Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την πρόταση συνένωσης Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας

0

Η παρακάτω δήλωση δημοσιεύεται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», της δημοσιογράφου Νατάσσας Πολυγένη.

«Η πρόταση του  Υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία και πολύ καλή  βάση διαλόγου με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η πρόταση προέκυψε από έναν διευρυμένο χρονικά διάλογο που αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί επί τη βάσει πλέον της πρότασης.

Η συγκεκριμένη πρόταση δημιουργεί ένα νέο οραματικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσσαλία με μακροχρόνιο ορίζοντα. Η νέα στρατηγική που προτείνεται είναι συμπληρωματική και υποστηρικτική για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα. Θεωρούμε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής  ώστε με τις συνέργειες που μπορεί να δημιουργήσει και με κέντρο βάρος την παραγωγή και τη διάχυση γνώσης, καθώς και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, να οδηγήσει τη Θεσσαλία έξω από το τέλμα της κρίσης σε νέα επίπεδα οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Αυτή είναι η δική μας στρατηγική. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη διαβούλευση και πιστεύουμε ότι ο Υπουργός και τα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας θα βοηθήσουν τα όποια εμπόδια να ξεπεραστούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικός χώρος και αντίληψη, δεν μπορεί να ακολουθήσει τις λογικές του λαϊκισμού και του εγκλωβισμού σε βραχυχρόνιες προοπτικές, αυτές δηλαδή που ακολουθούν κάποιοι από τους φορείς και πρόσωπα της επιστημονικής κοινότητας. Θέλουμε και μπορούμε ως Θεσσαλία μία άλλη προοπτική, την οποία θα υπηρετήσουμε και για την υλοποίησή της θα αγωνιστούμε».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com