Σε Δημαρχείο, ΟΚΑΝΑ, ΔΕΥΑΛ και Επιμελητήριο Λάρισας ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης (ΦΩΤΟ)

0

Με σειρά συναντήσεων και επαφών με τις διοικήσεις φορέων της πόλης ξεκίνησε την Πέμπτη η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στη Λάρισα.

Φτάνοντας στην πόλη στις 11 το πρωί, ο υπουργός συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, Παναγιώτη Νταή και Δημήτρη Δεληγιάννη, επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης – ΟΚΑΝΑ Λάρισας, η πρόεδρος του οποίου, Ευαγγελία Λιακούλη, παρουσίασε την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης Ναρκωτικών Pompidou  2018.

Ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο στηρίζει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αναγνωρίζοντας παράλληλα το σημαντικό έργο που γίνεται από την δομή αυτή στον ιδιαίτερο ευαίσθητο τομέα της πρόληψης.

«ΟΛΙΣΘΗΡΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΕΥΑ»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα στελέχη και εργαζόμενους της επιχείρησης.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από εργαλεία για να κάνει πράξει αυτό που έχει ως στόχο. Οι ΔΕΥΑ αποτέλεσαν τα πιο βασικά εργαλεία. Προσπαθήσαμε με βάση τις δικές σας προτάσεις να κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να στηρίξουμε αυτά τα εργαλεία τα οποία στάθηκαν ισχυρά μέσα στη κρίση. Ανοίξαμε το δρόμο της μείωσης του ενεργειακού κόστους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις είχα υπογραφεί ως υπουργός Ενέργειας. Δώσαμε με το νομοσχέδιο την δυνατότητα να καλυφθούν κάποιες ανάγκες και όσο πάμε προς την ομαλότητα θα πάμε καλύτερα. Πάμε σε στοχευμένες προσλήψεις. Δυστυχώς βλέπουμε δικά μας εξειδικευμένα παιδιά να μεταναστεύουν.

Πολλοί επιβουλεύτηκαν τις ΔΕΥΑ. Μας ήρθαν προτάσεις από τους θεσμούς. Η δική σας ΔΕΥΑ είναι φιλέτο. Αλλά νομίζω ότι ο δρόμος αυτός θα είναι ολισθηρός. Δεν πρέπει να υπάρξει. Με τον Κλεισθένη προσπαθούμε να φέρουμε νέα πράγματα στη αυτοδιοίκηση».

Σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού με ορισμένους από τους 50 εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΛ που με δικές του ενέργειες μονιμοποιήθηκαν, ενώ παρέμεναν σε καθεστώς ομηρίας την περασμένη 15ετία, με απανωτές συμβάσεις έργου.

Οι πρωινές επαφές του κ. Σκουρλέτη ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι με συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με την διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μέρα της επίσκεψης του υπουργού Εσωτερικών στην πόλη, ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ, με ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Μενέλαος Κατσαμπέλας    

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com