Οσο πιο μακριά τόσο καλύτερα

0

Η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία προβλέπει ότι το χρέος της χώρας θα έχει μειωθεί κατά 40,1 μονάδες του ΑΕΠ έως το 2024. Προβλέπει επίσης 2,4% ανάπτυξη για το 2019 καθώς και μείωση της ανεργίας. Είναι φυσικά προβλέψεις. Αλλά το κλίμα που διαμορφώνεται από τις προβλέψεις αυτές είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της οικονομίας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να γίνει αισθητή η ανάκαμψη και στην κοινωνία.

Αν κάτι καθιστούν βέβαιο αυτές οι προβλέψεις, είναι την ελαφρότητα και την υποκρισία του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος διακηρύσσει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι οι συριζομαδούροι χρέωσαν τη χώρα 100 δισ. και κατέστρεψαν την οικονομία.

Κάνει όμως και άλλα: Υπόσχεται ότι «θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Τσίπρας» από την κατεστραμμένη οικονομία που θα παραλάβει. (Προφανώς το 25% του ΑΕΠ που της πήραν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το 2010 – 2014 δεν μετράνε, γιατί πήγαν για ευγενικό σκοπό).

Φωνάζει -για να χαϊδέψει τους ακροδεξιούς- ότι η κυβέρνηση «πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις», ενώ ξέρει ότι η κυβέρνηση έσωσε τις συντάξεις επειδή η οικονομία έπιανε τους στόχους και οι περικοπές δεν ήταν αναγκαίες. Και βέβαια υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα με μείωση της φορολογίας για τους πλούσιους και ισοδύναμη περικοπή δαπανών για την προστασία των αδύναμων, έτσι ώστε να μας οδηγήσει με ασφάλεια σε μια νέα περίοδο σκληρής λιτότητας.

Ένας καθαρός διάδρομος για την έξοδο από την κρίση έχει ανοίξει. Και θα είναι ασφαλέστερος όσο μακρύτερα κρατήσουμε τον Κ. Μητσοτάκη από τη διακυβέρνηση της χώρας.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com