Στ. Κούλογλου: «Πρέπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει ακροδεξιά»

0

Εκδήλωση με θέμα την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιο Στέλιο Κούλογλου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το βιβλίο του με τίτλο ««Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» στο οποίο καταγράφονται τα αίτια που οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και το πως αυτή επηρεάζει την ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο κ. Κούλογλου μιλώντας για το βιβλίο του δήλωσε: «Θεώρησα ότι με αφορμή την εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, θα πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο και κυρίως στους νέους που δεν έχουν ούτε εμπειρία ούτε πολλές παραστάσεις, τι σημαίνει ακροδεξιά στην πράξη. Έτσι, μελέτησα τις ψηφοφορίες που έγιναν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω σε βασικά και κρίσιμα θέματα και την στάση της ακροδεξιάς. Σε όλα αυτά τα θέματα, είτε πρόκειται για τα δικαιώματα των γυναικών, των νέων, του περιβάλλοντος και τις εργασιακές σχέσεις, η ακροδεξιά ψήφισε επιστροφή στον Μεσαίωνα. Τώρα, «Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά;» διότι παρατήρησα, μελετώντας τις πληροφορίες, το πόσο μισογύνηδες είναι και μάλιστα υπάρχει ένας ακροδεξιός βουλευτής ο οποίος είπε «οι γυναίκες πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες διότι είναι πιο αδύναμες και λιγότερο έξυπνες».
Κάνω μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, καλώντας τον κόσμο να κατέβει και να ψηφίσει. Δεν τους λέω τι να ψηφίσουν. Τους λέω τι να μην ψηφίσουν, παρακινώντας τους σε έναν διάλογο».

Ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για καθήκον των πολιτών η συμμετοχή τους στις εκλογές και η υπεράσπιση της δημοκρατίας τονίζοντας πως η ακροδεξιά εμφανίζεται με ένα αντισυστημικό πρόσωπο, ενώ στην πραγματικότητα είναι οπαδοί και εκφράζουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Τέλος, σχολιάζοντας υποψηφιότητες που προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο, ο κ. Κούλογλου επεσήμανε πως «ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής πρέπει να είναι αδιάφθορος, να υπερασπίζεται να συμφέροντα της χώρα του, να έχει αν είναι δυνατόν διεθνή εμπειρία, χωρίς αυτή να είναι τελείως απαραίτητη, να ξέρει ξένες γλώσσες. Όλα τα κόμματα κάνουν μία προσπάθεια να προσεγγίσουν ευρύτερα κοινά με υποψηφιότητες που δεν έχουν αναγκαστικά αυτό το προφίλ».

Το λόγο στην εκδήλωση έλαβαν οι επίσης υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου, Ιωάννα Κοντούλη, Στέργιος Καλπάκης , καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος.

ΦΩΤΟ leftview, με πληροφορίες από larissanet

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com