Λευκές επιταγές

0

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε στη Βουλή ποια ακριβώς είναι η επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να προωθήσει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον Ευ. Βενιζέλο. Σημασία όμως δεν έχει το πρόσωπο. Αλλά η μέθοδος με την οποία ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φτάσει ως εκεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επεξεργαστεί μια συνταγματική πρόταση που του επιτρέπει να εκλέξει όποιον θέλει με πλειοψηφία 151 βουλευτών. Και επειδή μια τέτοια πρόταση είναι απαράδεκτη, έχει επεξεργαστεί έναν διαδικαστικό ελιγμό: ζητάει να δοθεί από την παρούσα Βουλή λευκή επιταγή στην επόμενη, ώστε η επόμενη Βουλή, επίσης με 151 ψήφους, να διαμορφώσει τους κανόνες όπως θέλει και όπως νομίζει. Κατά τα άλλα, αυτός που εργαλειοποιεί το σύνταγμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Αποκαλύπτοντας την ουσία πίσω από όλη τη φασαρία που κάνει η Ν.Δ. για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου, ο Αλ. Τσίπρας έκανε στον Κ. Μητσοτάκη μια απλή ερώτηση: του ζήτησε να τοποθετηθεί για το πρόσωπο του σημερινού Προέδρου και να πει ευθέως αν σκοπεύει να ξαναψηφίσει τον Πρ. Παυλόπουλο ή όχι και για ποιους λόγους.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε ότι δεν άκουσε. Προτίμησε να πετάξει την μπάλα στο γήπεδο των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της προστασίας των δασών. Και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα, αλλά ζητώντας κι εδώ λευκές επιταγές: «Ξεκλειδώστε μας αυτά, να σας ξεκλειδώσουμε ό,τι θέλετε».

Ένα πρόβλημα έχει το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη: για να αλλάξει όλα αυτά που ζητάει σήμερα να του ξεκλειδώσουν, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές. Και ο λαός λευκές επιταγές δεν δίνει.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com