Αλέξης Τσίπρας: Ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα των Πολλών και την Ευρώπη των Λαών (ΒΙΝΤΕΟ)

0

“Όχι απλά δεν θα ξεμπερδέψουν με την Αριστερά αλλά τώρα ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια. Τώρα ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα για την Αναγέννηση της Ελλάδας, για τη δίκαιη ανάπτυξη, την Ελλάδα των Πολλών.”

——————————————————————————

“Προοδευτικοί πολίτες της Αθήνας, η προοδευτική παράταξη του τόπου μας είναι εδώ παρούσα. Είστε η Απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να τελειώνουν με την μεγάλη Αλλαγή που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια” ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι τώρα ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

“Όχι απλά δεν θα ξεμπερδέψουν με την Αριστερά αλλά τώρα ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια. Τώρα ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα για την Αναγέννηση της Ελλάδας, για τη δίκαιη ανάπτυξη, την Ελλάδα των Πολλών.”

“Σήμερα τους δίνετε την πιο δυναμική απάντηση. Σήμερα είσαστε η πιο αληθινή δημοσκόπηση. Είμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα σε έναν τόπο όπου οι δυνάμεις της συντήρησης ήθελαν να διχάζουν τον λαό και που πάντα οι ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις ένωναν τον λαό” ανέφερε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Προοδευτική συμμαχία για μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, για να επιστρέψει η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες

“Η προοδευτική συμμαχία η προοδευτική συμπαράταξη θα συνεχίζει την προσπάθεια για την μεγάλη προσπάθεια για μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου για την επόμενη τετραετία. Σήμερα συναντιόμαστε δημοκρατικοί πολίτες από όλες τις γενιές από τη γενιά της Αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου, τους δημοκρατικούς αγώνες στη μεταπολίτευση, μέχρι τους αγώνες κατά των μνημονίων”.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την “μεγάλη παρακαταθήκη της πολιτικής αλλαγής την δεκαετία του 1980 έτσι συνέβη και το Γενάρη του 2015. Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος άλλαζε πάντα τη ροή της Ιστορίας πηγαίνοντας προς τα μπρος και έβρισκε πάντα τρόπους να ενώνεται στα δύσκολα. Το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα και νέες δυνατότητες”.

“Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Το δημοκρατικό της έλλειμμα, οι δισταγμοί της ηγεσίας της, η απροθυμία των κυρίαρχων δυνάμεων να οικοδομήσουν ένα πλαίσιο που η οικονομική ένωση θα συμβαδίζει με την κοινωνική πολιτική και κυρίως ότι οι δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την κρίση και έχουν βαρύτατη ευθύνη για τις συνέπειες της κρίσης και την διεύρυνση των ανισοτήτων όλα αυτά έχουν φέρει στο προσκήνιο την ακροδεξιά και τη ρητορική του μίσους”.

“Όλες αυτές οι δυνάμεις κάνουν πως δεν ακούν και επιμένουν ότι έπραξαν σωστά που παρέδωσαν τα κλειδιά της Ευρώπης στους τεχνοκράτες που αναπαρήγαγαν στερεότυπα για τους “τεμπέληδες” λαούς του Νότου που αδιαφόρησαν για την αναβάθμιση της ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Η οικονομική σύγκλιση χάθηκε για χάρη της κυριαρχίας. Η κοινωνική αλληλεγγύη πήγε κάτω από τις επιθυμίες των ελίτ. Είναι η Ευρώπη αυτή για την οποία ελπίζουμε; Όχι. Χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις να την επαναφέρουμε στη ρότα της αλληλεγγύης και στις ιδρυτικές της αξίες”.

Μιλώντας για την ακροδεξιά ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “Δεν πρόκειται για αντισυστημικούς αλλά για πολιτικούς απατεώνες, για ακραίους, για συντηρητικούς που το σχέδιο τους είναι μια περίκλειστη Ευρώπη όπου όλοι θα είναι εναντίον όλων”.

“Η Ευρώπη αγνόησε τις αξίες της και το ακροδεξιό παρελθόν επέστρεψε. Όμως γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι η ακροδεξιά παρόλο που ντύνεται τον ανισυστημικό μανδύα όταν βρίσκεται σε θέσεις εξουσίας είναι η πιο συστημική από τις συστημικές δυνάμεις, κυνηγούν πρόσφυγες, απελευθερώνουν απολύσεις, διαλύουν το κοινωνικό κράτος”.

“Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών, αναδιατάσσουν τις πολιτικές προτεραιότητες. Ταυτόχρονα, η άνοδος της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθιστά πιο αναγκαία τη διαμόρφωση μιας συλλογικής προοδευτικής απάντησης”.

Μέτωπο στην ακροδεξιά, μάχη ενάντια στη Χ.Α. να γυρίσει εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά και η Ακροδεξιά είναι αντίθετη ακριβώς σε αυτά τα σημεία και το αντικοινωνικό της όραμα εκφράζεται στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, κ. Βέμπερ, «ο οποίος έχει χτίσει πολιτική καριέρα στη Γερμανία προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του». Δεν μου προκαλεί έκπληξη που τον στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είπε.

Συνεπώς, τόνισε «ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στο ανθέλληνα Βέμπερ που ήθελε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», «σημαίνει ψήφος στην Ευρώπη των μνημονίων, του ΔΝΤ, του διχασμού, του εθνικισμού». «Για το λόγο αυτό, η μάχη στην Ελλάδα είναι κομβική για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη», τόνισε.

Η αθλιότητα περί “συναλλαγής” κατατάσσει τον Κυρ. Μητσοτάκη δίπλα στον Σαλβίνι και τον Όρμπαν

“Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως προδότες και ανθέλληνες ακριβώς όπως έκανε το κράτος των εθνικοφρόνων και της Δεξιάς. Με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών όλη τους η στρατηγική είναι η διχαστική ρητορική. Πως αντιλαμβάνονται την Ευρώπη η Ν.Δ. ως το χώρο των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι και ποιος κάνει τις συναλλαγές η Μέρκελ και ο Γιούνκερ; Δηλαδή τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΛΚ;”

“Αυτή η αθλιότητα της συναλλαγής τον κατατάσσει δίπλα στον Σαλβίνι και τον Όρμπαν. Όμως το χειρότερο ήταν ότι την ώρα που τάγματα εφόδου απειλούσαν να μπουν στην Βουλή, ξυλοκοπούσαν ρεπόρτερ, επιτίθονταν στους βουλευτές που υποστήριζαν τη συμφωνία, δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να καταδικάσει.”

“Θα δώσουμε τη μάχη μας ενάντια στην Χ.Α. και θα ξαναγυρίσει εκεί που της αξίζει. Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας” δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός.

Στις νέες και τους νέους της κρίσης και στα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τους 17άρηδες. Κρατάτε στα χέρια σας τα κλειδιά των εξελίξεων. Η Ευρώπη του 21ου αι. πρέπει να γίνει η δική σας Ευρώπη και η Ελλάδα η δική σας Ελλάδα. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και μην κάνετε τη χάρη σε κανένα να εκμεταλλευτεί την απουσία σας από την κάλπη και να μιλά εξ ονόματός σας. Η νέα γενιά ήταν αυτή που έκανε πράξη το “Πρώτη φορά Αριστερά”.

“Ήρθαμε εδώ για να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας. Μίλησε η καρδιά της δημοκρατικής Ελλάδας και το μήνυμα είναι ΞΕΚΙΝΑΜΕ, φτάνει πια με την προπαγάνδα, το ψέμα, το διχασμό. Τώρα μιλάνε οι ΠΟΛΛΟΙ. Βάζουμε πλώρη για το μεγάλο ταξίδι της νέας εποχής”.

“Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ενός πλατιού προοδευτικού σχήματος και συμμαχίας που θα βάλει τις βάσεις για την Ελλάδα της νέας εποχής για την προοδευτική διακυβέρνηση της νέας τετραετίας στην Ελλάδα και θα δώσει σήμα σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

ΠΗΓΗ: avgi.gr / Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπρέγιαννη

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com