«Εγκλωβισμένος και απομονωμένος ο κ. Αγοραστός»

0

«Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, εγκλωβίστηκε στην αναχρονιστική για την Αυτοδιοίκηση λογική του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του «Δρόμου Ανατροπής, Γιώργος Σταμπουλής, με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλή, «ο κ. Αγοραστός κατάφερε, παράλληλα, να απομονωθεί, τόσο από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και από αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Απέτυχε παταγωδώς η προσπάθειά του να καπελώσει μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τα Περιφερειακά Συμβούλια, καθώς επιχείρησε πρώτα να εκδώσει απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου και στη συνέχεια να την υιοθετήσουν  τα περιφερειακά συμβούλια».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταμπουλής κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και με την οποία επιδιώκεται η σύνθεση και η με θεσμικό τρόπο μέγιστη δυνατή διαβούλευση επί της πρότασης που έχει κατάθεση η κυβέρνηση.

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Καλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να εξαντλήσουν τον διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες, τις διαμαρτυρίες, τις εναντιώσεις αλλά και τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα την πρόταση σχεδίου νόμου της ΕΝΠΕ για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση που έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΣ.

Να τροποποιήσουν, να βελτιώσουν, να συμπληρώσουν το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε.

Να δεσμευθούν σαφώς, συγκεκριμένα και με χρονοδιάγραμμα για το περιεχόμενο, το εύρος και τις προϋποθέσεις των ριζικών μεταρρυθμιστικών τομών που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία και που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ψήφισμα υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία σε άλλα Περιφερειακά Συμβούλια,  στην κατεύθυνση της υπεύθυνης και εποικοδομητικής εκπροσώπησης του θεσμού.

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com