«Λέμε ηχηρό «ΟΧΙ» στην οπισθοδρόμηση στην οποία οδηγούν τη χώρα ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά»

0

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές, οι Ελληνες πολίτες θα πούνε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στην οπισθοδρόμηση στην οποία οδηγούν την Ευρώπη και τη χώρα οι νεοφιλελεύθεροι και η ανερχόμενη ακροδεξιά», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε αίθουσα του Επιμελητηρίου.

————————————————————————

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν επίσης οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Θεοδόσης Πελεγρίνης και Όλγα Νάσση.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ακόμα ότι «η ΝΔ εκφράζει τη σύμφυση του νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς. Οι νεοφιλελεύθεροι και η Ακροδεξιά ετοιμάζονται να παντρευτούν και να δημιουργήσουν μια νέα συμμαχία στην Ευρώπη. Ο νεοφιλελευθερισμός παράγει ανισότητες, άλλα και ανασφάλεια και μαζί με τον φόβο που δημιουργούν τα τρομοκρατικά φαινόμενα, τρέφεται η Ακροδεξιά. Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε μια τέτοια συμμαχία την οποία συμβολίζει η υποψηφιότητα Βέμπερ. Ο Βέμπερ είναι πιο δεξιός από τον Γιούνγκερ, ακόμη και από τον Σόιμπλε. Είναι αυτός που απείλησε για Grexit. Είναι οπαδός των περικοπών για τις αγροτικές επιδοτήσεις, για τα κοινοτικά κονδύλια συνοχής, αλλά και για κάθε πολιτική που προωθεί τη σύγκλιση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς. Θα σας έλεγα με μια λέξη ότι είναι ανθέλληνας. Είμαι αισιόδοξος ότι με μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία που την οικοδομούμε εδώ και τρεισήμισι χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταφέρουμε να έχουμε μια πλειοψηφία που θα ακυρώσει το σενάριο Βέμπερ για πρόεδρο της Κομισιόν».

Αναφορικά με την προοπτική της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση της «προοδευτικής συμμαχίας», αλλά και το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται ακόμη στην αρχή και πως αναμένεται να ενταχθούν και άλλες δυνάμεις. Επίσης, υποστήριξε πως η πρωτοβουλία της «προοδευτικής συμμαχίας» είναι μια στρατηγική επιλογή στην Ευρώπη και για την Αριστερά και για τους Πράσινους, αλλά και για τους Σοσιαλιστές και τόνισε πως «όσοι ηγέτες των Σοσιαλιστών έχουν έρθει στην Ελλάδα, ταυτίστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ανάγκης της προοδευτικής συμμαχίας και έδωσαν μαθήματα ευγενικά στη Φώφη Γεννηματά ότι χρειάζεται συμμαχία εναντίον της Δεξιάς, του νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς και όχι μέτωπο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως τις πιο κρίσιμες εκλογές, λέγοντας πως έχει σημασία να σταλούν στην Ευρώπη πρόσωπα τα οποία έχουν αντίθετη στάση απέναντι στην Ακροδεξιά και την λιτότητα. «Η Ευρώπη σχεδιάστηκε στη βάση δύο αξιακών πόλων. Ο ένας είναι η Δημοκρατία και ο διάλογος και ο άλλος είναι η αλληλεγγύη υπέρ των ασθενέστερων», είπε ο κ. Πελεγρίνης.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής, Όλγα Νάσση, δήλωσε χαρούμενη που είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές ως μέρος του Ελληνισμού της διασποράς, ενώ εξέφρασε την άποψη πως αποτελεί προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com