Π. Ρήγας από τη Λάρισα: «Η Ν.Δ. σέρνεται πίσω από τον Α. Σαμαρά»

0

Στη Λάρισα βρέθηκε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, προκειμένου να λάβει μέρος σε πανθεσσαλική σύσκεψη στελεχών του κόμματος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και στην απογευματινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Μιλώντας το μεσημέρι σε δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο κ. Ρήγας, με αφορμή τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν είναι ουσιαστικά αρχηγός της Ν.Δ.», ενώ χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα» την στάση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Η ΝΔ αυτή τη στιγμή σέρνεται πίσω από τον κ. Σαμαρά. Είναι ντροπή για τη χώρα να έχει ένα πρώην πρωθυπουργό που το πρώτο που κοιτάει είναι η προσωπική του στρατηγική, η εμμονή του, ένας ακραίος εθνικισμός, μία επένδυση πάνω στην πατριδοκαπηλία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ουσιαστικά αρχηγός της Ν.Δ.», τόνισε ο κ. Ρήγας.

Για την στάση των ΑΝΕΛ στο ίδιο θέμα δήλωσε ότι «η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ ήταν μία έντιμη συμφωνία προκειμένου να βγει η χώρα από την επιτροπεία, την οικονομική κρίση και να πληγεί η διαπλοκή. Αυτή η συμφωνία τιμάται και από εμάς και από τους ΑΝΕΛ. Είναι ένα πείραμα που δείχνει πώς μπορείς προς όφελος μίας κοινωνίας να διαμορφώσεις μία συμμαχική κυβέρνηση χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ή να χρησιμοποιούνται προβλήματα για να αποφύγεις να λύσεις το μεγάλο στόχο».

Σχολιάζοντας εν συνόλω τη συμφωνία, τη χαρακτήρισε ως ένα «εξαιρετικά θετικό στοιχείο που συμπληρώνει την προσπάθεια εξόδου από το μνημονιακό καθεστώς. Εμείς κρατήσαμε από την αρχή τη γραμμή που είχαμε ως εθνική γραμμή. Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι η επίλυση ενός προβλήματος δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα αλλά με το σύνολο των Βαλκανίων, μία ταραγμένη περιοχή που εμείς θέλαμε να καταστεί πόλος σταθερότητας.

Κατά τη γνώμη μας η συμφωνία βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και συνολικά των Βαλκανίων. Θεωρούμε ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη είναι προς όφελος των λαών και κυρίως είναι μία αντίληψη που έχουμε διαχρονικά ως ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση και διάλογο. Παίρνουμε παίρνουμε το όνομα πίσω, αυτό συμβαίνει».

Σε ότι αφορά την έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Ρήγας είπε ότι «η τέταρτη αξιολόγηση σημαίνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Δεν υπάρχει πλέον κανένα προαπαιτούμενο, καμία δανειακή σύμβαση που διαμορφώνει το τοπίο της επιτροπείας. Η επόμενη μέρα για τη χώρα θα είναι χωρίς πιστοληπτική γραμμή».

Τέλος, σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με δεικτικό τρόπο, «καλώς να ορίσουν».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com