Ισχυρή εκκίνηση στη Λάρισα για το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

0

Δυναμική εκκίνηση έκανε την Πέμπτη στη Λάρισα η Προοδευτική Συμμαχία, καθώς πλήθος πολιτών γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ.

Το διπλό «στοίχημα» που έθεσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας – τόσο για τα πολιτικά μηνύματα που εξέπεμψε η εκδήλωση, όσο και για την παρουσία του κόσμου – φαίνεται πως κερδήθηκε και πλέον τίθενται οι βάσεις για τη συγκρότηση και σε τοπικό επίπεδο της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ζωή Ακριβούλη, εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Προοδευτική Συμμαχία, ενώ στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο οι προσκεκλημένοι.

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Αποστόλου, από την «Κοινωνική Συμφωνία», υπογράμμισε:  «Στις άγονες δικομματικές αντιπαραθέσεις και τους διμέτωπους, επιλέγουμε τη μονομέτωπη αντιπαράθεση στο νεοφιλελευθερισμό, συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας σύγχρονης πλειοψηφίας, με προοδευτικό προγραμματικό περιεχόμενο».

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Γκανούλης, συνεκπρόσωπος των Οικολόγων – Πράσινων τόνισε ότι «σήμερα πρέπει να προετοιμάσουμε την ισότιμη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, στους επόμενους αγώνες, μένει να βρεθεί η κοινή συνισταμένη και η κάθε πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να τις κάνει πράξη».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε: «Προχωράμε μαζί. Προχωράμε μπροστά για το παρόν και το μέλλον, για την ανάγκη ανάδειξης μιας νέας προοδευτικής ταυτότητας με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Μιας σύγχρονης αριστερής πρότασης διακυβέρνησης, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, αναφέρθηκε και στην επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών επισημαίνοντας «τα διλήμματα είναι, σε οραματικό επίπεδο: Ακροδεξιά και Δεξιά, αυτό που ονομάζω μεταφασισμός, ή δημοκρατία. Σε πρακτικό επίπεδο, είναι: αύξηση των μισθών ή όχι, κατάργηση του υποκατώτατου ή όχι, συλλογικές συμβάσεις ή όχι, βελτίωση της δημόσιας υγείας ή όχι, κράτος δικαίου ή αυθαιρεσία».

Εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Πολιτών «Γέφυρα» ο Νίκος Μπίστης τόνισε ότι «στην χώρα μας ο προοδευτικός πόλος θα συγκροτηθεί σε δύο φάσεις. Την πρώτη την διανύουμε τώρα και το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αποτελέσει την πρώτη συσώρρευση δυνάμεων για την μάχη των ευρωεκλογών.

Η δεύτερη θα ακολουθήσει μετά τις ευρωεκλογές στην πορεία προς τις Εθνικές εκλογές του Φθινοπώρου. Τότε και δυνάμεις που σήμερα είναι διστακτικές η αδικαιολόγητα αρνητικές όπως το ΚΙΝΑΛ θα προστρέξουν».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός, υπογράμμισε ότι «η Προοδευτική Συμμαχία Θέλει να συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές πατριωτικές δυνάμεις, οι οποίες κινούνται στο πολιτικό φάσμα που ξεκινά από την Ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι και το Προοδευτικό Κέντρο. Εννοείται ότι μέσα εκεί περιλαμβάνονται οι πολίτες που έχουν μια σταθερή επιλογή στον αντιδεξιό χώρο».

Ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας επισήμανε ότι «συγκροτούμε την Προοδευτική Συμμαχία, δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες που θέλουμε η χώρα να προχωρήσει ομαλά. Αυτή η ομαλότητα διασφαλίζεται με μια νέα εντολή στον Αλέξη Τσίπρα για μια νέα τετραετία».

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν αφίχθη στη Λάρισα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης – διευθυντής της larissanet Χρήστος Μπεχλιβάνος.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Με πληροφορίες από larissanet.gr

Φωτογραφίες: leftview.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com