Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο ο Δημήτρης Καρανίκας: «Ανιδιοτελής προσφορά για το γενικό καλό»

0

Πραγματοποιήθηκαν την Μ. Τετάρτη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Ένας Δήμος Για Όλους” του υποψήφιου Δημάρχου Ελασσόνας, Δημήτρη Καρανίκα στον νέο εμπορικό πεζόδρομο. Ο νεαρός επικεφαλής δέχτηκε ευχές από τον κόσμο που γέμισε το εκλογικό κέντρο και ζήτησε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του να δώσουν ενωτικά και δυναμικά τη μάχη για την ανατροπή και την τελική νίκη στις εκλογές του Μαίου.

Στην κεντρική του ομιλία, ο Δημήτρης Καρανίκας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εκφράζω από καρδιάς την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου σε όλες και όλους εσάς που παραβρίσκεστε στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ τους άξιους συνεργάτες μου που δέχθηκαν να συμπαραταχθούν και να αγωνιστούν μαζί μου σε αυτήν την ωραία προσπάθεια, με ανιδιοτέλεια, καθαρότητα και αξιοπρέπεια.

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ολοκάθαρα πως το ψηφοδέλτιό μας το κοσμούν και το απαρτίζουν γυναίκες και άνδρες με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και αφετηρίες. Αγρότες, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες. Συνυπάρχουν υποψήφιοι όλων των ηλικιών, έτοιμοι να ριχτούν στην προεκλογική εκστρατεία με πείσμα και θέληση για αγώνα. Έρχονται και δένουν το εμπειρικό καταστάλαγμα, με την ορμή της νιότης.
Αυτή η πολυχρωμία και διαφορετικότητα όχι μόνο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην όλη μας προσπάθεια αλλά αποτελεί δυνατό συνδετικό αρμό και υποτάσσεται απόλυτα στη βασική και μοναδική μας επιδίωξη: Την ανιδιοτελή προσφορά στο γενικό καλό των δημοτών.

Δηλώνουμε πως είμαστε ένας νέος συνδυασμός που δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενα αυτοδιοικητικά σχήματα.
Περιττό βέβαια να τονίσω ότι, είμαστε πλήρως απαλλαγμένοι από οικονομικά κατεστημένα και εργολαβικά συμφέροντα αλλά και από οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Εντελώς ελεύθεροι.

Δεν μας κρατάει κανένας και δεν χρωστάμε σε κανέναν παρά μόνο στους συνδημότες μας. Σ’ αυτούς μόνο λογοδοτούμε.
Δεν μηδενίζουμε οποιοδήποτε θετικό έργο που παράχθηκε μέχρι σήμερα από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν επιδιώκουμε την τυφλή, ανούσια και χωρίς αρχές σύγκρουση με τους άλλους.
Θέλουμε και επιδιώκουμε η αναμέτρηση να γίνει πάνω σε αρχές, αξίες και προγράμματα.

Εδώ όμως ας μου επιτραπεί να κάνω ένα μικρό σχόλιο για τους συνδυασμούς του κ. Ευαγγέλου και του κ. Γάτσα.

Για μεν τη σημερινή δημοτική αρχή έχω τη βαθιά πεποίθηση πως δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις του Δήμου μας, καθότι δεν έδειξε τόλμη και αποφασιστικότητα.
Φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Άφησε ευκαιρίες να χαθούν. Δεν αξιοποίησε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που θα έδιναν ώθηση στην ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών.

Όσο αφορά το συνδυασμό του κ. Γάτσα έχω να πω τα εξής: Όπως γνωρίζετε προτείναμε από πέρυσι, δημόσια να ανοίξει ένας διάλογος για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου δημοκρατικού ψηφοδελτίου ικανού να συσπειρώσει την πλειοψηφία των πολιτών σε ένα κοινά αποδεκτό ριζοσπαστικό πρόγραμμα υπό την ηγεσία ενός ατόμου κοινής αποδοχής, ικανού για την εφαρμογή και υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Μάλιστα προτείναμε άτομο του δικού τους συνδυασμού. Εισπράξαμε πλήρη άρνηση για συνεργασία. Έχουν απόλυτη ιδιοκτησιακή αντίληψη και νοοτροπία των πραγμάτων. Νομίζουν πως αυτοί είναι οι μόνιμοι ιδιοκτήτες του Δήμου και όλοι οι άλλοι περαστικοί. Διακατέχονται από ένα αχαλίνωτο στερητικό σύνδρομο. Σκοπός τους η πάση θυσία και χωρίς αρχές ανακατάληψη της Δημοτικής εξουσίας.

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας για συνεργασία προχωρήσαμε στη συγκρότηση του δικού μας συνδυασμού.

Έχουμε απόλυτη πίστη στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι η τοπική εξουσία είναι θεσμικά και πραγματικά πιο κοντά στους πολίτες, εφόσον αυτοί εκλέγουν τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να τους υπηρετούν.

Με την καθιέρωση της αναλογικής εκπροσώπησης, χτυπιούνται η διαπλοκή και η διαφθορά, και όχι μόνο ενθαρρύνονται αλλά καθίστανται υποχρεωτικές οι συναινέσεις και συνεργασίες, καθότι δεν θα υπάρχουν αμετάβλητες και τσιμενταρισμένες πλειοψηφίες.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε υποστηρικτές των συγκλήσεων, συναινέσεων και συνεργασιών.
Είναι καιρός στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να σταματήσουν οι συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα. Είναι καιρός να παραχθεί ουσιαστικό έργο για το καλό των δημοτών.
Δηλώνουμε επίσης πως μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους οι χωρίς αρχές και τυχοδιωκτικού χαρακτήρα μεταγραφές «στελεχών» που αποπνέουν οσμή ιδιοτέλειας και διαπλοκής.

Αποφύγαμε συνειδητά τέτοιες ενέργειες. Είναι έξω από τους δικούς μας κανόνες συμπεριφοράς και φιλοσοφίας μας. Η ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών είναι επικίνδυνη για τη χρηστή λειτουργία του Δήμου μας.
Στις προθέσεις μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου. Πλήρους διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής.

Θέλουμε ένα Δήμο ανοιχτό και πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης. Ένα Δήμο διεκδικητικό, να συγκρούεται αλλά και να συνεργάζεται όπως το απαιτούν κάθε φορά οι συνθήκες. Με στόχο ασφαλώς πάντα το συμφέρον των πολιτών…«Ένα Δήμο για όλους»!

Οι εκλογές στις 26 Μάη θα καθορίσουν το μέλλον των πολιτών. Θα δώσουν το στίγμα και την κατεύθυνση που θα πάρει ο Δήμος μας που θέλουμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε για τα επόμενα χρόνια.

Δηλώνουμε ακόμα πως δεν ήρθαμε σήμερα για να φύγουμε αύριο. Η προσπάθειά μας βλέπει μακριά. Είναι μακράς πνοής.
Ένας δύσκολος μαραθώνιος δρόμος που θα τον διανύσουμε και θα τον τερματίσουμε με επιτυχία.

Πάνω σ’ αυτές τις αρχές και αντιλήψεις ζητούμε τη στήριξη των όλων των πολιτών του Δήμου μας. Εμείς θα είμαστε σταθερά δίπλα τους. Δεν θα τους απογοητεύσουμε.

Σας καλώ λοιπόν όλες και όλους, μέχρι που θα ανοίξουν οι κάλπες να δώσετε το μέγιστο των δυνάμεών σας. Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, πείθοντας με επιχειρήματα τους συνδημότες μας, να μας στηρίξουν».

Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκο Τσιλιμίγκα και πλήθος κόσμου.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com