Κ. Αρβανίτης: Η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη θα δώσουν τη μάχη για να σπάσει ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στην ΚΑΠ

0

«Υπάρχει αγωνία του φτωχού κλήρου στην Καρδίτσα, για το πώς θα αξιοποιηθεί η γη, για το πώς θα έχεις αυτό που λέμε εθνικό προσανατολισμό και στρατηγική μέσα στην Ε.Ε. για τις καλλιέργειες, για τους κτηνοτρόφους, την προώθηση των προϊόντων, για την ευημερία των ανθρώπων.

————————————————————————–

Για να δώσουμε τις μάχες ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ώθηση σε συνεργατικά σχήματα για το μικρό κλήρο», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το Μουζάκι του νομού Καρδίτσας, ο Κώστας Αρβανίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία.

Επισήμανε δε, ότι «αυτή είναι μια μεγάλη μάχη που έχει να δώσει η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά ώστε να σπάσει ότι πιο συντηρητικό υπάρχει, μέσα στη λεγόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην ΚΑΠ».

Ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με φορείς και εργαζομένους, σε άλλες περιοχές του νομού, πρόσθεσε πως «οι πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας, και της αντίληψης που θέλουν τον Νότο να είναι καταναλωτής με δάνεια των παραγόμενων αγαθών του Βορρά, είναι και μια σύγκρουση απόψεων, φωτογραφίζει πλήρως τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός, αυτό είναι και η ακροδεξιά που λέμε εμείς, όπως την ορίζουμε».

Και κατέληξε λέγοντας: «Δηλαδή, ο βασικός πυρήνας της ψυχής τους, στο πώς θέλουν να γίνει η αναδιανομή του πλούτου. Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει όλο και πιο επιτακτικά, και για τον μικρό κλήρο και για τον φτωχό κλήρο και για τον εργάτη, και για τον μικρό επιχειρηματία, για αυτούς που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, είναι πώς θα ενισχύσεις τις δυνάμεις αυτές, μιλάω για το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά και τους συμμάχους του, για να δώσουμε με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη τη μάχη ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com