Μαυρογιαλούροι

0

Σε κοινές του δηλώσεις με τον Κ. Μητσοτάκη, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, μας είπε ότι, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, μπορούμε, ενδεχομένως, να ελπίζουμε σε μείωση των πλεονασμάτων.

Πρόκειται για στημένη εκλογική πάσα του Μ. Βέμπερ στον Κ. Μητσοτάκη. Πρώτα από όλα, είναι εντελώς αμφίβολο αν ο Μ. Βέμπερ θα γίνει ποτέ πρόεδρος της Κομισιόν. Και καλύτερα θα είναι να μη γίνει, γιατί οι θέσεις του σε ζητήματα όπως το προσφυγικό ή η σύνδεση Ε.Ε. – Τουρκίας, έρχονται σε απευθείας αντίθεση με τα ελληνικά συμφέροντα – ζήτημα, βέβαια, που ελάχιστα απασχολεί τον Κ. Μητσοτάκη.

Δεύτερον, ακόμα και αν ο Μ. Βέμπερ γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι σε θέση να μειώσει τα πλεονάσματα με δική του απόφαση. Επομένως δίνει τζάμπα υποσχέσεις.

Τρίτον, τα πλεονάσματα προκύπτουν από τις προβλέψεις της ανάπτυξης και από την επιθυμία των κρατών – μελών να πάρουν πίσω τα δανεικά. Δεν διαμορφώνονται αναλόγως με το αν η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι του γούστου του εκάστοτε προέδρου της Κομισιόν.

Όλα αυτά λοιπόν δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαυρογιαλουρισμούς με τάσεις ανάμειξης του Βέμπερ στα εσωτερικά της χώρας μας. Αν ο Βέμπερ θέλει να υποστηρίξει το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη, μπορεί να το κάνει πολιτικά, όχι να καλεί τους ιθαγενείς να το εγκρίνουν σαν γουρούνι στο σακί με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια.

Ας εξηγήσουν δηλαδή ο Μ. Βέμπερ και ο Κ. Μητσοτάκης πόσο καλά είναι για τις επενδύσεις το ασφαλιστικό Πινοσέτ, η επισφαλής εργασία και οι επιχειρησιακές συμβάσεις. Τόσο δύσκολο τους είναι;

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com