Στ. Γιαννακίδης: Η ελληνική οικονομία μετά από μια 10ετία έχει περάσει στην ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά είναι υγιή

0

Το οικονομικό περιβάλλον της χώρας αλλά και δύο χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 460 εκατομμυρίων ευρώ μέρος του ΕΠΑνΕΚ, παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ο οποίος μίλησε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της Λάρισας.

—————————————————————

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακίδης τόνισε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία πρέπει να συνδέονται με τη συνολική πορεία της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό γεγονός η έξοδος από τα μνημόνια, αλλά και η συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους». Επίσης ο κ. Γιαννακίδης είπε ότι «η ελληνική οικονομία μετά από μια 10ετία έχει περάσει στην ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά είναι υγιή».

Μιλώντας για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο κ. Γιαννακίδης είπε ότι πρόκειται για δυο δράσεις ανάμεσα στις 26 συνολικά του ΕΠΑνΕΚ, υποστηρίζοντας πως οι δράσεις αυτές «αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής που έχει η χώρα».

Αναφορικά με τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, ο κ. Γιαννακίδης είπε ότι στόχος είναι «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στην εσωτερική αλλά και εξωτερική αγορά», ενώ σχετικά με την «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, ο υφυπουργός Οικονομίας είπε, ότι αφορά «την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας κάθε επιχείρησης».

Επίσης, ο κ. Γιαννακίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί, ενώ μίλησε και για το ζήτημα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα έχει κορυφαίες επιδόσεις όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γιαννακίδης στη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και αναμένεται μέχρι τα τέλη του Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των μικροπιστώσεων, ο κ. Γιαννακίδης είπε ότι αναμένεται να ψηφιστεί το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αντίστοιχων ιδρυμάτων, με στόχο να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στο 2019.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com