«Ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και τον λαό μας»

0

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» που δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής 19 Αυγούστου, σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, συμμετέχει με σχετική του δήλωση ο Συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Πέτρος Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά, η δήλωση του Συντονιστή Γραμματέα έχει ως εξής:

«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και τον λαό μας.

Αυτό που ζήσαμε από το 2010 και μετά ήταν μια οδυνηρή εμπειρία και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Η χρεοκοπία της χώρας ήταν η χρεοκοπία ενός ολόκληρου συστήματος, ενός τρόπου διακυβέρνησης με βάση τις πελατειακές σχέσεις, ενός τρόπου ανάπτυξης και παραγωγής άναρχου, άνισου και άδικου.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να θέσει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και έχει πλέον την δυνατότητα να προχωρήσει σε κατά μέτωπο αναμέτρηση με τα προβλήματα και τις παθογένειες, όπως αυτές αναδείχθηκαν στην πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

Παράλληλα, σχεδιάζονται ώστε να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα, μια σειρά αλλαγές που θα ενισχύσουν την απασχόληση, θα ανακουφίσουν τα ευπαθή τμήματα της κοινωνίας και θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.

Η κυβέρνηση ανέλαβε και έφερε σε πέρας το συγκεκριμένο δύσκολο Πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το πολιτικό κόστος.

Τώρα πλέον σχεδιάζουμε το μέλλον με αυξημένους βαθμούς ελευθερίας, έχοντας μια οικονομία σε ανάκαμψη και όχι σε ύφεση. Έχουμε μπροστά μας 14 χρόνια μέχρι το 2032, στα οποία οι δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους είναι διαχειρίσιμες, δηλαδή μπορούμε χωρίς να παίρνουμε μέτρα λιτότητας, να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας.

Ξεκινάμε αυτόν το νέο κύκλο, τον μεταμνημονιακό κύκλο, με μια σειρά από εφόδια, τα οποία ούτε κατά διάνοια δεν τα είχαμε το 2015, όταν αρχίζαμε. Έχουμε μια οικονομία σε ανάκαμψη, έχουμε ένα χρέος βιώσιμο και υπό έλεγχο, έχουμε μια κυβερνητική εμπειρία που τότε δεν την είχαμε, έχουμε ένα σχέδιο ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα σχέδιο με κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, μέτρα που βοηθούν στη μείωση των ανισοτήτων, στην ενδυνάμωση των εργαζομένων και στην ανάπτυξη της χώρας με τρόπο βιώσιμο και δίκαιο.

Αφού σταθήκαμε όρθιοι υπό τις συνθήκες όλων των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε από το 2015 μέχρι σήμερα, έχοντας την κοινωνία στο πλευρό μας, προχωρούμε στην παραγωγή ενός έργου που θα ανασυγκροτήσει δυναμικά τη χώρα με προοδευτικό και αναπτυξιακό πρόσημο».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com