Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε Μαρινάκη: Η Κυβέρνηση και η Δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό

0

«Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου», τονίζει το Μαξίμου απαντώντας τις απρόκλητες επιθέσεις του γνωστού επιχειρηματία.

——————————————————————

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις χυδαιότητες του Β. Μαρινάκη

Ο κ. Μαρινάκης από χθες επιτίθεται απρόκλητα στην Κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του.

Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυκτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις,  γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν την Δικαιοσύνη.

Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η ΝΔ της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση και η Δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και την τρομοκρατία.

Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου”.

Η χυδαιότητα Μαρινάκη

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο επιχειρηματίας έβγαλε ανακοίνωση με την οποία φρόντισε να βάλει ανάμεσα στον εαυτό του και τα ευρήματα των ανακριτικών αρχών τον αγνό κόσμο του Ολυμπιακού, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του και να «βαφτίσει» τα δικά του μπλεξίματα ως «ντέρμπι» Ολυμπιακός-κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τονίζει σημερινό ρεπορτάζ του Documento, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η «αυλή» του εμπλέκονται σε πέντε εγκληματικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα:

– Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του διαιτητή Τζήλου

– Απαγωγή δημοσιογράφου από το Χίλτον

– Υπόθεση «Noor1»

– Στημένα ποδοσφαιρικά ματς

– Παραδικαστικό με «δικούς μας εισαγγελείς»

Στην ανακοίνωση-«οχετό» που εξέδωσε ο εφοπλιστής αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν από την εμπλοκή του σε τόσα αδικήματα, επιλέγει να επιτεθεί στο Documento αλλά και την κυβέρνηση, προσπαθώντας να φορέσει το «ένδυμα» του πολιτικά διωκόμενου.

Μάλιστα, δείχνοντας τον προφανή εκνευρισμό του αντί να προσπαθήσει να απαντήσει με επιχειρήματα στο ρεπορτάζ του Documento, χρησιμοποιεί μία χυδαία φρασεολογία κάνοντας λόγους για «νοσηρούς εγκεφάλους, που διαβιούν σε ένα σιχαμένο βούρκο, γεμίζοντας με λάσπες όποιον αρνείται να υποταχθεί στις παραγγελιές» τους».

Ολόκληρη η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ως εξής:

«Οι πρόθυμοι της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας, σε αγαστή συνεργασία με τις επιθυμίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουν τη χιλιοπαιγμένη παράστασή τους, επιδιώκοντας να κατασκευάσουν διώξεις και ενόχους, εκμεταλλευόμενοι εγκληματικές πράξεις για την εξυπηρέτηση των πολιτικών επιδιώξεών τους.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες «υποθάλπτουν» βολικούς παραγοντίσκους, κακουργηματικώς καταδικασθέντες για απιστία κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, διατηρώντας τους στα αξιώματά τους.

Ευτυχώς, πλέον, τέτοιες εγκληματικές μεθοδεύσεις, όπως η νέα στοχοποίησή μου, οι λόγοι και οι σκοποί που αυτές υπηρετούν, γίνονται εύκολα αντιληπτές από κάθε πολίτη αυτής της χώρας, αφού τα έργα και οι ημέρες μου, αλλά και των σκευωρών, είναι σε δημόσια θέα.

Άλλωστε, αυτήν τη φορά, οι γνωστοί τσιπροβαξεβάνηδες και οι ομόσταβλοί τους, παίζοντας τα ρέστα τους, απέφυγαν να κρατήσουν και τα προσχήματα, καθιστώντας συνένοχη τη δημόσια τηλεόραση, την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε, για να φέρουν εις πέρας τις εγκληματικές τους επιδιώξεις.

Πρόκειται για νοσηρούς εγκεφάλους, που διαβιούν σε ένα σιχαμένο βούρκο, γεμίζοντας με λάσπες όποιον αρνείται να υποταχθεί στις «παραγγελιές» τους.

Απέναντι στη νέα αθλιότητα απαντούν τα ίδια τα πραγματικά γεγονότα. Δυστυχώς για όλους αυτούς, ούτε αυτήν τη φορά προτίθεμαι να υποκύψω στις όποιες επιθυμίες εκδηλώνει μία επικίνδυνη, για την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας, δημοσιογραφικό-πολιτική συμμορία.

Ευτυχώς, όμως, που ακόμη στην Ελλάδα δικάζουν οι δικαστές και όχι οι εκπρόσωποι του παρακράτους.

Τέλος, ο Ολυμπιακός κι εγώ προσωπικά, πάντοτε έγκαιρα και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, καταδικάζουμε κάθε εγκληματική ενέργεια, ιδίως όσες εκδηλώνονται στον χώρο του αθλητισμού, που υπηρετούμε χρόνια τώρα με προσωπική αυταπάρνηση και θυσίες.

Οι ευθύνες θα αποδοθούν δίκαια στους απανταχού εγκληματίες. Είμαστε σίγουροι, να είστε και εσείς».

Η απάντηση του Documento

Η εφημερίδα Documento σε δημοσίευμά της για την παραπάνω δήλωση του επιχειρηματία κάνει λόγο για «πανικό» του Βαγγέλη Μαρινάκη, που όπως αναφέρει, «βρίσκεται σε δεινή θέση για τις εγκληματικές ενέργειες που, σύμφωνα με τις δικογραφίες, συμμετέχουν στενοί συνεργάτες του». «Στην ανακοίνωση – “οχετό” που εξέδωσε ο εφοπλιστής αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν από την εμπλοκή του σε τόσα αδικήματα, επιλέγει να επιτεθεί στο Documento αλλά και την κυβέρνηση, προσπαθώντας να φορέσει το “ένδυμα” του πολιτικά διωκόμενου […] Χρησιμοποιεί μία χυδαία φρασεολογία κάνοντας λόγους για “νοσηρούς εγκεφάλους, που διαβιούν σε ένα σιχαμένο βούρκο, γεμίζοντας με λάσπες όποιον αρνείται να υποταχθεί στις παραγγελιές» τους”».

Επίσης η εφημερίδα δημοσίευσε και ένα άρθρο – απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη με τίτλο «Αγαπητοί Βαγγελομητσοτάκηδες δεν φοβόμαστε ούτε Κόζα Νόστρα ούτε Κόζα Μόστρα». Σε αυτό αναφέρει: «Από το βράδυ της Πέμπτης που δημοσιοποιήθηκε το τρέιλερ με το πρώτο θέμα του Documento, το site και τα social media της εφημερίδας δέχθηκαν δεκάδες σχόλια διάφορων τύπων που υπόσχονταν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μας «τακτοποιήσει», θα μας «φτιάξει» θα «μας ανασκολοπήσει» και άλλα πολλά. Συμπτωματικά τα προφίλ των συγκεκριμένων λεβεντοανώνυμων αναρτούσαν και αναπαρήγαγαν ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, του Μαρινάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακές αυτές οι συμπτώσεις ακριβώς γιατί η αποκάλυψη του Documento είναι πως ο κύκλος, η αυλή και οι φίλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν επικίνδυνη σχέση με δράστες σοβαρών εγκλημάτων.

Είτε πρόκειται για τους ναρκέμπορους του Noor 1, είτε για αυτούς που επιχείρησαν σύμφωνα με την Εισαγγελία να σκοτώσουν τον διαιτητή Τζήλο, έχουν μια συμπάθεια και συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους του Μαρινάκη. Ο ίδιος ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρινάκη ο οποίος είναι υπόδικος για το Noor 1 , επικοινωνεί με τα άγνωστα «πακιστανικά τηλέφωνα» αυτών που χτύπησαν τον Τζήλο. Το ίδιο κάνει ο φρουρός του τον οποίο με τη σειρά του συναντάμε σε ένα άλλο έγκλημα, της απαγωγής με απειλή όπλου του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού, μιλά επίσης με τους δράστες της απόπειρας κατά του Τζήλου στα τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση. Όλα αυτά δεν είναι ανακαλύψεις δικές μας αλλά των ανακριτικών αρχών. Δημιουργείται λοιπόν η εικόνα πως γύρω γύρω υπάρχει το έγκλημα και στη μέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος παλεύει με τη συνωμοσία των συμπτώσεων. Αν ο ίδιος σχετίζεται με το έγκλημα, αυτό θα το δείξει η πορεία, αλλά αυτή τη στιγμή ως δημόσιο πρόσωπο και όχι ως αρχηγός χουλιγκάνων, οφείλει να απαντήσει για τις σχέσεις του με όλο αυτό τον εσμό.

Η Κόζα Νόστρα που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα δεν μας φοβίζει και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε οι μόνοι που δημοσιεύουμε όσα οι άλλοι αποσιωπούν. Δεν μας φοβίζει ούτε η Κόζα Μόστρα των επιθέσεων που αναλαμβάνουν να κάνουν υπάλληλοι και υπαλληλίσκοι καθώς και αγγελιοφόροι κακών επερχόμενων. Τις απειλές εναντίον του Τζήλου είχαν αναλάβει να μεταφέρουν δημόσια δύο «παρουσιαστές» του Ολυμπιακού-Μαρινάκη που προμήνυαν ότι θα του συμβούν «τροχαία ατυχήματα». Τις απειλές εναντίον μας μεταφέρει (οποία τιμή) ο ίδιος. Δεν φοβόμαστε τον κύριο Μαρινάκη, όπως δεν φοβηθήκαμε πολλούς άλλους. Το σύστημα βαγγελομητσοτάκη έχει προαναγγείλει αρκετές φορές την καταστροφή μας, αλλά καταλήγει να κλαψουρίζει για στοχοποίηση και επιθέσεις προσπαθώντας να ενοχοποιήσει στα μάτια της κοινής γνώμης τη δημοσιογραφία και την αποκάλυψη. Ο κύριος Μαρινάκης έχει τόσα Μέσα να απαντήσει για την ουσία όσων γράφονται γι αυτόν, γιατί επιλέγει χαρακτηρισμούς και απειλές; Γιατί εμφανίζεται τόσο εκνευρισμένος και αδύναμος όταν απομακρύνεται από την οποιαδήποτε προστασία του;

Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν είμαστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ για να καθαρίσει τα πράγματα με μία χορηγία. Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία ως τώρα δεν φαίνεται να του είναι καθόλου συμπαθής. Αλλά έχουμε δύο απορίες. Θα αναζητήσει πρώτα «δικό του εισαγγελέα» όπως έλεγε στο τηλέφωνο με τον δικηγόρο του; Και θα καταφύγει στην Εισαγγελία της Αθήνας ή θα επιλέξει και πάλι μήνυση και αγωγή να κατατεθούν στην Εισαγγελία Πειραιά την οποία για κάποιο λόγο φαίνεται να προτιμά; Οι παρέες του κυρίου Μαρινάκη, αλλά και η σχέση που του αποδίδει η Δικαιοσύνη με εγκλήματα, μας αναγκάζουν να δηλώσουμε δημόσια πως οτιδήποτε συμβεί στον εκδότη ή τους δημοσιογράφους του Documento, θεωρούμε αυτόν και μόνο αυτόν υπεύθυνο

ΥΓ. Με τόσα λεφτά που δίνει ο Μαρινάκης σε γραφιάδες για να του κάνουν τη δουλειά καλό θα ήταν να βρει και κάποιον να γράφει σε καλύτερα ελληνικά και όχι στη μορφή που ο ίδιος κατανοεί».

Διέρρηξαν επιδεικτικά τα γραφεία του Documento

Σχετικά με τη διάρρηξη, στην οποία έκανε αναφορά και το Μέγαρο Μαξίμου, η ιστοσελίδα του Documento σημειώνει:

Οι εισβολείς περιορίστηκαν να βανδαλίσουν τον αυτόματο πωλητή καφέ για να πάρουν (όπως ήθελαν να δείξουν) κέρματα. Στο διπλανό γραφείο υπήρχε ωστόσο χρηματικό ποσό που άφησαν άθικτο.

Η διάρρηξη γίνεται μια μέρα μετά από σφοδρή επίθεση στο Documento από γνωστό επιχειρηματία για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, ενώ είχαν προηγηθεί απειλές στα social media εναντίον των δημοσιογράφων.

Ξέρουμε πως όλοι θα δηλώσουν αθώοι και μη σχετιζόμενοι, όπως ξέρουμε επίσης πως πρόκειται για μια προσπάθεια να πάρουμε το μήνυμα. Αυτοί που τόσο επαγγελματικά διέρρηξαν τα γραφεία για να ξαφρίσουν τελικώς πενηνταράκια απλώς δημιούργησαν αντικείμενο διάρρηξης για το αστυνομικό δελτίο.

Στην πραγματικότητα δήλωσαν πως είναι εκεί, μπαινοβγαίνουν ότι ώρα θέλουν και «μας έχουν». Η επιδεικτική δήλωση δύναμης , το λοστάρι της διάρρηξης και οι χειριστές του δεν μας φοβίζουν. Ξέρουμε πως είναι ικανοί με τον ίδιο λοστό να ανέβουν στο τρίκυκλο του παρακράτους και να περιμένουν στη γωνία αλλά και πάλι δεν φοβόμαστε. Αυτοί ωστόσο έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com