Τόσο άτσαλα, τόσο αμήχανα, τόσο πανικόβλητα

0

Προβληματισμένοι από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τα εργασιακά, οι επιτελείς της Ν.Δ. έστησαν μια εκδήλωση – φάντασμα, στην οποία «ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Τι τους είπε; Ότι η Ν.Δ. αγαπάει όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και τους επισφαλείς. Ότι  οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν. Ότι γενικά είναι υπέρ της πλήρους απασχόλησης. Ότι την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού του την έκλεψε ο Τσίπρας.

Η κεντρική ιδέα, όμως, ήταν να πείσει τους εργαζόμενους ότι οι φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών που θα φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ είναι η λύση για όλα τους τα προβλήματα: θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης, θα μειώσει τη μαύρη εργασία, θα αυξήσει τις αποδοχές τους, θα τους εξασφαλίσει μερίδιο από τα κέρδη της επιχείρησης.

Δεν μάθαμε αν οι εργαζόμενοι συμμερίστηκαν τον ενθουσιασμό του Κ. Μητσοτάκη για το πόσο εξαιρετική ιδέα είναι να μειωθούν οι φόροι των πλουσίων. Αν κάποιος ρώτησε τι ιατροφαρμακευτική κάλυψη παρέχει και τι συντάξεις δίνει το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Και τι του απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης. Ίσως επειδή η εκδήλωση ήταν σκηνοθετημένη. Ούτε καν φωτογραφίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τόσο άτσαλα, τόσο αμήχανα, τόσο πανικόβλητα ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να περιορίσει κάπως την άθλια εντύπωση που προκάλεσε, υπερασπιζόμενος την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη θεσμοθέτησή της. Είναι αργά. Οι εργαζόμενοι δεν είναι χαζοί. Και δεν μασάνε με στημένα δελτία Τύπου.

Τώρα ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει, αν τύχει και βρεθεί στα πράγματα ο Κ. Μητσοτάκης. Και θα πράξουν αναλόγως.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο 18 Μαίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com