Κ. Αρβανίτης: «Προοδευτική συμμαχία για την ανατροπή πολιτικών τύπου Σαλβίνι και Μητσοτάκη»

0

Στο δίλημμα στο οποίο θα κληθούν οι Ελληνες να πάρουν θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Κώστας Αρβανίτης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα θα κληθεί να απαντήσει αν απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια επιθυμεί πολιτικές τύπου Σαλβίνι και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις τύπου Μητσοτάκη ή θα αγωνιστεί με την Αριστερά και μια ευρύτερη συμμαχία δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές».

«Όταν αναφερόμαστε στην ακροαριστερά, εννοούμε την πολιτική ατζέντα που προωθείται ραγδαία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ελλάδα και όχι στην Χρυσή Αυγή, γιατί αυτοί είναι ναζί, είναι μια εγκληματική οργάνωση», ανέφερε ο Κώστας Αρβανίτης. «Αναφερόμαστε στη Νέα Δημοκρατία που εκπροσωπεί την πολιτική των «αρίστων», που διαχωρίζει τους πολίτες σε αυτούς που μπορούν και σε αυτούς που δεν μπορούν. Αυτό είναι ακροδεξιά που βέβαια ανοίγει πόρτες και προς τη Χρυσή Αυγή. Η Ν.Δ. έχει οικονομικά συμφέροντα που τη στηρίζουν και που τώρα επιθυμούν να πάρουν τη ρεβάνς, μετά τη βίαιη ταξική αλλαγή που συνέβη με τα μνημόνια και η οποία οδήγησε στην αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, μέχρι και το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση».

Ο Κώστας Αρβανίτης βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λαμία και τη Θεσσαλία. Το Σάββατο είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες στους Σοφάδες, το Μουζάκι και το Ζάρκο, ενώ σήμερα το πρωί συναντήθηκε στο δημαρχείο Λάρισας με το δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, παραβρέθηκαν ο συντονιστής και ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Πέτρος Παπαγεωργίου (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) και Βασίλης Ζωγράφος, τα μέλη της γραμματείας της Ν.Ε., Γιάννης Τσακνάκης, Ερμίνα Μαγαλιού (υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων»), Ελένη Σδράλη (υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος), το μέλος της Ο.Μ. Τυρνάβου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Μίγας, καθώς και μέλη των οργανώσεων πόλης Λάρισας του κόμματος.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ» και του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας, με θέμα «Ακροδεξιά- Η εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού. Γιατί τώρα Αριστερά στην Ευρώπη».

Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες: Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com