Αλ. Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα ενόψει ευρωεκλογών για μέτωπο ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς (Βίντεο)

0

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η άνοδος και η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς

————————————————————-

«Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ομόφωνα ένα πλατύ κάλεσμα για τη δημιουργία μεγάλου προοδευτικού μετώπου προκειμένου, ενόψει των ευρωεκλογών, να αποτραπεί η άνοδος της ακροδεξιάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε απαντώντας στο αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν η κα Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κάλεσμα «αφορά όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στο προοδευτικό χώρο», με στόχο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές επανέλαβε ότι «έχουμε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου».

Πιο αναλυτικά ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε:

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομοφώνως να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή, την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο τον προοδευτικό, προκειμένου να αποτραπεί, ενόψει των επόμενων, κρίσιμων, ευρωπαϊκών εκλογών σε τρεις μήνες από σήμερα, να αποτραπεί η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη, της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την Ευρώπη, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες σήμερα νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για μια απεύθυνση πλατιά, που αφορά, επαναλαμβάνω, όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της προόδου και αντιλαμβάνονται τη μεγάλη ανάγκη σήμερα, στις εξελίξεις που ζούμε στην Ευρώπη, να αντιμετωπιστούν αυτοί οι δυο μεγάλοι κίνδυνοι.

  • Θεωρείτε ότι η Φώφη Γεννηματά θα μπορέσει να ανταποκριθεί αυτή τη φορά σε αυτό το κάλεσμα; Ή ο Σταύρος Θεοδωράκης;

Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

  • Θα πάμε σε εθνικές εκλογές τον Μάιο κ. Πρωθυπουργέ;

Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα.

Σας ευχαριστώ θερμά.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com