Ο πολιτικός ορίζοντας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

0

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις που αφορούν τις ζυμώσεις στον προοδευτικό χώρο, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, έχουν προγραμματιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η μία είναι η εκδήλωση της πρωτοβουλίας για τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Και η άλλη είναι αυτή που διοργανώνεται στις 4 Μαρτίου από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, με ομιλητές τον επικεφαλής της ομάδας Ούντο Μπούλμαν και, μεταξύ άλλων, τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τη Λούκα Κατσέλη, και στην οποία έχει προσκληθεί να παρέμβει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» της Κεντροαριστεράς έχουν ανέβει στα κεραμίδια. Η Φώφη Γεννηματά «έκοψε» τον Γ. Παπανδρέου από την εκδήλωση των ευρωσοσιαλιστών και έχει καταγγείλει ότι όλα αυτά είναι στημένα από τον Τσίπρα για να ανακοπεί η πολιτική δυναμική του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η τελευταία σελίδα των «Νέων» είναι καθημερινά αφιερωμένη στα πρόσωπα της πρωτοβουλίας της Κεντροαριστεράς, με δηλητηριώδεις ονομαστικές αναφορές και προσωπικές επιθέσεις. Άλλα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιχειρούν την αποδόμηση του Μπούλμαν, χαρακτηρίζουν την εκδήλωση «προσωπικό πάρτι» και επιτίθενται σε όσους Ευρωπαίους σοσιαλιστές έχουν ταχθεί υπέρ της συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου στην Ευρώπη.

Γιατί τόσο μένος άραγε; Προφανώς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν έχει την επάρκεια να στηρίξει πολιτικά τις όποιες θέσεις του και περιορίζεται σε μια ανυπόφορη γκρίνια. Αποφεύγει τον διάλογο, διότι ξέρει ότι οι λόγοι για τους οποίους τρέχει πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη δεν είναι πολιτικά εξηγήσιμοι. Αλλά αυτή η καταβύθιση στη γραφικότητα είναι δύσκολα αναστρέψιμη.

Ο ορίζοντας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σταματά εκεί που θα εκπληρωθούν οι πολιτικές στοχεύσεις του Ευ. Βενιζέλου. Μετά έρχεται το χάος.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com