρόπουλο όμως εσείς δεν τον σέβεστε και δεν τον τιμάτε», δήλωσε ο πρωθυπουργός καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να μην κουνά το δάχτυλο για τα θέματα αυτά. «Η παράταξη που συμπεριφερόταν στους ανάπηρους συμπολίτες μας ως πολίτες β’ κατηγορίας».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι «αυτά τα τρία χρόνια έχετε κάνει βαρύγδουπες προβλέψεις: Η κυβέρνηση δε θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, φέρνατε 4ο και 5ο μνημόνιο, δε θα βγούμε στις αγορές, θα κοπούν οι συντάξεις. Σε όλα διαψευστήκατε. Μία τελευταία σας έχει μείνει ότι θα είστε η επόμενη κυβέρνηση. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν διαψευστείτε και σε αυτή».

«Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα, ψήφο μομφής και καταδίκης στη ΝΔ με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, του νεοφιλελευθερισμού, του Μ. Βέμπερ. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε σχέδιο. Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει με τα πεπραγμένα μας για τις πράξεις μας», τόνισε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com