Η μιντιακή ασπίδα κρύβει τη Ν. Δ.

0

Σε οποιαδήποτε κανονική δυτική χώρα, από αυτές που κατά τα άλλα επικαλείται, η σημερινή Ν.Δ. θα είχε καταντήσει γραφική καρικατούρα με το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί και τις συνακόλουθες αλλεπάλληλες στρατηγικές ήττες που υφίσταται χωρίς να αναδεικνύονται από τα συγγενή προς το σύστημά της ΜΜΕ.

Διότι αυτό είναι το μυστικό αυτής της Ν.Δ.: Η μιντιακή ασπίδα προστασίας που «θάβει» κάθε ήττα. Απελευθερώθηκαν, λ.χ., οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλά για «χαρμόσυνο γεγονός» και τα συγγενή μέσα ξεχνούν αυτόματα την κυβέρνηση που μέχρι προχθές ήταν «επιπόλαιη», «ανεύθυνη», «αδιάφορη» – φράσεις που δεν χρειάζεται να κατασκευάσεις κανένα SMS για να τις βρεις, αφού τις έχουν εκστομίσει αυτοπροσώπως ο Κυρ. Μητσοτάκης ή η εκπρόσωπός του… Αν μάλιστα αθροίσουμε τον τρόπο που αθώωνε τον Ερντογάν ο αντιπρόεδρος Γεωργιάδης ή την πρόταση ανταλλαγής της Ντόρας Μπακογιάννη, έχουμε μια πλήρη εικόνα του ανεκδιήγητου τρόπου αντιπολίτευσης της Ν.Δ. Πρώτα κατασκευάζει το παραμύθι που είδαμε και στις φωτιές -αυτό που βγάζει την Αριστερά «αναίσθητη» από τα γεννοφάσκιά της-, μετά το πασπαλίζει με λίγη «ανικανότητα’ σύμφυτη κατά τη Ν.Δ. με την Αριστερά, και στο τέλος καταλήγει ζητώντας εκλογές – »εδώ και τώρα, που λέει και η «ηχώ» Φώφη Γεννηματά…

Μετά έρχεται η πραγματικότητα και όλο το αφήγημα πέφτει ως τραπουλόχαρτο. Όπως έπεσε η καταστροφολογία για τις αξιολογήσεις, για την έξοδο που δεν θα ερχόταν, για το τέταρτο Μνημόνιο, που προκάλεσε το γέλιο όλης της Ευρώπης. Ολόκληρο το αντιπολιτευτικό αφήγημα της Ν.Δ. καταρρέει εν όψει της 20ής του μήνα κι αν δεν ήταν η μιντιακή ασπίδα, που έγινε πανοπλία, θα έβλεπαν όλοι το αυταπόδεικτο: Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

*Το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com