Δήλωση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Ν. Παπαδόπουλου σχετικά με τη διεύρυνση της ποσότητας σταφυλιών για κατ΄ οίκον κατανάλωση

0

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών  σχετικά με το φλέγον ζήτημα της απόσταξης του τσίπουρου που αφορά τους διήμερους αποσταγματοποιούς  και κατ’ επέκταση της παραγωγής κρασιού ιδιωτικής κατανάλωσης που αφορά τους αμπελοκαλλιεργητές, δίνεται λύση, κατ’ εξαίρεση για τη φετινή και μόνο περίοδο, σε ότι αφορά τις ποσότητες των σταφυλιών που έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιηθούν από τους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές για την παραγωγή κρασιού ιδιωτικής κατανάλωσης αλλά και για τους διήμερους με σκοπό την απόσταξη στέμφυλων.

Έτσι λοιπόν παρέχεται για φέτος η δυνατότητα στην προβλεπόμενη υποβολή ή και τροποποίηση των υποβληθέντων δηλώσεων συγκομιδής, οι παραγωγοί να καταχωρίσουν στην «οινοποίηση από τον δηλούντα», ποσότητα σταφυλιών άνω των 1700 κιλών, για την παραγωγή 10 εκατόλιτρων οίνου για ιδιωτική κατανάλωση.

Αξίζει να σταθούμε στην διάθεση του Υπουργού ΑΑΤ κ. Στ. Αραχωβίτη και της Υπουργού Οικονομικών κα. Κ. Παπανάτσιου να εγκύψουν στο πρόβλημα δίνοντας λύση για φέτος, με την προϋπόθεση όμως από του χρόνου οι αμπελουργοί να εναρμονιστούν στα νέα δεδομένα που θέτει ο ευρωπαϊκός κανονισμός.

Τόσο το κρασί όσο και το τσίπουρο αποτελούν για εμάς σημαντικά κεφάλαια τα οποία ωφελούν σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com