Πού πήγε η παροιμιώδης ψυχραιμία του «αυτοκράτορα»;

0

Η εν λευκώ διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ τελειώνει οριστικά με τον «Κλεισθένη Ι» και την Απλή Αναλογική

Τις τελευταίες μέρες, ο κ. Αγοραστός περιοδεύει μονολογώντας τα κανάλια της Θεσσαλίας για να εξηγήσει τα ανεξήγητα (χλευαστικές εκφράσεις κατά του υπουργού Εσωτερικών, αντίθεση του στον «Κλεισθένη Ι» και την Απλή Αναλογική, κτλ.), αλλά και για να επιτεθεί σε  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας και σε εμένα προσωπικά. Ταυτόχρονα, κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τον έλεγχο πεπραγμένων του (περίπτωση ΚΕΚΑΝΕΜ).

Όμως αυτό που στενοχωρεί πολλούς είναι ότι σήμερα η χώρα έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει ορθολογική διαχείριση σε αντίθεση με τη λογική της λεηλασίας του κράτους ως λάφυρο, όπως συνέβαινε ως τώρα, αξιοποιώντας τη Δημόσια περιουσία σε όφελος του Ελληνικού Λαού, με διαφάνεια και λογοδοσία. Σε αυτή την προσπάθεια επιφορτίσθηκα με την ευθύνη της εποπτείας.  Προς το παρόν, επισυνάπτω το επιστημονικό μου βιογραφικό ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις.

Αλλά το κρυφτούλι, με δικαιολογίες που πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα δεν περνάει. Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο ο κ. Αγοραστός, όσο κι αν τον προστατεύουν οι φίλοι του στα ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι φυλλορροεί. Τα 3 ερωτήματα που θέσαμε από κοινού με τους περισσότερους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για την υπόθεση της ΚΕΚΑΝΕΜ, δεν είναι πια και τόσο αναπάντητα. Δηλαδή:

– Πώς και από ποιους οδηγήθηκε σε δεινή θέση η ΚΕΚΑΝΕΜ;

– Γιατί χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια (από το 2015) προκειμένου να παρουσιάσει το πόρισμα των εκκαθαριστών; Γιατί δεν προχωρά σε οριστική εκκαθάριση, παρατείνοντας τις οφειλές προς εργαζομένους και προμηθευτές. Θυμίζει την προσφιλή πρακτική που κληρονόμησε στη χώρα τον όγκο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που επιτέλους καλύπτονται από την παρούσα κυβέρνηση.

– Τι απέγιναν τα 2.3 εκατομμύρια ευρώ των προγραμμάτων που έφυγαν από τον Βόλο και τα Τρίκαλα και τελικά διαχειρίστηκαν στελέχη των φορέων της Λάρισας;

Οι πολίτες της Θεσσαλίας γνωρίζουν, πολλοί ως παθόντες. Για λόγους χρηστής διαχείρισης, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου οφείλει ο κ. Αγοραστός να καταθέσει και τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μην παραπέμπει σε ιστοσελίδες.

Υ.Γ. Το παζλ δημοκρατικής αναδιάταξης ολοκληρώνεται. Η χώρα περνάει σε άλλη – νέα φάση… Χρειάζεται μια νέα – διαφορετική Αυτοδιοίκηση. Ένα ευρύτατο ενωτικό δημοκρατικό και ριζοσπαστικό ρεύμα πολιτικής αλλαγής στην Αυτοδιοίκηση μεγαλώνει, και θα νικήσει. Με την απλή αναλογική έρχεται και ένας νέος πολιτικός πολιτισμός, της προγραμματικής σύνθεσης, του ουσιαστικού διαλόγου και των πρακτικών αποτελεσμάτων.  Οι εκφραστές αυτού που μας έφερε σε αυτή την καθολική κρίση, καλά θα κάνουν να αναλογιστούν τα λάθη τους και να ξεκουραστούν από την προσπάθεια τους να σώσουν και πάλι την χώρα και τους πολίτες. Σεμνά και ταπεινά, ας δείξουν ότι ξέρουν να διαχειρίζονται με αξιοπρέπεια την ήττα τους. Τότε θα είναι χρήσιμοι, σαν αντιπολίτευση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Γεώργιος A. Σταμπουλής

Βιογραφικό Σημείωμα

Ιούνιος 2018

 

Γεώργιος A. Σταμπουλής

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Ημερομηνία γέννησης: 15 Αυγούστου 1966

Τόπος Γέννησης: Αθήνα

Διεύθυνση:

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κοραή 43 – 38222 Βόλος

Τηλ: 2421074721, 6977457925

E-mail: ystambou@uth.gr, ystambou@gmail.com

Ο Γεώργιος Σταμπουλής είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.).

Πριν την ένταξή του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίδαξε για αρκετά έτη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε άλλα ΑΕΙ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΤΕΙ. Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα Οικονομική της Τεχνολογίας καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα Innovation and Regional Development σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α.

Συνέβαλλε στη διαμόρφωση της νέας Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://www.moke.uth.gr/) , όπου διδάσκει τα σχετικά μαθήματα  Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων.

Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων καθώς για το σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κλπ.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society – www.sds.org) και του Ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν – μεταξύ άλλων – στην οικονομικά της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομικής της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση, στρατηγική και πολιτική για την τεχνολογία, τη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική.

https://scholar.google.gr/citations?user=RRNoA7MAAAAJ&hl=en

Γεώργιος A. Σταμπουλής

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Σπουδές

1990-1995      Doctor of Philosophy in Science and Technology Policy, Science Policy Research Unit, Πανεπιστήμιο του Sussex, Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο

1989-1990       Master of Science in Technology Management, Science Policy Research Unit, Πανεπιστήμιο του Sussex, Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο

1984-1989       Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά

 

Θερινό Σχολείο

EAEPE 1998 Summer School, “Institutions and Technology: Interdisciplinary Perspectives on European Economy and Society in an Era of Rapid Change”, organised by the European Association of Evolutionary Political Economy, 14-18 July, Kenmare, County Kerry, Ireland, funded by the European Commission.

Υποτροφία

Υποτροφία υπ’ αριθμόν 90805085 από το Ερευνητικό Συμβούλιο Επιστήμης και Μηχανικών (Science and Engineering Research Council – SERC) του Ηνωμένου Βασιλείου, για τη φοίτησή μου κατά τη διάρκεια εκπόνησης της Διδακτορικής Διατριβής μου στο Πανεπιστήμιο του Sussex, για το διάστημα 1-10-1990 έως 30-9-1992.

 

Μέλος Επιστημονικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος,

Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας,

European Association of Evolutionary Political Economy,

System Dynamics Society,

Ελληνικό Τμήμα της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (Hellenic Chapter of the System Dynamics Society) – Γραμματέας του Δ.Σ. κατά την τρέχουσα θητεία.

 

 

Επαγγελματικές Δραστηριότητες και Διοικητική Εμπειρία

 

Οκτώβριος 2016 –

ΕΕΣΥΠ Α.Ε. Μέλος Εποτπικού Συμβουλίου, ορισμένος από τον Υπουργό Οικονομικών

Μάιος 2016 – Οκτώβριος 2016

ΕΛΠΕ Α.Ε.,

Μέλος Δ.Σ., ορισμένος από τους συναρμόδιους υπουργούς

 

2016 Μάρτιος –

Μέλος της Εθνική Επιτροπή Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης, που ορίσθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό  Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

2016 Φεβ-Μάιο

Μέλος του Forum Βιομηχανίας υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην  ΟΜΑΔΑ Β : Βιομηχανία και Καινοτομία

2015-

Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.

 

2011-

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

διορισμός στη βαθμίδα του Λέκτορα

 

Οκτ.1996 – 2008

LOGOTECH, Καινοτομία & Ανάπτυξη

Εξωτερικός Συνεργάτης στον τομέα της Τεχνολογικής Πολιτικής και τη Διαχείριση Καινοτομιών

1997 – 1999 Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας ΕΜΠ

Ερευνητής, Εξωτερικός Συνεργάτης

1991 Οικονομικό Τμήμα, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ερευνητής σε έργο SAST

 

 

 

 

Διδακτική Εμπειρία

1998 – 1999 Τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας, ΤΕΙ Πειραιά

Επιμόρφωση Στελεχών των Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του έργου “Μοντέλα Μείωσης του Κόστους στον Κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας – Ένδυσης”, στο πλαίσιο του Προγράμματος ADAPT

1998 – 2003 Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ως Διδάσκων 407/80)

·         Μηχανισμοί Διαχείρισης Τεχνολογίας,

·         Ανάπτυξη Προϊόντων,

·         Βιομηχανική Οικονομική,

·         Διοίκηση Επιχειρήσεων,

·         Στρατηγική Επιχειρήσεων

1998 – 2003 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

·         Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας / Ερευνητική Μεθοδολογία,

·         Στρατηγική Επιχειρήσεων/ Τεχνογνωσία και Τεχνολογία

1998 – 2004 Διάφορα Προγράμματα Κατάρτισης Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
2000 – 2001 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας», Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

·         Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, Διεργασιών και Καινοτομιών

2001-2003 Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών», Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

·         Θεματική Ενότητα ΔΕΟ 11: «Εισαγωγή στη Διοικητική Επιχειρήσεων και Οργανισμών», ως Συνεργαζόμενο μέλος Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ)

2002 – 2003 Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ως Διδάσκων 407/80)

·         Επιχειρηματικότητα και καινοτομία: Στρατηγική Επιχειρήσεων και Τεχνολογία

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ως Διδάσκων 407/80)

·         Νέα Οικονομία: δεδομένα, σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης, επιδράσεις και πολιτικές

2002 – 2004 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών μεταξύ των Τμημάτων: α. Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, β. Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής και Υδάτινου Περιβάλλοντος

·         Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Γεωργία

2003 – 2005 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ως Διδάσκων 407/80)

·         Βιομηχανική Οργάνωση

·         Οικονομική της Τεχνολογίας

2003 – 2005 Διατμηματικό Πρόγραμμα «Ενθάρρυνση Επιχειρηματικής Δράσης Καινοτόμων Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», με συντονισμό των Τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ως Διδάσκων 407/80)

·         Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα,

·         Ανάπτυξη Προϊόντων και Υπηρεσιών

2004 – 2005 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Master of Science in Management”  και “Master in Business Administration”, που οργανώνει το Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο του Staffordshire της Μ. Βρετανίας

·         Management and Operations in Context,

·         Strategic Management

σε συνεργασία με τους Β. Γερογιάννη και Π. Τριβέλλα

2005 – 2006 Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πάτρας (ως Διδάσκων 407/80)

¨      Τεχνολογική και Ερευνητική Στρατηγική

2008 – Διατμηματικό Πρόγραμμα «Ενθάρρυνση Επιχειρηματικής Δράσης Καινοτόμων Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», με συντονισμό των Τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

·         Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα

·         Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων

2008 – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Εφαρμοσμένη Οικονομική», Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

·         Επιχειρησιακή Διοίκηση

2009 – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

·         Επιχειρησιακή Διοίκηση (μέχρι το 2015-16)

·         Οικονομική της Τεχνολογίας

2009 –

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευρωπαϊκές Σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη», Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

  • Καινοτομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Π. Σκάγιαννη
2014 –

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη»

·         Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα

 

Διδακτικό Υλικό

Για τα μαθήματα Επιχειρησιακή Διοίκηση και Οικονομική της Τεχνολογίας, καθώς και για άλλα συναφή μαθήματα συντάχθηκαν τα παρακάτω:

  • «Διαχείριση Καινοτομίας και Τεχνολογίας», σημειώσεις μαθήματος
  • «Καινοτόμες Στρατηγικές Διοίκησης Παραγωγής: Απέριττη Διαχείριση και Γρήγορη Ανταπόκριση», σημειώσεις μαθήματος

Για το πρόγραμμα «Ενθάρρυνση Επιχειρηματικής Δράσης Καινοτόμων Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» αναπτύχθηκε διδακτικό υλικό σε μορφή διαφανειών, οδηγών επιχειρηματικού σχεδίου και σχεδίου προϊόντος, μελέτες περίπτωσης και ο δικτυακός τόπος (http://www.innovation.prd.uth.gr).

Το υλικό αυτό αναμορφώθηκε πλήρως στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Μονάδας Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (www.moke.uth.gr)

 

 

 

Διακρίσεις Φοιτητών

Στο πλαίσιο των μαθημάτων του προγράμματος «Ενθάρρυνση Επιχειρηματικής Δράσης Καινοτόμων Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», ομάδες φοιτητών ανέπτυξαν επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν το ΚΕΤΑ Θεσσαλίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας (7 βραβεία σε δύο διαγωνισμούς) και το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την αντίστοιχη δράση του ΥΠΕΠΘ στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (3 βραβεία και 1 διάκριση).

Ομάδες που υποστηρίχθηκαν στα πλαίσια του έργου Στρατηγική Πρωτοβουλία «ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ!» και διακρίθηκαν στους κάτωθι διαγωνισμούς καινοτομίας:

  • 1η θέση για την ομάδα ΝOODIO στον 1o διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Ennovation που διοργάνωσαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (http://ennovation.gr/ennovation-2015-teams).
  • 2η θέση για την ομάδα Saleboxie στον 1o διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Ennovation που διοργάνωσαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (http://ennovation.gr/ennovation-2015-teams).
  • 4η θέση για την ομάδα ‘Αχινοί Αιγαίου’ στο 2ο Bluegrowth competition (http://bluegrowth.gr/competition/2nd-blue-growth-award-ceremony).

 

Επίβλεψη Διπλωματικών  και Πτυχιακών Εργασιών

1 Αποστολίδης Χαρίλαος

(Μετ/κός) (2000)

Στρατηγική Ανάλυσης και Βελτίωσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών
2 Λάγιος Δημήτριος (Προπτ/κός) (2000) Μείωση του Χρόνου Παράδοσης και των Αποθεμάτων σε μια Κλωστοϋφαντουργική Αλυσίδα Προμηθειών
3 Βαρελής Άγγελος

(Μετ/κός) (2001)

Προσομοίωση Πολιτικών Συντήρησης Αεροκινητήρων Στόλου Αεροσκαφών
4 Καλούδης Απόστολος

(Προπτ/κός) (2001)

Ανασχεδιασμός Συστήματος Επιχειρησιακών Διαδικασιών: μελέτη εφαρμογής σε Επιχείρηση Παραγωγής Επίπλων
5 Σταματάκης Νικόλαος

(Προπτ/κός) (2001)

Συστήματα και Πολιτικές Συντήρησης σε Χαλυβουργική Επιχείρηση, σύμφωνα με τις Αρχές της Ολικής Παραγωγικής Συντήρησης
6 Κατσαρός Ευάγγελος

(Μετ/κός) (2001)

Τεχνικές Διαχείρισης Καινοτομίας ως Εργαλεία Ανάπτυξης ΜΜΕ
7 Μπακόπουλος Ιωάννης

(Μετ/κός) (2001)

Ανάλυση Καινοτομικής Στρατηγικής με μεθοδολογία Συστημικής Δυναμικής
8 Νικολίτσα Γλυκερία

(Μετ/κή) (2001)

Διαχείριση Κεφαλαίου Υψηλού Επιχειρηματικού Κινδύνου
9 Κουβάρας Γεώργιος

(Προπτ/κός) (2001)

Ανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών σε Επιχείρηση Τεχνικών Υπηρεσιών
10 Μαλάκης Θωμάς

(Προπτ/κός) (2001)

Διαχείριση της Δυναμικής του Ορίου μεταξύ Παραγωγής και Προϊόντος
11 Μαρκάτου Μαρία

(Μετ/κός) (2002)

Βιομηχανική Ιδιοκτησία στην Ελλάδα: Στρατηγικές Αξιοποίησης
12 Νέλλα Ευαγγελία

(Μετ/κός) (2002)

Στρατηγικές Εισόδου Νέων Προϊόντων στην Αγορά
13 Χαρισούλης Δημήτρης

(Μετ/κός) (2002)

Στρατηγικές Χρόνου στην Καινοτομία Προϊόντος
14 Ελευθερίου Νεκτάριος

(Μετ/κός) (2002)

Δυναμική της Διαχείρισης Έργου Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων
15 Κακούλας Δημήτριος

(Προπτ/κός) (2002)

Μοντελοποίηση Διαχείρισης Πολύπλοκων Έργων
16 Σιδηρόπουλος Μιχάλης

(Προπτ/κός) (2002)

Διαχείριση Ψηφιακών Δικτύων Αξίας με Προσομοίωση και Θεωρία Διακριτών Συστημάτων Ελέγχου
17 Σεχίδου Μαρίνα (Μετ/κός) (2003) Παράγοντες επιτυχίας στην εισαγωγή νέων συστημάτων διοίκησης: προσέγγιση συστημικής δυναμικής
18 Παππάς Δημήτρης (Προπτ/κός) (2003) Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών Υγείας με τη χρήση Προσομοιωτικού Μοντέλου
19 Αρβανίτης Απόστολος (Προπτ/κός) (2003) Διαχείριση Λειτουργιών και Αποθεμάτων με Προσομοίωση Διακριτών Γεγονότων
20 Καλαούζης Γιώργος (Μετ/κός) (2003) Δυναμικά Μοντέλα Ανάλυσης Στρατηγικής και Επιχειρηματικών Επιδόσεων
21 Μαλάκης Θωμάς

(Μετ/κός) (2003)

Δυναμικά Μοντέλα Στρατηγικής σε Εφοδιαστική Αλυσίδα
22 Θεριανός Πέτρος (Προπτ/κός) (2003) Υλοποίηση συστημάτων ERP: παράγοντες επιτυχίας
23 Κλεφτάκης Δημήτριος & Σιούτας Αντώνιος (Προπτ/κοί) (2005) Συστημική Προσέγγιση της Θεωρίας της Επιχείρησης με βάση τους Πόρους: Μοντελοποίηση Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς και Επίδοσης Μικρομεσαίας Επιχείρησης
24 Κάλφα Φοίβη (Προπτ/κή)  (2005) Διάχυση Τεχνολογίας: η περίπτωση της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα
25 Ψωφάκη Μαρία  (Προπτ/κή)  (2007) Στρατηγικές Μετάβασης σε Νέα Τεχνολογικά Καθεστώτα: η περίπτωση των βιοκαυσίμων
26 Ζουρνατζή Ασπασία (Μετ/κός)  (2010) The transition to the green economy: renewable energy systems as innovation for development
27 Νάκου Παναγιώτα (Μετ/κός)  (2011) The development of cooperatives as spatially embedded entrepreneurial innovation: the case of Mondragon
28 Γεωργατζή Βασιλική (Μετ/κός)  (2012) Eco-innovaiion: policies and windows of opportunities
29 Κυρίτση Σωτηρία (Μετ/κός)  (2012) Science of technological parks – local systems of innovation: the case of Patras science park
30 Νατσαρίδου Παρασκευή (Μετ/κός)  (2012) Knowledge as commons: spatial implications and innovation clusters
31 Ζέλιου Λήδα

(Μετ/κός)  (2012)

Η δυναμική μοντελοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος : προσομοίωση επί των ελληνικών δεδομένων
32 Κάστωρ Αντώνιος  (Μετ/κός)  (2012) Η οικονομική της διαχείρισης έργων: Η περίπτωση ενός έργου Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης και Λειτουργίας
33 Μάλης Λεόντιος (Μετ/κός)  (2012) Συστημική πολυπλοκότητα και νοητικά μοντέλα στη λήψη αποφάσεων: ένα πείραμα
34 Γεωργίου Απόστολος (Μετ/κός)  (2013) Το συνεταιριστικό μοντέλο ως απάντηση στα προβλήματα διακυβέρνησης της σύγχρονης επιχείρησης
35 Σταθάκη Χρύσα (Μετ/κός)  (2014) Achieving proximity and overcoming distance for innovation
36 Σουφλιάς Στέφανος

(Μετ/κός)  (2014)

Innovation clusters and cluster policies in traditional industries
37 Ζάχου Μαρία

(Μετ/κός)  (2014)

Knowledge Intensive Business Services (KIBS) and networking in agriculture : The case of Thessaly
38 Καραμάνη Αλεξάνδρα

(Μετ/κός)  (2014)

Innovation clusters’ formation in new ‘high-tech’ industries
39 Καλαμαράς Άκης

(Μετ/κός)  (2015)

Development strategies of urban innovation systems
40 Μιχαλοπούλου Ελένη

(Μετ/κός)  (2015)

Innovation policies in fashion capitals : A comparative analysis
41 Λεούσης Απόστολος

(Μετ/κός)  (2015)

Conditions for the development of business angels in Greece and the importance of knowledge management to develop networks

 

 

Ερευνητικά Προγράμματα και Κυριότερα Έργα

2016 –              Συμμετοχή και συντονισμός στο ερευνητικό έργο “Ρόλος και προοπτικές του Λιμένα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης ανάλυσης για τη συμβολή των έργων του Λιμένα Θεσσαλονίκης στην οικονομία της περιοχής”. Ανάθεση από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.

2015-               Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Πρόγραμμα   «Innovate and Ideate for Social Entrepreneurship – IDEANNOVASHIP» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ERASMUS+, Χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ.

2015-               Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Πρόγραμμα «CReativity in Action to promote YOung eNtrepreneurShip – CRAYON’s», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων ERASMUS+, Χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ.

2015-2016       Επιστημονικός Υπεύθυνος στο υποέργο «Σύμβουλος Υποστήριξης της ΕΥΔΕΠ στη διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης» της Πράξης «Σύμβουλοι υποστήριξης Περιφέρειας Αττικής και της ΕΔΑ για την προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020», σε συνεργασία με την εταιρεία Σταύρου Αναπτυξιακή Μον. Ε.Π.Ε.

2015                Επιστημονικός Υπεύθυνος στο έργο «Τεχνική Υποστήριξη για την Εθνική Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Ελλάδας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ)

2015                Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Πρόγραμμα Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων (ΠΕΓΑ) – «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διεθνές οικονομικό Περιβάλλον» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

2015                Επιστημονικός Υπεύθυνος στο έργο “Τεχνική υποστήριξη για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020” σε συνεργασία με την εταιρεία Logotech S.A.

2014-2015       Επιστημονικός Υπεύθυνος στο έργο «Συμβουλευτική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων σε θέματα επιχειρηματικότητας και συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομία και της ανταγωνιστικότητας». Σε συνεργασία με τον φορέα ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ

2014-2015    Συμμετοχή στο υποέργο: «Πληροφοριακό Σύστημα διαχείρισης και παροχής προσομοιώσεων εκπαιδευτικών και επιστημονικών αντικειμένων μέσω διαδικτύου» της πράξης: «Ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-κωδικός ΟΠΣ 304176» Φορέας Χρηματοδότησης: Υπουργείο Παιδείας, Ερευνάς και Θρησκευμάτων.

2012- 2015      Επιβλέπων για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας των δραστηριοτήτων του έργου Στρατηγική Πρωτοβουλία «ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ!» στη Θεσσαλία, το οποίο διαχειρίζεται η Στέγη Βιομηχανίας (http://sev4enterprise.org.gr/epixeirimatikotita/), ΕΣΠΑ 2007-2013

2008-2015       Συμμετοχή στην προετοιμασία της πρότασης και την υλοποίηση του Έργου «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.), ΕΣΠΑ 2007-2013

Η δράση της ΜΟΚΕ συνεχίζεται έως σήμερα

2008                Συμμετοχή στην Ομάδα Έργου: «Μελέτη σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μέσω της προώθησης της επιχειρηματικότητας», Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΠΣ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΕΑΕΚ (ΕΥΔ-ΕΠΕΑΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

2007-2008       Συμμετοχή στην Ομάδα Έργου: «Ανάπτυξη Σχεδίου Πιλοτικής Εφαρμογής Διαχείρισης της Επίδοσης», στο πλαίσιο του Έργου της Α.Σ. Πλοηγός για τη Διαχείριση της Αλλαγής στον Κλάδο της Ναυπηγικής μέσα από την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, Πρόγραμμα EQUAL

2005                Συμμετοχή στην Ομάδα Έργου: Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Νομού Μαγνησίας που ανατέθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

2002-2005       Συμμετοχή στην προετοιμασία της πρότασης και την υλοποίηση του Έργου «Ενθάρρυνση επιχειρηματικών δράσεων, καινοτομικών εφαρμογών και μαθημάτων επιλογής φοιτητών και σπουδαστών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, Δράση 3.1.2.β

2002-2007       Συμμετοχή στην προετοιμασία της πρότασης και Επιστημονικός Σύμβουλος του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Θεσσαλίας

2002-2003       Μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη Βιομηχανία, στο πλαίσιο του έργου Προοπτικής Τεχνολογικής Διερεύνησης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας

2002-2003       Επιστημονικός συνεργάτης για τα έργα: Δίκτυο Μάθησης στον Κλάδο του Έξυπνου Κτιρίου και Δίκτυο Μάθησης στον Κλάδο του Έξυπνου Ενδύματος και στο Περιφερειακό Κέντρο Καινοτομίας (RISC), στο πλαίσιο του Προγράμματος INVENT της Περιφέρειας Θεσσαλίας

2000-2001       συμμετοχή στην ομάδα του έργου “Έρευνα δυνατότητας ανάπτυξης συστήματος τελεφερίκ στο Πήλιο”, που ανατέθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας ΑΕ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπεύθυνος για την εκτίμηση της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου

  • Πακέτο Εργασίας 3 του RIS+ Θεσσαλίας: Ενημέρωση σχετικά με την καινοτομία και ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκής κοινότητας, σε συνεργασία με τον Επικ. Καθηγητή Π. Σκάγιαννη

2000-2001       Ανάπτυξη Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Καινοτομίας για τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της Δράσης INNOREGIO του προγράμματος RECITE II.

1999-2000       Συμμετοχή στην ομάδα έργου της έρευνας «ΕΥΡΩανταγωνισμός 2000» της St. Gallen Consulting Group

1999                Συμμετοχή στο έργο «Περιφερειακή Στρατηγική Καινοτομίας της Θεσσαλίας» με την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη διαμόρφωση της Τελικής Έκθεσης και του Σχεδίου Δράσης και στην τελική συνάντηση εργασίας των ειδικών επιστημόνων

1998                Συμμετοχή στο έργο «Μελέτη των επιπτώσεων της σύνδεσης της Τουρκίας με την ΕΕ στην ελληνική οικονομία», που υλοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πλαίσιο του ΕΠΕΤ-ΙΙ.

1998                Συμμετοχή στην Ομάδα Αξιολόγησης (‘on-going’) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής, όπου συμμετείχε στην Κριτική Αξιολόγηση των Ενεργειών και Μέτρων του Π.Ε.Π. που σχετίζονται με τις Πολιτικές για την Βιομηχανία και την Έρευνα και Τεχνολογία σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

1998-2000       Συμμετοχή στο έργο ADAPT 193/221 με θέμα «Μοντέλα μείωσης στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας – Ένδυσης», το οποίο έχει αναλάβει το ΤΕΙ Πειραιά και όπου συμμετείχε στην κατάρτιση στελεχών επιχειρήσεων και στην τεχνική υποστήριξη των επιχειρήσεων για εφαρμογή μεθόδων γρήγορης ανταπόκρισης (quick response) με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

  • Συμμετοχή στο έργο «Ανάλυση των αναγκών-απαιτήσεων των Ελληνικών επιχειρήσεων σε δικτυακές υποδομές για ηλεκτρονικό εμπόριο και στο INTERNET», που ανατέθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

1996-97           Συμμετοχή στο έργο “Αξιολόγηση των Κλαδικών Εταιρειών Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης” της ΓΓΕΤ, του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως ερευνητής της εταιρείας LOGOTECH, στη συνολική αξιολόγηση του έργου των εταιρειών και στη διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την κρατική επιστημονική και τεχνολογική πολιτική (διαθέσιμο από τη ΓΓΕΤ)

1991-1992       Συμμετοχή στο έργο “Research and Technology Management in Enterprises: Issues for Community Policy” (SAST Project No. 8), της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καθήκοντα βοηθού ερευνητή (research assistant) για τον κλάδο του λογισμικού (software) για την Δρ. Ελένη Τσιπούρη (Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών)

Άλλες συναφείς δραστηριότητες

2011- σήμερα Συμμετοχή σε δραστηριότητες του οικοσυστήματος της νέας επιχειρηματικότητας όπως τα Start-up Weekends και τα Open Coffee, σε Βόλο, Θεσσαλονίκη κλπ.

2001-2002       Συμμετοχή στις επιτροπές αξιολόγησης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας

1998                Συμμετοχή στην «Ελληνική Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση Καινοτομικών Τεχνικών Διοίκησης Υποστήριξης της Ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: PROSEGISIS», για την εταιρεία Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. (διαθέσιμο στην εταιρία)

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

Δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά

 

2017                Σταμπουλής Γ. και Νάκου Π. «Προς ένα συνεταιριστικό μέλλον: μαθαίνοντας από το Mondragon», ΑΕΙΧΩΡΟΣ

2014                Stamboulis Υ. and Barlas A. “Entrepreneurship education impact on student attitudes”, The International Journal of Management Education, Volume 12, Issue 3, November, pp. 365–373

2007                Σταμπουλής Γ. «Πώς εμπεδώνεται η καινοτομική δραστηριότητα; Η ανάδυση των συστημάτων καινοτομίας στο χώρο» , Αειχώρος, 6.2.

2007                Stamboulis, Y. ‘Towards a systems approach to innovation systems and policy’, Int. J. Technology and Globalisation, Vol. 3, No. 1, pp.42–55.

2005                Tsoutsos T. D. and Stamboulis Y. “The Sustainable Diffusion of Renewable Energy Technologies as example of an Innovation-Focused Policy”, Technovation, Vol. 25, Issue 7, pp. 753-761

2004                Adamides E., Y. Stamboulis and A. Varelis, “Model-based assessment of military aircraft engine maintenance systems”, Journal of Operational Research Society, Vol. 55, No. 9, pp. 957-967

2003                            Adamides E., Y. Stamboulis and V. Kanellopoulos, “Economic integration and strategic change: the role of managers’ mental models”, Strategic Change, Vol. 12, March-April, pp. 69-82

2003                Stamboulis Y. and Skayannis P., “Innovation Strategies and Technology for Experience-based Tourism”, Tourism Management Vol. 24, no 1, pp. 35-43

 

 

Επιμέλεια συλλογικού τόμου

 

2002                Bakouros,Υ., Skayannis,P., Stamboulis,Y. (eds) Entrepreneurship and Innovation Policies in the European Periphery: A Research Agenda. University of Thessaly Press, Volos (σελ. 268).

 

 

Κεφάλαια σε βιβλία

 

2012                Σταμπουλής, Γ., Μπατή, Α., Σκάγιαννης, Π. “Υπάρχει Χώρος για το Εσωτερικό Μάρκετινγκ στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Τόπου;” Στο Δέφνερ, Α., Καραχάλης, Ν. (επιμ.) Μarketing και Branding Τόπου: η διεθνής εμπειρία και η ελληνική πραγματικότητα. Βόλος: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, σελ. 167-181.

2008                Stamboulis, Y. “Destinations as experience stages: a systems view”, στο Sutheeshna B.S., Bivraj B.P. and Sitikantha M. “TOURISM BUSINESS: Some Reflections on Changing Paradigm”, Response Books

2007                Stamboulis, Y. and Y. Psycharis Women’s cooperatives in Magnesia: taking steps in partial learning”, Chapter 5 στο Bjorn Gustavsen, Richard Ennals, Barry Nyhan  (eds) Learning together for local innovation: promoting learning regions, CEDEFOP

2003                Skayannis, P. and Stamboulis,Y. Innovation in Tourism, Technology and Institutions”, στο Deffner, Α., Konstandakopoulos, D. and Psycharis, Y. (eds.) Culture and Regional Economic Development: Cultural, Political and Social Perspectives. University of Thessaly Press, Volos

2002                Stamboulis Y. and Kanellou D. “Infrastructures vs Capabilities: Informal Institutions as Enabling Factors”, στο Bakouros, Υ., Skayannis,P., Stamboulis,Y. (eds) Entrepreneurship and Innovation Policies in the European Periphery: A Research Agenda. University of Thessaly Press, Volos

2002                Stamboulis Y. and Bakouros Y. “Demand-Oriented Strategy: the case of Thessaly”, στο Bakouros, Υ. Skayannis, P., Stamboulis, Y. (eds) Entrepreneurship and Innovation Policies in the European Periphery: A Research Agenda. University of Thessaly Press, Volos

2002                Adamides, Ε. and Stamboulis, Υ. “The use of Soft Systems Methodology in the development of regional and national innovation policies” στο Bakouros, Υ. Skayannis, P., Stamboulis, Y. (eds) Entrepreneurship and Innovation Policies in the European Periphery: A Research Agenda. University of Thessaly Press, Volos

 

 

 

Ανακοινώσεις σε Επιστημονικά  Συνέδρια

 

2017                Σταμπουλής, Γ., Βέτσικας, A. και Μαρκάτου, M. “Innovation and Economic Growth: An empirical investigation of European countries”, Παρουσιάστηκε στο 15th Globelics International Conference, Αθήνα, 11-13 Οκτωβρίου

2017                Σταμπουλής, Γ., και Βέτσικας, A. “National Innovation Systems Efficiency in European countries: Some preliminary empirical findings”, Παρουσιάστηκε στο 29th Annual EAEPE Conference, Βουδαπέστη, 19-21 Οκτωβρίου

2017                Βέτσικας, A. και Σταμπουλής, Γ., “R&D expenditure, Patents and Economic Growth: Causality evidence from ten innovative countries”, Παρουσιάστηκε στο 29th Annual EAEPE Conference, Βουδαπέστη, 19-21 Οκτωβρίου

2017                Γεωργατζή Β. και Σταμπουλής, Γ., “Barriers and incentives regarding technological (and energy) transition in the transportation sector”, Παρουσιάστηκε στο 29th Annual EAEPE Conference, Βουδαπέστη, 19-21 Οκτωβρίου

2017                Γεωργίου, Α., Σταμπουλής, Γ., (2017). Social capital and the reproduction of cooperatives. Στο 29th Annual EAEPE Conference 2017. The role of the State in Economic Development State Capacity, State Autonomy and Economic Development. Βουδαπέστη, 19-21 Οκτωβρίου

2017                Γεωργίου, Α., και Σταμπουλής, Γ., “Cooperatives, innovation and stakeholder dividends”, 5th  International Conference on Applied Economics, Βόλος 17-19 Μαίου

2017                Γεωργίου, Α., και Σταμπουλής, Γ., (2017). Social capital and cooperative enterprises: an institutional approach. In 1st National Conference on Commons and Social and Solidarity Economy in Greece. Παρουσιάστηκε στα Ελληνικά. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 4-7 Μαίου

2017                Γεωργίου, Α., Σταμπουλής, Γ., και Μιχαλοπούλου E. (2017). The governance of place brand: a commons perspective. Στο: 2nd Panhellenic Place Marketing and Place Branding Conference. Παρουσιάστηκε στα Ελληνικά. Department of Planning and Regional Development of University of Thessaly, Λάρισσα, 30 Μαρτίου-2 Απριλίου

2016                Σταμπουλής, Γ.,  “Dynamics of transition to universal tax-funded pension system”, paper to be presented στο 34th International Conference of the System Dynamics Society, July 17-21, Delft, Ολλανδία

2016                Σταμπουλής, Γ.,  and Stathaki, C. “Proximity, Innovation and Industrial Policy”, paper presented at the EAEPE Symposium on The role of industrial policy in European re-industrialisation, Μάιος  12-14, Κρακοβία, Πολωνία

2015                Γεωργίου, Α.,Σταμπουλής, Γ., “Participatory and direct democracy in practice; lessons from the international cooperative experience”, paper presented to 4th Pan-Hellenic Conference on Applied Economics, University of Thessaly, 23-24 Νοεμβρίου, Βόλος.

2015                Γεωργίου, Α., και Σταμπουλής, Γ., “Worker cooperatives: moving towards an innovative management structure”. Παρουσιάστηκε στο  ICA Research Conference 2015, AgroParisTech, 27-30 Μαίου, Παρίσι.

2014                Γεωργίου, Α., και Σταμπουλής, Γ.,  “Worker co-operatives as a mode of governance” paper presented to 26th Annual EAEPE Conference 2014, University of Cyprus, 7-8 Νοεμβρίου, Νικοσία.

2014                Γεωργατζή Β. & Σταμπουλής, Γ., «Environmental policies and eco-innovation». Στα Πρακτικά του 1ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου στην Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος: Κλιματική Αλλαγή (σσ. 457-467). Βόλος: Εργαστήριο Επιχειρησιακών Ερευνών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. http://envecon.econ.uth.gr/main/sites/default/files/envecon_1_proceedings_final_r1.pdf

2014                Σταμπουλής Γ. και Γεωργίου Α. “Οι συνεταιρισμοί εργαζομένων ως απάντηση στα προβλήματα  εντολέα-εντολοδόχου”, παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Πατρών 14-15 Ιανουαρίου 2014, Πάτρα

2014                Σταμπουλής Γ.: «Με τα Ταμεία ή με τους Συνταξιούχους; Η δυναμική του συνταξιοδοτικού συστήματος και μια ριζοσπαστική εναλλακτική», παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Πατρών 14-15 Ιανουαρίου 2014, Πάτρα

2013                Γεωργατζή Β. & Σταμπουλής Γ.,«Environmental regulations: Barriers and conditions to adopt eco-innovation». Στο Χ. Κόλλιας, Π. Αρβανιτίδης, & Α. Αναγνώστου (Επιμ.), Πρακτικά του 3ου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής (σσ. 252-259). Βόλος: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας. http://master.econ.uth.gr/images/praktika_sinedriou_2013.pdf

2013                Σταμπουλής Γ., Κυριακίδης Χ., Ηλιάδης Φ. “Εκτίμηση κοινωνικο-τεχνικής μετάβασης σε μεταφορικά συστήματα: η περίπτωση  του PRT στη Θεσσαλία”, 11ο Τακτικό Επιστημονικό Συνέδριο του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιφερειακής Επιστήμης «Αγροτική οικονομία, ύπαιθρος χώρος, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη», Πανεπιστήμιο Πατρών, 14-15 Ιουνίου 2013, Πάτρα,

2013                Σταμπουλής Γ., “«Too good to be true? Exploring the dynamics of a lean universal pension system in Greece”, Πρακτικά 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 17-18 Μαΐου 2013, Βόλος

2013                Σταμπουλής Γ., και Νάκου Π. «Προς ένα συνεταιριστικό μέλλον: μαθαίνοντας από το Mondragon», Πρακτικά 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 17-18 Μαΐου 2013, Βόλος

2012                Μπατή, Α., Σταμπουλής, Γ. και Σκάγιαννης, Π. “Προϋποθέσεις και Ρόλοι για τη Δημιουργική Πόλη: η περίπτωση του Βόλου”. Πρακτικά 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, σελ. 1107-1112. Βόλος & Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας και Εκδόσεις Γράφημα [CD].

2012                Ροδακινιάς, Π., Σταμπουλής, Γ., Σκάγιαννης, Π. και Ζυγούρα, Α. “Η Συμβολή της Συνεργατικής Επιχειρηματικότητας στην Αντιμετώπιση της Κρίσης: μαθήματα από το Μοντραγκόν”. Πρακτικά 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, σελ. 989-994. Βόλος & Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας και Εκδόσεις Γράφημα [CD].

2012                Γεωργατζή Β., Σταμπουλής Γ. (2012), “ Περιβαλλοντικοί Κανονισμοί και Καινοτομική Πολιτική”, παρουσιάστηκε στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, 27-30 Σεπτεμβρίου 2012, Βόλος

2012                Μπατή, Α., Σταμπουλής, Γ. και Σκάγιαννης, Π. (2012) «Δημιουργική Πόλη: μηχανισμοί για την ενδυνάμωση της αστικής ανάπτυξης», στο 10ο Εθνικό Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης (ERSA-GR) “Οικονομική κρίση και πολιτικές ανάπτυξης και συνοχής», 1– 2 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη

2012                Γεωργατζή Β., Σταμπουλής Γ., “Περιβαλλοντική και Καινοτομική Πολιτική: Συνέργειες και Αντιφάσεις”, παρουσιάστηκε στο 10ο τακτικό συνέδριο ERSA: «Οικονομική κρίση και πολιτικές ανάπτυξης και συνοχής», 1-2 Ιουνίου 2012, Θεσσαλονίκη

2012                Μπατή, Α., Σταμπουλής, Γ. και Σκάγιαννης, Π. “Υπάρχει χώρος για το εσωτερικό μάρκετινγκ στο στρατηγικό σχεδιασμό του τόπου;”, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Tόπου: Στρατηγική Προβολής και Ταυτότητας Τόπου, 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου, Βόλος

2011                Νάκου Π., Σταμπουλής Γ. “Cooperative Entrepreneurship as Embedded Process: Mondragon in Basque Country”, στο 9ο Εθνικό Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης (ERSA-GR) “Περιφερειακή Ανάπτυξη και Οικονομική Κρίση: Διεθνής Εμπειρία και Ελλάδα”, 6-7 Μαΐου, Αθήνα (και στο 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής στις 14-15 Απριλίου, Βόλος)

2010                Skayannis, P, Y. Stamboulis, P. Rodakinias, G. Kaparos, A. Zygoura “Patterns in Student Business Ideas: Experience at the University of Thessaly”, presented at the 5th European Conference on Innovation, and Entrepreneurship, September 16-17, Athens, Greece

2010                Skayannis, P, Y. Stamboulis, P. Rodakinias, G. Kaparos, A. Zygoura “Policy Shifts in Labour Market Liaising and Entrepreneurship in Greek Higher Education”, presented at the 5th European Conference on Innovation, and Entrepreneurship, September 16-17, Athens, Greece

2009                Stamboulis Υ., Adamides, E.D. and Malakis T. E “Revisiting the Dynamics of the Development Factory”, Πρακτικά 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 26-28 Νοεμβρίου

2008                Stamboulis Y. “Exploring the System Dynamics of Innovation Systems”, presented at the Twenty Sixth International Conference of the System Dynamics Society, July 20-24, Athens, Greece

2008                Stamboulis Y. and Papachristos George “Investigation and modelling framework of biofuels as a new socio-technical regime”, presented at the Twenty Sixth International Conference of the System Dynamics Society, July 20-24, Athens, Greece

2008                Stamboulis Y. and Kalaouzis G. “Strategic Dynamics of the Project Based Organization”, presented at the Twenty Sixth International Conference of the System Dynamics Society, July 20-24, Athens, Greece

2007                Σταμπουλής Γ., Γ. Παπαχρήστος, Ε. Αδαμίδης, Μ. Ψωφάκη  «Πλαίσιο Διερεύνησης και Μοντελοποίησης της Διάχυσης των Βιοκαυσίμων ως Νέο Κοινωνικοτεχνικό Καθεστώς», παρουσιάστηκε στο 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Εναλλακτικών Καυσίμων και Βιοκαυσίμων, Λίμνη Πλαστήρα, 26-27 Απριλίου

2005                Y. Stamboulis “Innovation Systems or a systems approach to innovation (policy)?”, paper to the 17th EAEPE Annual Conference, “A New Deal for the New Economy? Global and Local Developments, and New Institutional Arrangements”, Bremen/Germany, November, 10-12

2005                E.D. Adamides, Y. Stamboulis and N. Pomonis “Modularity and Strategic Flexibility: a cognitive and dynamic perspective”, to be presented at the Twenty Third International Conference of the System Dynamics Society, July 17-21, Boston, Mass. USA

2005                Y. Stamboulis “Seeking Alignment: A Systems Approach to Innovation Policy”, παρουσιάστηκε στο 8th International Conference on Technology Policy and Innovation, Lodz, July 6-8

2005                Σκάγιαννης Π. και Γ. Σταμπουλής, «Καινοτομικές Στρατηγικές στον Τουρισμό: Τεχνολογία και Θεσμοί», παρουσιάστηκε στην Ημερίδα «Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη», 21 Ιανουαρίου, Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, ΕΜΠ

2004                Y. Stamboulis, E. Adamides, D. Harisoulis, A. Kiousis and T. Malakis “Time-Based Innovation Strategy Game”, presented at the Twenty Second International Conference of the System Dynamics Society, July 25-29, Oxford, England

2004                Adamides E.D., N. Pomonis and Y. Stamboulis “Embedding game-theoretic concepts into system-dynamics models: the case of complementary products development”, presented at the Twenty Second International Conference of the System Dynamics Society, July 25-29, Oxford, England

2003                Σταμπουλής Γ., Θεριανός Π., Καλαούζης Γ., Μαλάκης Θ. «Μοντέλο Συστημικής Δυναμικής για τη Στρατηγική Διαχείρισης Έργου υλοποίησης Πληροφοριακού Συστήματος ERP», παρουσιάστηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών με θέμα «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων», ΤΕΙ Λάρισας 25-27 Σεπτεμβρίου

2003                Σταμπουλής Γ., Αδαμίδης Ε.., Χαρισούλης Δ., Κιούσης Α., Μαλάκης Θ. «Δυναμικό Παίγνιο Στρατηγικής Καινοτομίας ως προς το Χρόνο», παρουσιάστηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών με θέμα «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων», ΤΕΙ Λάρισας 25-27 Σεπτεμβρίου

2003                Σιδηρόπουλος Μ., Σταμπουλής Γ., Αδαμίδης Ε. «Υποκατάστατα σε Δίκτυα Αξίας: Διερεύνηση της Απόδοσης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη χρήση Προσομοίωσης», παρουσιάστηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών με θέμα «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων», ΤΕΙ Λάρισας 25-27 Σεπτεμβρίου

2003                E.D. Adamides, N. Pomonis and Y. Stamboulis “Development of complementary products: an evolutionary game-theoretic approach”, παρουσιάστηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών με θέμα «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων», ΤΕΙ Λάρισας 25-27 Σεπτεμβρίου

2003                Σταμπουλής Γ., Αδαμίδης Ε.., Κακούλας Δ., Καλαούζης Γ., Ροδακινιάς Π. «Στρατηγική Διαχείρισης Έργου και η Θεώρηση του Οργανισμού με βάση τους Πόρους: Ολιστική Προσέγγιση με τη Μεθοδολογία της Συστημικής Δυναμικής», παρουσιάστηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών με θέμα «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων», ΤΕΙ Λάρισας 25-27 Σεπτεμβρίου

2003                E.D. Adamides, Y. Stamboulis, H. Tsoutsos, A.G. Varelis, H. Malamatenios, A. Kiousis “Model-based assessment of wind generators and their maintenance systems”, παρουσιάστηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών με θέμα «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων», ΤΕΙ Λάρισας 25-27 Σεπτεμβρίου

2002                Stamboulis Yeoryios and Adamides Emanuel “Development of Innovation Policy: the Need for a Soft Systems Perspective” presented at the 5th European Conference on Systems Science, 16-19 October 2002, Hersonissos, Herakleion, Crete, Greece

2002                Y. Stamboulis, E. Adamides and T. Malakis, “A system-dynamics study of a resource-based approach to process development strategy”, presented at the IEEE International Engineering Management Conference IEMC-2002, 18-20 August 2002 St John’s College, Cambridge, England

2002                E. Adamides, Y. Stamboulis, D Harisoulis and T. Malakis “Product R&D, process R&D and market dynamics: A simulation study”, presented at the IEEE International Engineering Management Conference IEMC-2002, 18-20 August 2002 St John’s College, Cambridge, England

2002                Varelis Aggelos, Stamboulis Yeoryios and Adamides Emanuel “A life-cycle system dynamics model of aircraft-engine maintenance”, presented at the Twentieth International Conference of the System Dynamics Society, 28/7-2/8, Palermo, Sicily

2002                Stamboulis Yeoryios, Adamides Emanuel and Malakis Thomas “Modelling Product-Process R&D Dynamics”, presented at the Twentieth International Conference of the System Dynamics Society, 28/7-2/8, Palermo, Sicily

2001                E.D. Adamides, Y. Stamboulis and M. Sidiropoulos, “Operations management of value nets using simulation and discrete-event control theory”, presented at the SCS 15th European Simulation Multiconference, Prague, Czech Repuplic, June 6-9

2000                Skayannis P. and Stamboulis Y. “Innovation Strategies in Tourism, Technology and Institutions”, presented at the International Scientific Conference: “Tourism on Islands and Specific Destinations”, University of the Aegean, Interdepartmental Program of Postgraduate Studies in Tourism Planning, Management and Policy, Chios, 14-16 December

2000                Skayannis P. and Stamboulis Y. “Innovation in Tourism, Technology and Institutions”, presented at the International Conference “Culture and Regional Economic Development: Cultural, Political and Social Perspectives, 28-30, University of Thessaly, Volos, September

2000                Stamboulis Y. and Kanellou D. “Infrastructures vs Capabilities: Informal Institutions as Enabling Factors”, παρουσιάστηκε στο Συνέδριο: “Entrepreneurship and Innovation Policies in the European Periphery: a Research Agenda”, University of Thessaly, Volos, May 26-27

2000                Stamboulis Y. and Bakouros Y. “Demand-Oriented Strategy: the case of Thessaly”, παρουσιάστηκε στο Συνέδριο: “Entrepreneurship and Innovation Policies in the European Periphery: a Research Agenda”, University of Thessaly, Volos, May 26-27

2000                Adamides, Ε. and Stamboulis, Υ. “The use of Soft Systems Methodology in the development of regional and national innovation policies”, παρουσιάστηκε στο Συνέδριο:  “Entrepreneurship and Innovation Policies in the European Periphery: a Research Agenda”, University of Thessaly, Volos, May 26-27

1999                Σταμπουλής, Γ. και Εδιπίδη Χρ. «Καινοτομική Πολιτική για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», παρουσιάστηκε στο 6ο Εθνικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ηλιακής Τεχνικής, «Βελτιστοποίηση Ενεργειακών Διεργασιών», Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος 3-5 Νοεμβρίου

1997                Stamboulis Y., S. Vasiliadis abd A Peppas, “Technology Policy for the Textiles Industry in the European Periphery: the case of Greece”, παρουσιάστηκε στο Συνέδριο: The 78th World Conference of the Textile Institute, 23-26 Μαΐου, Θεσσαλονίκη

1994                Stamboulis Y, “Technological Catching-up in Hellas and the Challenge of Technological Change”, παρουσιάστηκε στο Συνέδριο: Greece: prospects for modernisation, που οργανώθηκε από το  European Institute of  the LSE, τη Μονάδα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Εταιρεία Ελληνικών Μελετών και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, 17-19 Νοεμβρίου, London

 

Κείμενα λοιπών ερευνητικών εργασιών και έργων

 

2008                Σκάγιαννης Π. Σταμπουλής Γ., Ζουμπουλάκης Μ., Τζερεμές Ν. Ροδακινιάς Π., Ζυγούρα Α. Καπαρός Γ., Κεσσοπούλου Σ., Πασχάλη Α. «Μελέτη σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μέσω της προώθησης της επιχειρηματικότητας», Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΠΣ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΕΑΕΚ (ΕΥΔ-ΕΠΕΑΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

2007                Αδαμίδης, Ε.Δ. , Παπαχρήστος Γ. , Πυλαρινού Χ. , Σταμπουλής Γ., Κουμανάκος Δ., Σιδηρόπουλος Μ. «Ανάπτυξη Σχεδίου Πιλοτικής Εφαρμογής Διαχείρισης της Επίδοσης», στο πλαίσιο του Έργου της Α.Σ. Πλοηγός για τη Διαχείριση της Αλλαγής στον Κλάδο της Ναυπηγικής μέσα από την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, Πρόγραμμα EQUAL

2005                Σταμπουλής Γ., Σκάγιαννης Π. και Παπαδούλης Α. «Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες» Διαγνωστική Μελέτη-Κεφάλαιο 6 της Μελέτης «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Νομού Μαγνησίας», που ανατέθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

2002                Stamboulis, Y. and Tsoutsos, Th., “Innovation-Focused Policy for the Diffusion of Renewables”, IPTS Report, Νo. 65, http://www.jrc.es/pages/f-report.en.html

2000                Αδαμίδης Ε., Κανελλόπουλος Β. και Σταμπουλής Γ. «ΕΥΡΩανταγωνισμός 2000: Οι ανησυχίες, οι φόβοι και οι προοπτικές των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά» St. Gallen Consulting Group, Geneve

1998                Σταμπουλής Γ. «Ανάλυση των εμπορευματικών ανταλλαγών Ελλάδας και Τουρκίας στους κλάδους τροφίμων-ποτών, κλωστοϋφαντουργίας-ένδυσης, χημικών και μηχανολογικού εξοπλισμού», στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη των επιπτώσεων της σύνδεσης της Τουρκίας με την ΕΕ στην ελληνική οικονομία», που υλοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πλαίσιο του ΕΠΕΤ-ΙΙ.

1998                Καλογήρου Ι., Σταμπουλής Γ., Γρυλάκης Γ., Αργυρόπουλος Δ., Γραμματικού Μ. «Ανάλυση των Αναγκών-Απαιτήσεων των Ελληνικών Επιχειρήσεων σε δικτυακές Υποδομές για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και στο Internet», Μελέτη στο πλαίσιο του Έργου «Μελέτη-Σχεδιασμός και Εγκατάσταση Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Συναλλαγών Επιχειρήσεων (ΣΗΔΣΕ-Clearing House) με χρήση των τεχνολογιών EDI (Electronic Data Interchange)», που ανατέθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

1997                Logotech Α.Ε. «Αξιολόγηση των Εταιρειών Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΒΕΤΑ)», μελέτη για τη Γενική Γραμματεία  Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και την Technopolis Ltd.

1993                Tsipouri L. with G. Stamboulis “Regional Report: Greece” στο έργο “Research and Technology Management in Enterprises: Issues for Community Policy” (SAST Project No. 8), Commission of the European Communities

 

 

Διατριβή

1994                “New Technology in the European Periphery: The Development of the ICT Industry in Hellas (Greece)”, Διδακτορική Διατριβή, Science Policy Research Unit, University of Sussex, Brighton, Νοέμβριος

 

Διπλωματικές Εργασίες

1990                “Technology Policy for Renewables”, Διπλωματική Εργασία (M.Sc. Dissertation), Science Policy Research Unit, University of Sussex, Brighton, Αύγουστος

1989                “Διαχείριση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας”, Διπλωματική Εργασία, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Σεπτέμβριος

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

1. Συμμετοχή ως από κοινού υπεύθυνος (με τον Π. Σκάγιαννη) στην εκπαιδευτική αποστολή στο Πανεπιστήμιο και στο αυτοδιαχειριστικό επιχειρηματικό σύμπλεγμα του Mondragon στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, 21-28 Ιανουαρίου 2012 (υλοποίηση έργου ΔΑΣΤΑ ΠΘ).

 

Παρεμβάσεις στον Τύπο

Σταμπουλής Γ. (2004) H παγκοσμιοποίηση εισβάλλει στο τραπέζι μας…, Η Καθημερινή, 16.5.2004, (http://www.kathimerini.gr/184142/article/epikairothta/ellada/h-pagkosmiopoihsh-eisvallei-sto-trapezi-mas)

Σταμπουλής Γ. (2004) «Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία: το ενεργειακό πρόβλημα των Βορείων Σποράδων, ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, Οκτώβριος 2004 (αρ. φύλλου 5)

Σταμπουλής Γ. (2013)  Μοντραγκόν: Η πόλη χωρίς ανεργία!, Αυγή, 2.3.20013, (http://www.avgi.gr/article/82304/montragkon-i-poli-xoris-anergia-)

Σταμπουλής Γ. (2013) Πώς η κρίση γίνεται ευκαιρία;, Αυγή, 11.09.2013 (http://www.avgi.gr/article/917287/pos-i-krisi-ginetai-eukairia-)

Σταμπουλής Γ. (2015) Καθολική κρατική σύνταξη και 30ωρο, Αυγή, 13.09.2015 (http://www.avgi.gr/article/5842333/katholiki-kratiki-suntaxi-kai-30oro)

Σταμπουλής Γ. (2015) Μια ριζοσπαστική και ρεαλιστική πρόταση για το ασφαλιστικό: Κρατική σύνταξη για όλους και τριαντάωρο εργασίας, συνέντευξη στα Ενθέματα, 1/11/2015 (https://enthemata.wordpress.com/2015/11/01/staboulis/)

Σταμπουλής Γ. (2015) Μία ανατρεπτική πρόταση για το ασφαλιστικό, συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, 17/12/2015 (http://www.efsyn.gr/arthro/mia-anatreptiki-protasi-gia-asfalistiko)

Γεωργίου Α., Σταμπουλής Γ. (2016) Αλληλέγγυα οικονομία και παραγωγική ανασυγκρότηση, Εφημερίδα των Συντακτών, 11.01.2016, (http://www.efsyn.gr/arthro/allileggya-oikonomia-kai-paragogiki-anasygkrotisi-0)

Σταμπουλής Γ. (2016) Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: Άμυνα ή Επίθεση;, Αυγή, 16.03.2016 (http://www.avgi.gr/article/6360201/koinoniki-kai-allileggua-oikonomia-amuna-i-epithesi-)

 

 

Παρεμβάσεις σε κοινωνικά και τοπικά ζητήματα

Stamboulis Y. (2016) “Technical Change, Innovation Strategy and Social Transformation:
SSE and Transition Strategies”, presented at the European Forum on social and solidarity economy 2016: Transforming the Economic and Cultural Paradigms, European Parliament, 28-1-2016 (http://www.guengl.eu/news/article/events/european-forum-on-social-and-solidarity-economy-2016)

Σταμπουλής Γ. (2015) «Πώς μπορεί να ενισχυθούν τα μοντέλα συνεταιρισμών εργαζομένων σε περίοδο κρίσης»,  στο 2ο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015, 9-10 Νοεμβρίου 2015, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Ιερά Οδός 75, Συνεδριακό Αμφιθέατρο (http://seforum.gr/social-entrepreneurship-forum-2015/)

Σταμπουλής Γ. (2014) «Από πού έρχεται η ανάπτυξη;», Εισήγηση στη διημερίδα «Μαγνησία 2014 – Έτος επανεκκίνησης», που διοργάνωσε ο Όμιλος Καρεκλίδη, 31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου 2014, Βόλος

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com