Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας από την Ξάνθη

0

Στη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου Ξάνθης – «Ο Μητσοτάκης θα κληθεί να πάρει θέση για όλα. Θα μας πει για το σχέδιό του να καταργήσει δώρα και επιδόματα, για το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε, δίνοντας ανάσα σε εκατομμύρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – «Siemens, Νοvartis, offshore και απολύσεις είναι οι λέξεις που συνοδεύουν τον πρόεδρο της ΝΔ»

—————————————————————-

Μόνιμα μέτρα που θα μοιράζουν με δικαιοσύνη τις δυνατότητες που δίνει ο δημοσιονομικός χώρος θα ανακοινώσουν σήμερα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο ανέβαλε την σημερινή του επίσκεψη του στα Γιάννενα.

Αναγγελία μόνιμων μέτρων

«Δεν θα βρεθώ στα Γιάννενα, θα γυρίσω στην Αθήνα ώστε μαζί με τον κ. Τσακαλώτο να προβούμε στις αναγκαίες ανακοινώσεις που όλη η Ελλάδα περιμένει σε ότι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο», είπε και αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει περισσότερα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι μόνιμα μέτρα.

«Ούτε ένα εφάπαξ μέτρο, μόνο μόνιμα μέτρα θα αναγγείλουμε. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους, δεν θα σας τα φανερώσω όλα σήμερα εδώ», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν σχεδιάζει στον αέρα, ούτε με βάση τη συγκυρία, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί “παροχών” της κυβέρνησης, και δήλωσε πως θα μιλήσει με πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, για το πως θα βάλει τη χώρα ξανά στην κανονικότητα, πως θα μοιράσει με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη, αλλά τις δυνατότητες που τώρα ανοίγονται και είναι σημαντικές. «Εχω πλήρη επίγνωση. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας τους πολλούς. Έχουμε δείξει δείγματα γραφής και έχουμε περάσει τις εξετάσεις».

Μετατρέπουμε την πρόταση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τη κατάθεση πρότασης εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και αφού δήλωσε ότι ο ίδιος τη μετατρέπει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τόνισε ότι ο λαός θα κάνει πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει άλλο ένα δώρο του προέδρου της Ν.Δ στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε το μεγάλο λάθος, έπαιξε κι έχασε, μας έδωσε ένα ακόμα δώρο. Ο κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει κερδίσει τις εκλογές, αλλά κρύβεται από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση-τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει-κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Εγώ στη θέση του δεν θα κρυβόμουν μόνο από το ντιμπέιτ, θα κρυβόμουν ακόμα και από τη Βουλή», είπε ο πρωθυπουργός.

Παρατήρησε πως είναι ενδιαφέρον ότι στην πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως κεντρικό δίλημμα μια παράφραση του συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ «με την Ελλάδα των ελίτ ή με την Ελλάδα των πολλών» αντικαθιστώντας τη λέξη “ελίτ” με τον Πολάκη και ομολόγησε ότι ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η Ν.Δ. δεν είχε φτάσει σε τέτοιο “φτηνό μιμητισμό”, σε τόσο “ρηχό” πολιτικό επίπεδο.

Ο κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που, όταν κυβέρνησε, απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε μετωπικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «Και ποιος τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών; Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που, όταν κυβέρνησε, απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε τη φράση για την αδαή πλειοψηφία , μίλησε στο όνομα των πολλών».

Καταλόγισε “εξοργιστική και ψηφοθηρική εργαλειοποίηση” της αναπηρίας στον κ. Μητσοτάκη, που, όπως είπε, είναι εξοργιστική και για τον ίδιο τον κ. Κυμπουρόπουλο και για τους συμπολίτες με αναπηρία.

Επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης “ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από τον συμπαθή Κυμπουρόπουλο και από τον Πολάκη” και παρατήρησε: “Οχι, δεν έπαθε καμιά ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου, ούτε με το προκατασκευασμένο και ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το Μάτι. Η έγνοια του ήταν πίσω από τον Πολάκη να κρύψει τον κ. Μαρινάκη”.

Παρατήρησε πως δεν μπορεί να παραδίδει μαθήματα ηθικής ο κ. Μητσοτάκης όταν ο σύμβουλος του κ. Γεωργιάδης έχει καταδικαστεί για ασέλγεια και παιδεραστία.

Τώρα, είπε ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει στη Βουλή για όλα και γιατί θέλει να γυρίσει την Ελλάδα πίσω στα Μνημόνια.

Για τον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα τον συνοδεύουν πάντα τρεις λέξεις (ΖΙΜΕΝΣ, ΝΟΒΑΡΤΙΣ, ΟΦΣΟΡ) και οι συγκεντρωμένοι απάντησαν και οι απολύσεις.

Εμείς δεν λογοδοτούμε στα μεγάλα τζάκια, ούτε στους τραπεζίτες, ούτε στους εκπροσώπους των ελίτ. Λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό

Χαρακτήρισε “παράσημο” γιατί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ το ότι έχουν απέναντι τους τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν το παλιό καθεστώς.

“Εμείς δεν λογοδοτούμε στα μεγάλα τζάκια, ούτε στους τραπεζίτες, ούτε στους εκπροσώπους των ελίτ. Λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή και τον παλμό της συγκέντρωσης είπε ότι όλες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι μεγαλύτερες από εκείνες του 2015 και σχολίασε με νόημα: “Φανταστείτε να μην μας έδιναν 15 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ, πόσα γήπεδα θα γεμίζαμε. Στις εκλογές δεν ψηφίζουν ούτε οι δημοκόποι, ούτε οι δημοσκόποι”.

Επισήμανε ότι και η Ξάνθη έστειλε μήνυμα νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους να πάνε αποφασιστικά στις κάλπες και να μην σπαταλήσουν χρόνο και τα όπλα τους.

Τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δικαίωμα ψήφου στους 17ρηδες και υπενθύμισε πως ο κ. Μητσοτάκης είχε αντιδράσει, λέγοντας πως ψήφο στα 17 δίνουν τα δικτατορικά καθεστώτα. “Κάτι ξέρει ο κ. Μητσοτάκης από δικτατορικά καθεστώτα, γιατί μόλις βγαίνουν οι ερπύστριες στους δρόμους πανηγυρίζουν”.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και “όπως ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εκδικηθεί τον ελληνικό λαό, έτσι ο κ. Βέμπερ θέλει να εκδικηθεί τον ευρωπαϊκό νότο”.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή μεριά της ιστορίας στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και είναι συνώνυμο της ανθρωπιάς.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com