Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας καταγγέλλει η κυβέρνηση

0

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», καταγγέλλει η κυβέρνηση με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ – «Παρά τα ανόητα σχέδια κάποιων, η κυβέρνηση θα έχει συνέχεια, το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα» – Οι ΑΝΕΛ ζήτησαν από τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του || Όλες οι εξελίξεις και σχετικές δηλώσεις

Σχέδιο νέας αποστασίας καταγγέλλει η κυβέρνηση με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του  βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκη, Γιώργου Λαζαρίδη, από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο εν λόγω βουλευτής προβληματίζει με τη στάση του, δεδομένου ότι ήταν εισηγητής των ΑΝΕΛ στην πρόσφατη πρόταση μομφής της ΝΔ, ενώ έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση με ομιλητή των Αλ. Τσίπρα στο Ζάππειο.

Ως λόγο για την ανεξαρτητοποίησή του, ο κ. Λαζαρίδης, στη δισέλιδη επιστολή του, προτάσσει τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής, ενώ οι ΑΝΕΛ τον καλούν να παραδώσει την έδρα του, καθώς «κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών».

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν το απόγευμα της Τρίτης:

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει τον σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Η δήλωση Τσίπρα από το Λονδίνο

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή», είπε λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Λιονάκη, στο Λονδίνο. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι, θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει».

Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης είχε καλέσει τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, ενώ ο Πάνος Καμμένος με μια ανάρτησή του στο twitter «φωτογράφισε» ως εμπλεκόμενο στα επιχειρηματικά συμφέροντα τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter το γνωστό βίντεο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε νυχτερινή διασκέδαση να αναφέρεται στην επικείμενη «πτώση της χούντας».

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται

Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μετά την ανεξαρτητοποίηση του, πρώην, πλέον, βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

Πάντως σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε σε απόσπασμα των όσων δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του».

Για «οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας» που βρίσκεται «σε εξέλιξη» κάνει λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό. Και, όπως αναφέρει, «με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων». Συμπληρώνει δε: «Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση».

ΑΝΕΛ προς ΝΔ: Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική

Κύκλοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σχολιάζοντας την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο Μαξίμου σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, ανέφεραν ότι «ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική».

Για τους/τις νεότερους/ες, θυμίζουμε ότι με τον όρο Αποστασία περιγράφεται η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, η οποία επικεντρώνεται στην παραίτηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου του 1965 και στο διορισμό, από τον βασιλιά Κωνσταντίνο, διαδοχικών πρωθυπουργών από το ίδιο το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου, την Ένωση Κέντρου, για να τον αντικαταστήσει. Αυτοί οι πρώην υποστηρικτές του Γεωργίου Παπανδρέου που αποσκίρτησαν από την Ένωση Κέντρου αποκλήθηκαν αποστάτες. Η αποστασία προανήγγειλε μία παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας, η οποία τελικά οδήγησε στη Χούντα των Συνταγματαρχών το 1967.

ΠΗΓΗ: left.gr

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com