Αλ. Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση υπέρ της κοινωνίας και των εργαζομένων (Βίντεο)

0

Mπορούμε πλέον να διαμορφώσουμε μια νέα συνθήκη για τη χώρα και να σχεδιάσουμε μια νέα στρατηγική όπως ισχύει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

————————————————————————-

“Να οικοδομήσουμε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης και να επιταχύνουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας με αλλαγές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας” τόνισε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι “ήρθε η ώρα όχι απλά να λειτουργούμε αμυντικά για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια αλλά να περάσουμε στην αντεπίθεση στην ενίσχυση των εργαζόμενων, να δώσουμε την απαραίτητη οικονομική ώθηση σε μια κοινωνία που στέναζε για χρόνια από τη λιτότητα. Να κάνουμε τις απαραίτητες δομικές αλλαγές και να δώσουμε χτύπημα στο καθεστώς της σήψης και της διαφθοράς”.

Μιλώντας για το σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών μετά την οκταετή λιτότητα και τα μνημόνια ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι:

“Ξεκινήσαμε ήδη το έργο της αποκατάστασης των αδικιών α) επαναφέραμε τις ΣΣΕ και χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν αύξηση στους μισθούς τους β) μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ ως και 30% για τη λαϊκή κατοικία και 20% για τη μεσαία τάξη και με στόχο να φτάσουμε τη μείωση στο 50% για τη λαϊκή κατοικία, γ) μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές νέων επαγγελματιών και επιστημόνων, δ) πετύχαμε την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων, ε)Μειώνουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων 4 μονάδες μέσα στην επόμενη τετραετία, κατά μία μονάδα κατ’ έτος”.  Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας “όλα αυτά τα πετύχαμε με σχέδιο, σοβαρότητα και στρατηγική αξιοποιώντας την πορεία της οικονομίας και την αξιοπιστία που κέρδισε πλέον η χώρα μας.

Κάθε όριο κυνισμού και φαιδρότητας ξεπέρασε η Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ με δήθεν αποκλειστικά ρεπορτάζ και fake news που τρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους”.

“Βαθιά νυχτωμένος είναι αν κάποιος πιστεύει ότι ήταν “νομοτελειακό” να βγούμε από τα μνημόνια και τίποτα όσα θα θεσμοθετήσουμε και θα ψηφίσουμε το επόμενο διάστημα υπέρ της κοινωνίας δεν ήταν “νομοτελειακό”. Τίποτα δεν θα γινόταν πράξη από αυτά χωρίς μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά”.

O κ. Μητσοτάκης είχε ήδη ετοιμάσει ως πρόγραμμά του το 4ο μνημόνιο και παρόλο που τους διαψεύσαμε θέλει να εφαρμόσει το μνημονιακό πρόγραμμά του χωρίς το άλλοθι -αν κερδίσει στις εκλογές- των δανειστών.

“Alter ego του Μητσοτάκη, ο Πολ Τόμσεν”

Στον αντίποδα εμείς έχουμε ένα μνημόνιο με το λαό με τις δικές μας αξίες, το δικό μας πρόγραμμα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. Υπηρετούμε συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Για μας προτεραιότητα είναι ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. Στη βάση αυτή της ταξικής μεροληψίας δίνουμε τα πρώτα βήματα γραφής και στη βάση αυτής παίρνει μορφή το δίλημμα των εκλογών του 2019.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο εκ διαμέτρου αντίθετο πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. “Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει μια πολιτική απολύσεων στο Δημόσιο και απόλυτη ελευθερία απολύσεων και στον ιδιωτικό τομέα. Ψηφίζεις Μητσοτάκη και σου έρχεται πακέτο και το ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης είναι το alter ego του Πολ Τόμσεν”.

“Έχουμε όραμα και στόχο για να προχωρήσουν στη χώρα σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Βάζουμε μπροστά τη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να αλλάξει επιτέλους το άρθρο περί ευθύνης υπουργών. Προχωράμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας” τόνισε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας το μήνυμα ότι “δεν θα κάνει πίσω” η κυβέρνηση στο θέμα αυτό που χρήζει επίλυσης προς όφελος και των δύο πλευρών. Επίσης προχωρήσαμε στην ιστορική συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, την πρώτη στην οποία ηττώνται κατά κράτος οι εθνικισμοί. Είμαστε περήφανοι για αυτό το βήμα. Οι ακραίες φωνές άλλωστε και στις δύο πλευρές που αντιδρούν και φωνάζουν είναι αυτοί που θέλουν τα Βαλκάνια του μίσους και όχι της συνανάπτυξης και της συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η μάχη στο επίπεδο των αρχών και των αξιών, είναι σήμερα στο επίκεντρο και πως “αυτό που κρίνεται για τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα είναι τελικά: Αν η Ελλάδα θα είναι μια χώρα σύγχρονη, ανοιχτή, πολυσυλλεκτική, προοδευτική, ευρωπαϊκή. Ή αν θα γυρίσει 50 χρόνια πίσω, και θα είναι μια χώρα φοβική, μίζερη, περίκλειστη, οπισθοδρομική”.

Σημείωσε ότι η νέα γενιά είναι κρίσιμος παράγοντας σε αυτή την ανοικτή μάχη, υπογραμμίζοντας ότι “είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το ότι τα σχολεία μας μολύνονται από το δηλητήριο του φασισμού και της ακροδεξιάς”. Τόνισε ότι “η δική μας Αριστερά δεν κουνάει το δάχτυλο σε κανένα 16αρη και 17αρη”, δεν το έκανε ποτέ, “δεν θα κουνήσω σήμερα το δάχτυλο σε κανένα 16αρη, δεν θα τον χαρακτηρίσω, δεν θα τον ταυτίσω με μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία”.

Δεν θα χαρίσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας στους βάνδαλους της ιστορίας του τόπου

“Δεν θα χαρίσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας στους βάνδαλους της ιστορίας αυτού του τόπου”, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας χειροκροτούμενος απ’ την αίθουσα και κάλεσε όλους αυτούς που συμμετείχαν σε καταλήψεις “που υποκίνησε η ακροδεξιά, να κάτσουν και να μελετήσουν την ιστορία της πατρίδας μας”. Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να παρακινήσουν τα παιδιά στα σχολεία να συζητήσουν και να μάθουν για την ιστορία του τόπου. “Να δουν: Ποιος στο όνομα της πατρίδας, συνεργάστηκε με τον κατακτητή. Ποιος στο όνομα της πατρίδας, έκανε την Ελλάδα κρανίου τόπο με ξερονήσια και βασανιστήρια. Να δουν ποιοι στο όνομα της πατρίδας πρόδωσαν την Κύπρο; Για να καταλάβουν ποιοι σήμερα στο όνομα της πατρίδας, θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια και το μίσος απέναντι σε γειτονικούς λαούς”.

“Αυτοί λοιπόν που πουλάνε αντισυστημισμό και αγάπη για την πατρίδα, είναι ταυτόχρονα οι υμνητές των πιο μελανών σελίδων της χώρας και της ανθρωπότητας”, υπογράμμισε και τόνισε ότι “η νέα γενιά, τέτοιους πατριδοκάπηλους, τέτοιους απατεώνες και τυχοδιώκτες, αργά ή γρήγορα θα τους θέσει στο περιθώριο”.

Στην πολιτική στροφή της Ν.Δ. προς τα ακροδεξιά αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η  Ν.Δ. έχει απομακρυνθεί από την κεντροδεξιά και πολιτεύεται με την ρητορική της ΕΡΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ελπιδοφόρες υποψηφιότητες σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί ισχυρή πολιτική δύναμη και στις επόμενες εκλογές.

“Η Αριστερά ήρθε για να μείνει, δεν θα είναι ένα διάλλειμα όπως κάποιοι προέβλεπαν αλλά θα είναι το σταθερό χέρι που θα γράψει την εισαγωγή στις πιο όμορφες σελίδες της Ελλάδας της νέας εποχής. Σε αυτό το βιβλίο οι πρωταγωνιστές δεν θα είναι οι διαπλεκόμενοι, τα τζάκια και οι ελίτ” τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com