Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη φασιστική επίθεση σε μέλος της ΚΝΕ

0

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε προχθές, Δευτέρα 19/11, μέλος της ΚΝΕ από φασιστική ομάδα στην περιοχή του Γέρακα.

——————————————————————————

Η ανακοίνωση επισημαίνει: «Για ακόμη μια φορά, οι φασίστες επιλέγουν να επιτεθούν πισώπλατα, πολλοί εναντίον ενός, σε μέλος πολιτικής οργάνωσης, η οποία μάχεται ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και το μίσος» και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει γρήγορα πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας 19/11, ο Άγγελος Μπαλτάς, στέλεχος της ΚΝΕ δέχτηκε επίθεση με χτύπημα στο κεφάλι. Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ.  Η επίθεση θεωρείται πως έχει σχέση με την εμφάνιση φασιστοειδών στον Γέρακα μετά την αναταραχή στο 1ο ΓΕΛ της περιοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας Σύριζα:

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε προχθές, Δευτέρα 19/11, μέλος της ΚΝΕ από φασιστική ομάδα στην περιοχή του Γέρακα.

Για ακόμη μια φορά, οι φασίστες επιλέγουν να επιτεθούν πισώπλατα, πολλοί εναντίον ενός, σε μέλος πολιτικής οργάνωσης, η οποία μάχεται ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και το μίσος.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει γρήγορα πρωτοβουλίες τόσο για την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της συγκεκριμένης επίθεσης, όσο και για τον περιορισμό της δράσης των φασιστών, δράση που ολοένα εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα πολίτη να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του απέναντι στο θύμα της επίθεσης και παράλληλα την καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών ιδεών στους κοινωνικούς χώρους.

Το Γραφείο Τύπου
21/11/2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com