Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Λάρισα – Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ και τις νέες δράσεις του ΕΠ ΕΠΑΝΕΚ

0

Στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λάρισα, βρέθηκε το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης στο πλαίσιο δύο ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ και τα έργα δημοσίου ενδιαφέροντος που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Την Τρίτη στην αίθουσα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας άνοιξε την εκδήλωση παρουσίασης των δύο νέων δράσεων για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας», συνολικής δημόσιας δαπάνης 460 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΕΚ, παρουσία επιχειρηματιών, συμβούλων επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων ενώ τα στελέχη της αρμόδιας Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες των δράσεων.

Την Τετάρτη συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης για τα έργα δημοσίου ενδιαφέροντος που είναι σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του ΕΠ Υποδομές μεταφορών-Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, παρουσία του Περιφερειάρχη και Δημάρχων της ευρύτερης περιοχής καθώς επίσης και των στελεχών των δικαιούχων φορέων.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομίας για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις αλλά, ταυτόχρονα, την  αναγκαία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων και της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Έργα και δράσεις στην περιοχή

Συνολικά, από όλες τις έως σήμερα υλοποιούμενες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, έχουν ενταχθεί στο ΕΠΑΝΕΚ για το Νομό Λάρισας 441 επιχειρηματικά σχέδια με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 20,2 εκ € και συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 33,7 εκ. €.

Εξάλλου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιούνται ή σχεδιάζονται έργα που χρηματοδοτούνται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ όπως :

– Ο «Εκσυγχρονισμός της Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης σε τμήματα του Σιδηροδρομικού Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, ένα έργο που χωροθετείται κατά 17% στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολική δημόσια δαπάνη 83 εκατ. ευρώ.

– Η «Ηλεκτροκίνηση, Σηματοδότηση – Τηλεδιοίκηση, στην Σιδηροδρομική Γραμμή Λάρισα – Βόλος», με συνολική δημόσια δαπάνη 92,5 εκατ. ευρώ.

– Έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων στους Δήμους Μουζακίου, Τυρνάβου, Αλμυρού καθώς και στην περιοχή του Βόλου με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 30,1 εκατ. ευρώ

– Η αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Αλμυρού, Τρικκαίων, Τεμπών και στον Νομό Καρδίτσας με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 28 εκατ. ευρώ

– Έργα για την αξιοποίηση του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής σε δήμους όπως στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, στον Δήμο Ελασσόνας, στον Δήμο Λαρισαίων και στον Δήμο Φαρσάλων.

– Ολοκληρώνονται σημαντικά έργα διαχείρισης λυμάτων και οικιακών αποβλήτων. Συνολικά 87,5 εκατ. ευρώ έχουν εκχωρηθεί από το πρόγραμμα στην περιφέρεια για τον σκοπό αυτό.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Γιαννακίδης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα με συνάντηση που είχε στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζήτησε με μέλη της νομαρχιακής και του τμήματος μικρομεσαίων του κόμματος.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com