Προοδευτικής Συμμαχίας συνέχεια από τα Τρίκαλα

0

Στην ανάγκη εμβάθυνσης της προοδευτικής συμμαχίας, που ξεκίνησε με τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου συμφώνησαν από τα Τρίκαλα η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Μουζάλας και Θεοδόσης Πελεγρίνης.

————————————————————–

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης η παρουσία στελεχών του ΚΙΝΑΛ, που σχολιάστηκε θετικά τόσο από την υπουργό όσο και από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Η υπουργός με αφορμή τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Φρούριο αλλά και την προηγούμενη ημέρα στο Κλειστό του Γαλατσίου μίλησε για θετικά μηνύματα από όλη την Ελλάδα και για δικαίωση για όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων. Αναφέρθηκε στην ακροδεξιά και στον κίνδυνο ανόδου της ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μία πορεία που μπορεί να ανακόψει η προοδευτική συμμαχία.

Ιστορική αναδρομή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε από την πλευρά του ο κ. Πελεγρίνης, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο και στις ευρωεκλογές καλώντας τον κόσμο σε συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις ώστε να γίνει η ζωή όλων καλύτερη.

Στην ακροδεξιά και στο νεοφασισμό αναφέρθηκε με τη σειρά του και ο Γιάννης Μουζάλας για να επισημάνει την ανάγκη ρήξεων εντός της Ευρώπης, ρήξεις που μπορούν ωστόσο να γίνουν μόνο μέσω ευρέων συμμαχιών. Κατέληξε δε παραφράζοντας τον Καβάφη, δηλώνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται μετράει το λιμάνι και όχι το ταξίδι.

Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές εξέφρασε με τη σειρά του ο κ. Παπαδημούλης. Έκανε αναδρομή στα μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας που εφήρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακροδεξιά ατζέντα, δήλωσε την ανάγκη συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων ως ανάχωμα στην ακροδεξιά και κατέληξε τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται άλλη μία τετραετία.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com