Ποιόν κοροϊδεύουν;

0

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σύρθηκαν εχθές στην υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το έκαναν επειδή ήξεραν ότι, αν καταψήφιζαν, θα είχαν τεράστιο πρόβλημα να δικαιολογήσουν τη στάση τους στον κόσμο. Ειδικά μετά από όσα έχουν γίνει με την υπόθεση των περικοπών στις συντάξεις και τα παρακάλια στους θεσμούς να κρατήσουν σκληρή στάση επί του θέματος.

Η υποκρισία περισσεύει. Τα δύο αυτά κόμματα ψήφισαν το 2012 την αιφνίδια μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και θέσπισαν τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους. Τότε δεν δήλωσαν αναγκασμένοι από τις περιστάσεις. Το πήραν θαρραλέα επάνω τους λέγοντας ότι είναι ένα τολμηρό μέτρο, που θα περιορίσει την απώλεια θέσεων εργασίας και θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις. Όπως και το πάγωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο επέβαλαν με την ίδια απόφαση.

Μέχρι λίγες ημέρες πριν, η Ν.Δ. χαρακτήριζε την κυβερνητική εξαγγελία για τον κατώτατο μισθό και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων “ανεξέλεγκτη παροχολογία” που θα ρίξει τη χώρα στα βράχια και θα μας αποκλείσει από τις αγορές. Μιλούσε για “αριστερές ιδεοληψίες”.

Ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στις 8.6.2017 σε ντελιβεράδες έλεγε ότι δεν πρόκειται να υποσχεθεί στους εργαζόμενους την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτή την εξαγγελία με τη λήξη των Μνημονίων. Τώρα που η εξαγγελία υλοποιείται, τρέχουν ξοπίσω και την ψηφίζουν και αυτοί για να μην εκτεθούν περισσότερο. Και έχουν και το θράσος να “δηλώνουν δικαιωμένοι”.

Σοβαρά τώρα; Ποιον κοροϊδεύουν;

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com