Τυχοδιωκτισμός και δημαγωγία

0

Η Νέα Δημοκρατία έχει εμπλακεί σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο τυχοδιωκτικό παιχνίδι με τη συμφωνία των Πρεσπών. Προσπαθώντας να συσπειρώσει το εκλογικό της κοινό και μπροστά στην αποτυχία των υπόλοιπων σχεδιασμών της, έχει εγκαταλείψει την εθνική γραμμή του 2008 και έχει προχωρήσει σε έναν ασφυκτικό εναγκαλισμό με τα μορφώματα της Ακροδεξιάς.

Η κατάσταση αυτή εξελίσσεται σε θηλιά στον λαιμό του Κ. Μητσοτάκη. Αν η συμφωνία δεν επικυρωθεί από την παρούσα Βουλή, θα πρέπει να εξηγήσει πώς θα τη διαχειριστεί ο ίδιος σε περίπτωση που στην επόμενη Βουλή έχει την πλειοψηφία.

Αν την επικυρώσει, θα αντιμετωπίσει τρομακτικά εσωτερικά προβλήματα. Αν αρνηθεί να την επικυρώσει, η ΠΓΔΜ θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με το όνομα Μακεδονία. Θα ασκήσει βέτο ο Κ. Μητσοτάκης; Μάλλον απίθανο. Τότε όμως θα χρεωθεί μια τεράστια ήττα στο θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Έτσι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κάθε συμφέρον να τελειώσει αυτή η υπόθεση πριν από τις εκλογές. Ο ένας τρόπος είναι με επικύρωση από την παρούσα Βουλή. Αυτό όμως θα είναι μια ιστορική νίκη για τη σημερινή κυβέρνηση. Ο άλλος τρόπος είναι να μπλοκάρει η διαδικασία πριν φτάσουμε τις κάλπες. Μόνο εκεί μπορεί να ποντάρει ο Κ. Μητσοτάκης. Επομένως μοναδική του επιλογή είναι να εντείνει το τυχοδιωκτικό παιχνίδι στο οποίο κατάφερε να εμπλακεί. Με την Ακροδεξιά να τον ροκανίζει συστηματικά.

Η κυβέρνηση προχωρά με σταθερότητα και χωρίς υποχωρήσεις στην υλοποίηση των συμφωνημένων. Ο τυχοδιωκτισμός και η δημαγωγία στα εθνικά θέματα είναι βαρίδια που βουλιάζουν τον Κ. Μητσοτάκη στην κινούμενη άμμο της Ακροδεξιάς.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com