Κ. Αρβανίτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις κρίσιμες Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου»

0

«Οι ευρωεκλογές έχουν κρίσιμη και ιστορική σημασία για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη χώρα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει», υπογράμμισε το βράδυ της Κυριακής από τη Λάρισα ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας ενώπιον πυκνού ακροατηρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Με αφορμή το θέμα της ομιλίας του που ήταν «Ακροδεξιά: η εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού. Γιατί τώρα Αριστερά στην Ευρώπη», ο Κώστας Αρβανίτης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί διεξοδικά στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, να συνδέσει το σήμερα με το πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν και να αναλύσει τις προοπτικές και τη δυναμική που θα προσδώσει στην Αριστερά και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η νίκη στις εκλογές της 26ης Μαίου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, αντάλλαξε επιπλέον απόψεις με τους παρευρισκόμενους, σε μια συζήτηση που ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες.

Σημαντική θεωρήθηκε η διευκρίνηση που έκανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαλεύει τις πολιτικές που προωθούν μια ακροδεξιά ατζέντα και όχι απλά την Χρυσή Αυγή που είναι ένα ναζιστικό κόμμα και μία εγκληματική οργάνωση. Οριοθέτησε ως ακροδεξιά ατζέντα, την παλαιότερη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, την επιδοκιμασία αυτών που δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο, τις δηλώσεις Βορίδη ότι θα πρέπει να περάσουν με θεσμικό τρόπο αλλαγές που δεν θα επιτρέψουν ξανά την Αριστερά να κυβερνήσει, την υπερψήφιση νόμων για την κατάργηση του 8ωρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ασφαλιστικό μοντέλο των τριών πυλώνων του δικτάτορα Πινοσέτ, τις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και ακραίου νεοφιλελευθερισμού…

«Απέναντι σε αυτό το σύστημα θα πρέπει να παλέψει μια συμμαχία των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και της Ευρώπης, με κεντρικό σημείο αναφοράς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανίτης. «Το σύστημα αυτό διαθέτει ποδοσφαιρικές ομάδες, ΜΜΕ, πολιτικούς μηχανισμούς και δημοσιογράφους, αλλά εμείς έχουμε την Ελλάδα της εργασίας, της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Αριστεράς», κατέληξε.

Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση την οποία προλόγισε ο Συντονιστής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Πέτρος Παπαγεωργίου, παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι Λάρισας, δημοτικοί και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος στελεχών, μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες: Μενέλαος Κατσαμπέλας    

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com