Ενότητα και προοδευτικό σχέδιο

0

Με την ανακοίνωση των πρώτων 16 ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου και του οδικού χάρτη για την υλοποίηση της συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις ξεκίνησε και επίσημα, εχθές, η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Είναι μια μάχη εξαιρετικής σημασίας σε πολλά επίπεδα.

Πρώτα από όλ’ είναι μια μάχη ευρωπαϊκή. Σε μια Ευρώπη αποτελματωμένη, όπου το παρόν της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι βυθισμένο στην ανασφάλεια και το μέλλον στην αβεβαιότητα, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η Ακροδεξιά. Η Ευρώπη θα είναι δημοκρατική και κοινωνική ή θα σταματήσει να υπάρχει. Και η εναλλακτική διέξοδος είναι υπόθεση μιας συμμαχίας προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων και ενός νέου σχεδίου που θα υπερασπίζεται την εργασία, την αλληλεγγύη και τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Αυτό το σχέδιο καλείται να υπηρετήσει η στρατηγική και η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σχέδιο στο οποίο έχουν θέση όλες οι δυνάμεις, από τον προοδευτικό χώρο μέχρι την Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα. Για να ξαναγίνει το ευρωπαϊκό μέλλον υπόθεση των κοινωνιών και όχι των γραφειοκρατών, των ολιγαρχών ή των ακροδεξιών δημαγωγών.

Ταυτόχρονα όμως είναι μια μάχη για την Ελλάδα. Μετά από τριάμισι δύσκολα χρόνια, είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον του τόπου. Με μια στρατηγική που θα απαντά στο αίτημα για προοδευτικό εκσυγχρονισμό της χώρας, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, για την ανάπτυξη προς όφελος των πολλών. Αυτό είναι υπόθεση ενός νέου πόλου, γύρω από τον οποίο πρέπει να ανασυγκροτηθούν οι προοδευτικές και αριστερές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Η μάχη έχει ξεκινήσει. Η ενότητα και το προοδευτικό σχέδιο θα νικήσουν.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com