Τα διλήμματα των ευρωεκλογών

0

Αρθρο του Βασίλη Ζωγράφου*

Οι ευρωεκλογές παραδοσιακά στη χώρα μας είχαν τον χαρακτήρα της «χαλαρής ψήφου», ή της διαμαρτυρίας. Οσο θα πλησιάζουν οι ευρωεκλογές , η έντονη πολιτική αντιπαράθεση θα φέρει πόλωση και θα εξελιχθούν εντέλει σε μονομαχία Τσίπρα- Μητσοτάκη.

Αποτέλεσμα της ακραίας πόλωσης θα είναι, οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν πρόκριμα για την επόμενη μέρα, τις βουλευτικές εκλογές, οπότε και το δίλημμα θα γίνεται πιο έντονο: Τσίπρας ή Μητσοτάκης.

Όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν με μεγάλη διαφορά «Τσίπρας».

Πέρα από το μεγάλο κύρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το οποίο το απέκτησε με την αξία του, είναι ηγέτης διεθνούς βεληνεκούς και έχει παγκόσμια μεγάλη αποδοχή. Το έργο του και οι επιτυχίες του είναι αναμφισβήτητες. Βέβαια, στη χώρα μας η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ολιγάρχες που τα έχουν την ιδιοκτησία τους , είναι στην υπηρεσία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τηλεθέαση είναι ένα δείγμα αποδοχής από το λαό του κάθε πολιτικού αρχηγού, όταν παρουσιάζεται στα ΜΜΕ και απευθύνεται στον Έλληνα πολίτη και πιθανού ψηφοφόρου.

Είναι φανερή σε αυτόν τον τομέα η υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα, όπως δείχνουν οι μετρήσεις τηλεθέασης.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι:

Αφού οι δημοσκοπήσεις φέρουν τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου πρώτη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλληλότερο για πρωθυπουργό, πώς δικαιολογείται να πέφτει η τηλεθέαση όταν παρουσιάζεται στην τηλεόραση , πώς εξηγείται να αλλάζει κανάλι ο κόσμος! Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια όπου παραχώρησε συνέντευξη το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός της ΝΔ!

Δεν έχει λογική από τη μια οι δημοσκοπήσεις  να ανθούν υπέρ της ΝΔ και για τον αρχηγό της και από την άλλη ο κόσμος να μην αντέχει να τον βλέπει και να τον ακούει ,να αλλάζει τηλεοπτικό σταθμό.

Οι θέσεις ,τα έργα και πράξεις των κομμάτων είναι γνωστές .Της κυβέρνησης δεν κρύβονται.

Έλεγε η ΝΔ : Έκλεισε το τρίτο μνημόνιο για να φέρει το τέταρτο πλήρες δεσμεύσεων.

Διαψεύστηκαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που συμφωνούν σε πολλά.

*Οι περικοπές των συντάξεων, ακυρώθηκαν , πόση μελάνι δε χύθηκε;

*Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα γίνει. Ηδη υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού που θα υλοποιηθεί στην ώρα της. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λένε διάφορες ασυναρτησίες .

*Για τα ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα υπάρχει αναδιαπραγμάτευση και πιθανή μείωση τους.

* Όσον αφορά την αυστηρή εποπτεία από τους δανειστές για τον έλεγχο των δημόσιων  οικονομικών της χώρας μας (προϋπολογισμός και υλοποίηση του), όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ υπάγονται σε έλεγχο.

Κατηγορούσε η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ πως με την οικονομική του πολιτική καταστρέφει τις προοπτικές της χώρας , συρρικνώνοντας το εισόδημα των Ελλήνων!

* Βλέπουμε την ανεργία να καταρρέει.

* Το χρέος να αποπληρώνεται.

* Ελλείμματα έχουμε να δούμε από την εποχή Σαμαρά-Βενιζέλου.

*Έχουμε ανάπτυξη +2,4%

* Πρωτογενές πλεόνασμα +4,4%

* Ο υποκατώτατος  μισθός , τέλος.

*Ο κατώτατος μισθός +11%

* Προσλήψεις έχουμε με αναλογία 5/1

*Έχουμε έκρηξη του τουρισμού στη χώρα μας

* Κόστος δανεισμού φθηνότερο από της ΗΠΑ.

*Η Άμυνα θωρακίζεται.

*Η Τουρκία είναι στο περιθώριο.

* Την Συμφωνία των Πρεσπών την επαινούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατηγορείται από την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ πως αδυνατεί να προκαλέσει μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας.

Η γραφειοκρατία δεν εξαφανίζεται δια μαγείας. Όταν το τέρας το διόγκωσαν  όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γίνονται πάντως σοβαρές προσπάθειες.

Κατηγορείται η κυβέρνηση πως υπάρχει υπερφορολόγηση  και πως προκαλεί η κυβέρνηση οικονομική ασφυξία. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος. Η υψηλή φορολογία πλήττει τους έχοντες και κατέχοντες .Το 90%του συνολικού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων το πληρώνει το 19% των φορολογουμένων. Το 4,5% των επιχειρήσεων πληρώνουν το 83%του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και τέλος ,το 33%των ιδιοκτητών ακινήτων πληρώνει το 66%του ΕΝΦΙΑ.

Η ΝΔ πλην της γενικής τοποθέτησης, περί μείωσης του φόρου, δεν έχει προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Συνεπικουρεί δε στην κατάργηση του οκτάωρου.

Κρύβουν ο Μητσοτάκης και η ΝΔ το πραγματικό τους  πρόσωπο, δηλαδή την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, επιδομάτων και την ολομέτωπη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που ετοιμάζουν. Έχουν ως θέση το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ και τις απολύσεις.

Η ταύτιση δε με επιχειρηματικά συμφέροντα και την ελίτ, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, το σφιχταγκάλιασμα με τον ανθέλληνα Βέμπερ και τον εμφυλιοπολεμικό αντικομμουνισμό που εκφράζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, την φέρνει πιο κοντά με την ακροδεξιά στην Ευρώπη.

Αυτά είναι τα διλήμματα που τίθενται και με αυτά στην πολιτική ατζέντα κατά την προεκλογική περίοδο θα κληθούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να αποφασίσουν.

*Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι Αναπληρωτής Συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com