Αλ. Τσίπρας από την Καλαμάτα: Η Ελλάδα των πολλών δεν θα γυρίσει πίσω (βίντεο)

0

Τα αποτελέσματα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που φέραμε κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Καλαμάτα αναφερόμενος αναλυτικά στις επιτυχίες και το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης.

—————————————————

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες της Καλαμάτας για την μεγαλειώδη συγκέντρωση και υποστήριξε ότι: «Την απάντηση για το ποιος θα κυβερνάει αυτόν τον τόπο θα την δώσει ο ελληνικός λαός και όχι οι προπαγανδιστές της ολιγαρχίας.  Κάθε φορά που έρχονται εκλογές αισθανόμαστε σαν το ψάρι στο νερό. Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που δεν μπορούν να μιλήσουν με επιχειρήματα. Τώρα μιλάει ο λαός αυτό είναι το μήνυμα που δίνεται εσείς εδώ και που πάει από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.»

Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ΔΝΤ

“Αναλάβαμε την ευθύνη την πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα της χρεοκοπίας ούτε του ΔΝΤ. Το Σεπτέμβρη δεσμευτήκαμε ότι θα ματώσουμε αλλά θα βγάλουμε την κοινωνία όρθια και το πετύχαμε”. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ΔΝΤ.

“Παραλάβαμε το Γενάρη του 2015 μια χώρα με 1.5 εκ. ανέργους και με άδεια ταμεία, απώλεια του 25% του εθνικού της πλούτου μέσα σε λίγα χρόνια. Τα σχολεία δεν άνοιγαν στην ώρα τους γιατί δεν είχαν δασκάλους και τα νοσοκομεία είχαν είσοδο 5 ευρώ. Αυτή τη χώρα είχαν αφήσει πίσω τους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος που είχαν έτοιμη την απάντηση και έπαιρναν σταθερά το μέρος των δανειστών. Έχουν το θράσος να μιλούν για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής ενώ το αληθινό τους σύνθημα είναι «παλινόρθωση».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του Αυγούστου του 2018, για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων”.

Όπως είπε, “ο κ. Μητσοτάκης και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζαν την καταστροφή. Μία ήταν ο δημοσιονομικός κόφτης. Μία ήταν το τέταρτο μνημόνιο. Μία ήταν οι περικοπές στις συντάξεις. Και άλλα πολλά. Τα θυμόμαστε και τα θυμάστε πολύ καλά. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν άλλη δουλειά, παρά να προπαγανδίζουν την καταστροφή και την αποτυχία της κυβέρνησης”.

Εμείς δεν θα κάνουμε “τους μπροστινούς”, τους μεσολαβητές των ολιγαρχών. Αυτά τέλος

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον πόλεμο των μίντια και την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει διαψευστεί σε όλα. “Άκουσα σήμερα τον κ. Μαρινάκη και να συκοφαντεί και η Ν.Δ. να υιοθετεί πλήρως τις συκοφαντίες αυτές. Γιατί όμως τους έχει πιάσει τέτοιος πόνος ξαφνικά μην χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «τα κόλπα οι δουλειές κάτω από το τραπέζι και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο έρχονται όλα στο φως για αυτό. Εμείς δεν θα κάνουμε τους «μπροστινούς» τους μεσολαβητές για λογαριασμό των ολιγαρχών. Σε εμάς αυτό τέλος».

“Για αυτό ωρύονται σε καθημερινή βάση και απειλούν θεούς και δαίμονες” γιατί ξέρουν ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν ούτε οι κατασκευαστές ειδήσεων ούτε οι κατασκευαστές πρωτοσέλιδων αλλά ο ελληνικός λαός.

“Δεν μπορούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δεν μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε. είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα”.

Μιλούν για σκευωρία, για ένα διεθνές σκάνδαλο (Νovartis) λες και αφορά μόνο γιατρούς. “Το χειρότερο όμως είναι ότι μιλούν για παραγραφή. Η χρεοκοπία του τόπου δεν παραγράφεται, η διάλυση των ταμείων δεν παραγράφεται, η πολιτική ευθύνη δεν παραγράφεται» είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι “δεν μας αγγίζουν οι απειλές, μας τιμούν”, όταν μας απειλούν δίνουν κίνητρο στους πολίτες να μας στηρίξουν στην κάλπη.

“Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, το δίλημμα είναι σαφές”, είπε ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο καθαρό το δίλημμα, τόνισε και εξήγησε: “Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν:

-Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους

-Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς

-Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

-Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας

-Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

-Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών.

O κ Μητσοτάκης είναι ένθερμος υποστηρικτής του κ. Βέμπερ ενός ανθέλληνα πολιτικού υποστηρικτή του Grexit

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι “ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και, φυσικά, με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο, τον κ. Βέμπερ”.

Χαρακτήρισε τον κ. Βέμπερ “έναν γνήσιο ανθέλληνα πολιτικό, υποστηρικτή του GREXIT, που ήθελε να τιμωρήσει τους Ελληνες γιατί σήκωσαν κεφάλι και είναι σήμερα ο πιο στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη και θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν”.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν είναι μονόδρομος η Ευρώπη του Βέμπερ και των ακροδεξιών, καθώς υπάρχει η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συνευθύνης, η Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ισότητας, η Ευρώπη που αναλαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και των ατομικών ελευθεριών. Η προοδευτική Ευρώπη που γεννιέται μέσα από τη συμπόρευση όλων εκείνων που δεν αποδέχονται την επιστροφή στις μαύρες μέρες των εθνικών ανταγωνισμών και του διχασμού.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και σε όσους λένε ότι ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουν με την Αριστερά, λέγοντας: “Τι να ξεμπερδέψουν; Ακόμα δεν έχουν δει τίποτε!”.

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν και σημείωσε: “Είναι ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία. Και όταν προσπαθεί να παραστήσει κάποιον άλλο, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό”.

“Εδώ, στην Καλαμάτα, χτυπά απόψε η καρδιά της δημοκρατικής Πελοποννήσου. Ένα πλατύ λαϊκό ρεύμα βγαίνει μπροστά σε όλη την Ελλάδα και δίνει απαντήσεις σε κάθε πόλη, σε κάθε Περιφέρεια”.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από avgi.gr και left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com