Π. Σκουρλέτης: Νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός και ακροδεξιός λόγος η παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

0

«Στην χθεσινή του ομιλία ο κύριος Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι κλείνει ο κύκλος μιας γκρίζας εποχής άρα ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη παραδοχή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ότι βγαίνουμε από την περίοδο των προγραμμάτων γιατί μέχρι τώρα λεγόταν ότι μπαίνουμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό kontra. «Αυτό τώρα εγκαταλείφθηκε και είναι κάτι θετικό γιατί σημαίνει συμφιλίωση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αν έβαζε κάποιος ένα τίτλο στην συνέντευξη τύπου και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν ότι πρόκειται για τη συνάντηση ενός νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με έναν ακροδεξιό λόγο, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική με ένα αντιλαϊκό και αντικοινωνικό στίγμα η προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας έτσι όπως διαμορφώθηκε από τις δύο τελευταίες παρεμβάσεις.

Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μαξιλαράκι ασφαλείας πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως στην ουσία είναι σαν να φέρνεις ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κίνδυνοι σημείωσε πως «υπάρχουν κίνδυνοι», ωστόσο ειδικά για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε «πως όταν ζητάς ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα στην ουσία ζητάς να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις επικρίσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την επιδοματική πολιτική αναρωτήθηκε εάν θεωρεί σπατάλη ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ των άλλων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τη στήριξη των αδυνάτων, το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης και την πρόσβαση στην υγεία σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους.

Αναφορικά με την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα να διοχετεύονται στους δήμους ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι αυτό θα είναι καταστροφή για την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί ορισμένοι δήμοι θα έχουν έσοδα και κάποιοι άλλοι δεν θα έχουν, ενώ τάχθηκε κατά της οριζόντιας μείωσης θεωρώντας την άδικη.

Σε ερώτηση γιατί δεν ανακοινώνει η κυβέρνηση τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως η χώρα μόλις βγήκε από το πρόγραμμα και δεν θα πρέπει να εγερθούν αμφιβολίες για τις δεσμεύσεις μας ως προς τους μακροοικονομικούς στόχους.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κύριος Σκουρλέτης στο τραπέζι των συζητήσεων τεκμηριώθηκε η μη χρησιμότητα της περικοπής των συντάξεων διευκρινίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται απλώς για αναστολή αλλά για κατάργηση του επίμαχου μέτρου.

«Δεν θα βρεθούμε όπως όλα δείχνουν απέναντι σε αυτή την κατάσταση» διευκρίνισε ο γραμματέας του ΣυΡιζΑ αναφορικά με το εάν τελικά θα υποχρεωθεί κυβέρνηση να κόψει τις συντάξεις.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και για τα εργασιακά υπενθυμίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει απέχθεια προς τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επιπλέον ο γραμματέας του ΣυΡιζΑ επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των συμβασιούχων σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας αν και έκανε το διαχωρισμό μεταξύ νέων και παλαιών συμβασιούχων δεν διευκρίνισε τελικά τι θα κάνει, αντίθετα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση του θα ενισχύσει το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κύριος Σκουρλέτης είπε ότι η χώρα έχει να ωφεληθεί από αυτή και άφησε αιχμές για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως κλείνει το δεξιό η ακροδεξιό του μάτι σε ορισμένους πολίτες που δυσανασχετούν με την συγκεκριμένη συμφωνία. Πάντως εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα κυρωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ                                    

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com