Ώρα ιστορικής ευθύνης στη Βουλή – Σήμερα η ψηφοφορία

0

Σήμερα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 14:30, θα γίνει η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με απόφαση της σύσκεψης του προεδρείου της Βουλής και εισήγηση του Προέδρου

————————————————

Το τριήμερο της ιστορικής ευθύνης άρχισε το πρωί της Τετάρτης 23/1 και για τους τριακόσιους βουλευτές στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία καλείται να επιλύσει το «Μακεδονικό» μετά από 25 χρόνια ακινησίας.

Η συζήτηση  του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και σήμερα , με απόφαση της σύσκεψης του Προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του προέδρου, Ν. Βούτση. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι χτες το απόγευμα είχαν μιλήσει μόνον οι μισοί περίπου από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν σήμερα το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι απ’ όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ:

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com