Δεν είναι η Ν.Δ. ο σοβαρός αντίπαλος

0

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να συντηρήσει μέχρι τις εκλογές το σίριαλ που ξεκίνησε εχθές.

Φάνηκε από το γεγονός ότι έχει εξαγγείλει πρόταση μομφής κατά του αν. Υπουργού Υγείας, την οποία όμως δηλώνει ότι θα καταθέσει μετά τις 7 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Η Ν.Δ. θεωρεί ότι της δίνεται η ευκαιρία να αναδείξει σε μείζον θέμα των ευρωεκλογών ένα ζήτημα ύφους, μέσω του οποίου, μάλιστα, θα επιχειρήσει να ξεπλύνει τις απεχθείς και κυνικές θέσεις της για το κοινωνικό κράτος.

Μια τέτοια τακτική δεν δικαιολογείται κατά κανέναν τρόπο για ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι προηγείται με διψήφια ποσοστά και διεκδικεί και αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή τα επιτελεία της Ν.Δ. θεωρούν ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από ζώα, παντελώς αδιάφορα για την πολιτική, που τρέφονται αποκλειστικά με δολοφονημένους χαρακτήρες, ή στην Πειραιώς υπάρχει απόλυτη συναίσθηση της τεράστιας πολιτικής ανεπάρκειας που διέπει το κόμμα και προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια επιφανειακή και εύκολη ατζέντα.

Κάπως έτσι εξηγείται και η πυρετώδης προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να αποφύγει τον απευθείας διάλογο με τον Αλ. Τσίπρα, απαντώντας με αξιοθρήνητες κουτοπονηριές, υπεκφυγές, αστειάκια και διαρροές κύκλων, ώστε να μην χρεωθεί πολιτικά τη φυγομαχία.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η Ν.Δ. δυσκολεύεται υπερβολικά στον δρόμο προς τις κάλπες. Βασικός αντίπαλος της Αριστεράς δεν είναι η Ν.Δ., αλλά η αδιευκρίνιστη ψήφος. Αν αυτό κατανοηθεί έγκαιρα και αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, είναι εφικτή μια ευρείας έκτασης νίκη σε όλες τις προσεχείς αναμετρήσεις.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com