#Novartis_Gate: Γιατί αγωνιά το παλιό πολιτικό σύστημα

0

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis και την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με πολιτικές καταγγελίες και αντιπολιτευτικές κορώνες περί εσχάτης προδοσίας και κατάλυσης του πολιτεύματος – Έναν εκ των πρωτεργατών των καταγγελιών, τον Άδ. Γεωργιάδη, καλεί το Μαξίμου να δώσει απαντήσεις για τις συναντήσεις και συζητήσεις του με τον Νίκο Μανιαδάκη, για το αν δηλαδή «γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος»

————————————————–

Η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη χώρα μας προκύπτει ότι για να υποστηριχθεί μια πολιτική που ευνοούσε τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν διακινηθεί σε πολιτικά πρόσωπα μίζες 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η συνολική ζημιά που έχει υποστεί η χώρα από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων εκτιμάται σε 32,68 δισ. Τα στοιχεία αυτά έχουν προκύψει από έρευνες που γίνονται στο εξωτερικό. Αλλά για τη Ν.Δ. δεν υφίσταται θέμα προς διερεύνηση. Όλα είναι πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: ​Ν. Μανιαδάκης, ο «εκλεκτός» της τρόικας: Οι «συμβουλές» του και οι διαπραγματεύσεις με τον «εντολέα» του

Έτοιμος να απολογηθεί ο Νίκος Μανιαδάκης – Επέστρεψε με την οικογένειά του στο σπίτι τους

Την ανακρίτρια Διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου που ανέλαβε τη δικογραφία σε βάρος του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, επισκέφθηκε ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την δικαστική λειτουργό , η οποία χειρίζεται και την δικογραφία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ελληνικής Novartis για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στην διάθεση της Δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του δήλωσε πως είναι απολύτως έτοιμος όποτε κληθεί να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιαδάκης, που βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρχές μετά την , κατά τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, προσπάθεια διαφυγής του από την χώρα, επέστρεψε σήμερα με την οικογένειά του και την οικοσκευή τους στο σπίτι που διέμεναν στον Διόνυσο μέχρι την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Η οικογένεια φαίνεται να διέμενε μετά την αφαίρεση της οικοσκευής του σπιτιού στον Διόνυσο, σε φιλικό τους σπίτι.

Πληροφορίες από το Εφετείο αναφέρουν πως ο κ. Μανιαδάκης την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να άρει τα μέτρα προστασίας του, ενώ φαίνεται να προχώρησε στην έκδοση των εισιτηρίων για το επικείμενο ταξίδι του στην Μαδρίτη 36 ώρες πριν την πτήση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Για άλλη μια φορά η κ. Γεννηματά ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της ΝΔ

Το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, διαψεύδει ότι είναι εκ των προστατευόμενων μαρτύρων

Ερωτήματα του Μαξίμου για τις συναντήσεις του Άδ. Γεωργιάδη με τον Ν. Μανιαδάκη

Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, σχολιάζει σε ανακοίνωσή το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

“Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να απαντήσει εάν γνώριζε ή συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κ. Μανιαδάκη”, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ζητάει απαντήσεις και από τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Μανιαδάκη.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται στο γεγονός ότι «τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει στη συνέχεια:

«Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω».

Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ οφείλουν μετά τα παραπάνω να δώσουν  απαντήσεις:

1) Γιατί, ο κ. Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν ;

2) Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Τι ακριβώς του ζητούσε; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του;

3) Και τέλος να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.

Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κ. Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Θα επανέλθουμε.»

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com