Π. Ρήγας: Περιφρουρούμε πλήρως και αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

0

Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και φιλίας και ταυτόχρονα απόλυτης υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στο 1ο Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ.

—————————————————————————

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στο 1ο Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

Για τα ελληνοτουρκικά:

Η Τουρκία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λειτουργεί κατά περιόδους με ένα τρόπο που αρκετές φορές υπερβαίνει -και με ενέργειες και με ρητορεία- τη στάση που θα έπρεπε να κρατάει μια σύμμαχος χώρα, που είναι μάλιστα γείτονάς μας. Εμείς δε θα σταματήσουμε να λειτουργούμε με τον τρόπο που λειτουργούμε, όσο κι αν η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για «ενδοτισμό». Αυτές τις πρακτικές με αποφασιστικότητα και με ψύχραιμη στάση θα τις αντιμετωπίσουμε. Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και φιλίας και ταυτόχρονα απόλυτης υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτή είναι η απάντηση και αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα και για αυτό – δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεται η Τουρκία – στην ευρύτερη περιοχή αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας, γεγονός που αναγνωρίζεται απ’ όλους.

Τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή αναγνωρίζονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Αν η Τουρκία εννοεί κάτι άλλο, προφανώς δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Ό,τι υπερβαίνει τα παραπάνω και όσα εξωφρενικά μπορεί να ισχυρίζεται η γείτονα χώρα, αντιμετωπίζονται με τρόπο απόλυτο, ψύχραιμο και αποφασιστικό. Περιφρουρούμε πλήρως και αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

 Για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη και τις κατηγορίες της ΝΔ περί διαπλοκής:

Έχει δικαίωμα ως Έλληνας πολίτης να έχει και άποψη και συμμετοχή στα κοινά. Δεν μπορεί να αποκλείεται κανείς. Δεν μπορείς να λες πως κάποιοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην πολιτική και κάποιοι άλλοι δεν έχουν. Εξάλλου πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει μια προσωπική πορεία το προηγούμενο διάστημα. Είναι ήδη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, με αθόρυβη αλλά σημαντική συνεισφορά στο προσφυγικό ζήτημα, με κοινωνικό έργο και με μία πολυετή συμβολή σε περιβαλλοντικά θέματα και στην υπόθεση της Κλιματικής Αλλαγής. Όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την πολιτική αντίληψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πέτρος Κόκκαλης, ανεξάρτητα από το όνομά του, κρίνεται και θα κριθεί από τη στάση του και από τις αρχές που θα υπερασπίσει. Είναι μια εξαιρετική επιλογή και μια εξαιρετική συμπόρευση στο μέτωπο που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή.  Όσοι διατηρούν κομματικά γραφεία με πληρωμένα νοίκια από εφοπλιστές, όσοι έχουν συγγενείς που εταιρείες τους χρηματοδοτούνται από κοινά offshore ταμεία με εφημερίδες, όσοι έχουν άμεση και απόλυτη σχέση με μεγαλοπαράγοντες της χώρας και θεωρούν την κοινωνία ιδιοκτησία τους, δεν δικαιούνται να ομιλούν περί διαπλοκής.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com