Τον Οκτώβριο θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα

0

Μιλώντας εχθές στη Λέσβο, ο Κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων: Ότι «ο λαός θα τιμωρήσει τον Τσίπρα που τον φτώχυνε». Ότι ο Τσίπρας «έπνιξε τον λαό στους φόρους». Και ότι «μαζεύει υπερπλεονάσματα για να μοιράζει χριστουγεννιάτικα επιδόματα».

Προφανώς το παλιό πολιτικό σύστημα ελπίζει ότι ο Έλληνας δεν θυμάται πια πώς ήταν η ζωή του όταν τον κυβερνούσαν αυτοί. Όταν του έλεγαν ότι τα Μνημόνια είναι ευλογία και ότι, αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε. Όταν του φόρτωναν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας αυτοί που καταλεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο μαζί με μια χούφτα κολλητούς τους επιχειρηματίες. Όταν κατεδάφιζαν την οικονομία, το κοινωνικό κράτος και τις ζωές των ανθρώπων.

Προσπαθούν τώρα να πείσουν τον λαό ότι μέχρι το 2015 ζούσε κανονικά και φτώχυνε όταν ήρθε ο Τσίπρας. Ότι οι φόροι και τα υπερπλεονάσματα μπήκαν από καθαρή κακία και όχι στη βάση ενός προγράμματος, το οποίο, όσο κι αν οι ίδιοι το υπονόμευσαν, ολοκληρώθηκε. Και είναι και κάπως θράσος να χλευάζει ο Κ. Μητσοτάκης τα μέτρα κοινωνικής στήριξης («χριστουγεννιάτικα επιδόματα»…), όταν έχει κάνει τόσον αγώνα για να μην ακυρωθούν οι περικοπές στις συντάξεις.

Το παλιό πολιτικό σύστημα δεν συγχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ το ότι δεν καταστράφηκε μετά τη σύγκρουση του 2015. Ότι κέρδισε τις δεύτερες εκλογές. Ότι κατάφερε να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Ότι παίρνει τώρα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας, της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας. Ενώ αυτοί του υπόσχονται μείωση της φορολογίας για τους πλούσιους και, για τους υπόλοιπους, εργασιακό μεσαίωνα και ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Δεν πειράζει. Τον Οκτώβριο θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα…

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com