Θέλει πολύ θράσος

0

Τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσηλευτικό προσωπικό επεσήμανε στη συνάντησή του με το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος ο Κ. Μητσοτάκης.

—————————————————————–

Ναι, ο Κ. Μητσοτάκης: Ο ίδιος που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε δεσμευτεί στην τρόικα για 15000 απολύσεις στο δημόσιο. Που διακηρύσσει την αταλάντευτη ιδεολογική του προσήλωση στην αναλογία πέντε αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη.

Που, σε κάθε ευκαιρία, στέλνει μηνύματα στα ισχυρά συμφέροντα του χώρου, ότι θα τους βάλει ισότιμα στο παιχνίδι, καθώς το καθολικό δικαίωμα στη Δημόσια Υγεία είναι, για τις δικές του αρχές, «ιδεοληψία».

Είναι ο επικεφαλής του κόμματος που διέλυσε συνειδητά τη Δημόσια Υγεία, έκλεισε νοσοκομεία και παρέδωσε τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα.

Του κόμματος που έστησε ένα τεράστιο πάρτι διαπλοκής στον χώρο, την περίοδο που η κοινωνία βρισκόταν σε κατάσταση απελπισίας. Και τώρα προσπαθεί να εμποδίσει τη διερεύνηση των σκανδάλων, φωνάζοντας για «σκευωρίες» και «στοχοποιήσεις».

Είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης που, σε κάθε ανακοίνωση της κυβέρνησης για προσλήψεις στον κοινωνικό τομέα, πυροβολεί, μιλώντας για «ρουσφέτια» και «τακτοποίηση κολλητών». Και ο οποίος υπόσχεται προσλήψεις στους συνδικαλιστές, αλλά κλείνει και το μάτι στους εργολάβους καθαριότητας, η απομάκρυνση των οποίων από τα δημόσια νοσοκομεία, και το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων βελτίωσε και σοβαρή εξοικονόμηση δημόσιων πόρων εξασφάλισε.

Θέλει πάρα πολύ θράσος, αυτή η Ν.Δ. και αυτός ο Κ. Μητσοτάκης να σπεκουλάρουν πάνω στο ΕΣΥ, το οποίο συνειδητά προσπάθησαν να κατεδαφίσουν, την εποχή που πίστευαν ότι θα κυβερνάνε για πάντα.

Δυστυχώς για αυτούς, όλος ο κόσμος ξέρει τι θα συμβεί αν τυχόν η Δημόσια Υγεία πέσει στα χέρια τους.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com