Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας

0

Σε δήλωσή της, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά, επισημαίνει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την έγκριση της μελέτης για την αποκατάσταση του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας από το ΚΑΣ.

Είναι γνωστό πως από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα βουλευτικά μας καθήκοντα, καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για τη λειτουργία του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου.

Τιμούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά εδώ και πολλά χρόνια για την αποκατάσταση του έργου, όπως τον αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζαφάλια, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια, τον υπεύθυνο του Τμήματος Αρχαιολογικών Μελετών και Έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Δημήτρη Καραγκούνη και όλους τους εργάτες.

Συμφωνούμε με τη δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη, πως αυτή η μέρα είναι ιστορική για την πόλη και πως η αποκατάσταση του θεάτρου αποτελεί ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, όλη η πόλη.

Στόχος μας το θέατρο να παραδοθεί στους πολίτες της Λάρισας το συντομότερο δυνατό και να ακουστεί σε αυτό ο θησαυρός των αρχαίων ελληνικών κειμένων».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Ιστορική η χθεσινή ημέρα για την υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενέκρινε τις μελέτες αναστύλωσης. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την χρηματοδότηση των έργων αναστύλωσης, μετά τις δημόσιες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας».

Ο κ. Καλογιάννης, βρέθηκε χθες στην Αθήνα και στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, όπου είχε την ευκαιρία να  μιλήσει για την ιδιαίτερη σημασία της έγκρισης των μελετών, τις διαχρονικές προσπάθειες της πόλης για την αποκάλυψη και ανάδειξη του Θεάτρου καθώς και την αγάπη των Λαρισαίων για το Μνημείο.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com