Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό των δύο μεταναστών εργατών στη Λάρισα

0

Ερευνάται εάν τελέστηκαν εγκλήματα και αν αυτά τα εγκλήματα είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά

——————————————————–

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, δύο μετανάστες από το Πακιστάν φέρεται να ξυλοκοπήθηκαν, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους από τον εργοδότη τους.

Για το περιστατικό, το οποίο φέρεται να έγινε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις 8 Φεβρουαρίου, έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί εάν τελέστηκαν εγκλήματα και αν αυτά τα εγκλήματα είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό υπήρξε καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο μετανάστες εργάτες Σαλμάν Ατζούμ και Σαΐντ Αχμέτ ξυλοκοπήθηκαν μετά από αίτημά τους να λάβουν τα δεδουλευμένα από τον κτηνοτρόφο όπου εργάζονταν, ενώ δέχθηκαν και ρατσιστικές απειλές. «Μην ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω» και «η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος μετανάστης από το Πακιστάν Σαλμάν Ατζούμ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε περιγράψει το περιστατικό, μετά τις καταγγελία των δύο οργανώσεων στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε επίθεση με κλοτσιές και μπουνιές, διότι ζήτησε τα χρήματα από την δουλειά του. Επίσης περιέγραψε πως δέχθηκε απειλές, οι οποίες είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και ότι υπήρξαν αναφορές στην Χρυσή Αυγή.

«Ζήτησα τα χρήματά μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σαλμάν Ατζούμ.

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγαν οι μετανάστες 

Σημειώνεται επίσης ότι οι δύο μετανάστες προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας της Λάρισας. Μετά το αίτημα που κατέθεσαν στην τοπική υπηρεσία, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αντίστοιχη υπηρεσία της Πιερίας, καθώς, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στην αρμόδια υπηρεσία, η κτηνοτροφική μονάδα όπου εργάζονταν βρίσκεται στην περιοχή της Κατερίνης. Εκτιμάται ότι οι μετανάστες προσέφυγαν στην υπηρεσία της Λάρισας, καθώς διαμένουν στην πόλη, γι’ αυτό και προκλήθηκε η σύγχυση για τον τόπο του γεγονότος.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com