Προχωράει η συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Δηλώσεις του Αντιπρύτανη του ΤΕΙ, Μιχάλη Βραχνάκη

0

«Το εγχείρημα στη Θεσσαλία με την ένωση των 3 Ιδρυμάτων ασφαλώς και δεν πάει πίσω. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η ένωση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος Σεπτεμβρίου» δήλωσε στη larissanet ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Βραχνάκης και υπογράμμισε:

«Ήδη αναμένεται η δημοσίευση του σχεδίου νόμου στη διαβούλευση (open gov). Ασφαλώς και η κάθε περίπτωση ένωσης ΤΕΙ και Πανεπιστημίων είναι ξεχωριστή. Και  δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, δεδομένων των συνθηκών και του βαθμού ωριμότητας.

Όμως στη Θεσσαλία το εγχείρημα και ο διάλογος έχει ξεκινήσει εδώ και 9 μήνες και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με εναπομένουσες κάποιες λεπτομέρειες, κυρίως θεσμικού χαρακτήρα. Ελπίζω οι σημερινές (01/08/2018) δηλώσεις του Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας ότι «Για τη Λάρισα ελπίζουμε (η συνένωση να πάει) οριστικά πίσω» (εφ. Ελευθερία) δεν αποδόθηκαν σωστά καθώς σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν την εκπεφρασμένη βούληση των καθηγητών, των Τμημάτων, των Σχολών καθώς και της ίδιας της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας να προχωρήσουμε στη συνένωση με το Πανεπιστήμιο. Κάτι που έχει εκφραστεί και από τον ίδιο στις συνεδριάσεις αλλά και στις αποφάσεις της Συγκλήτου».

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com