Ο Δένδιας, ο Αδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

0

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της περασμένης Κυριακής.

———————————————–

Προφανώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι, που κατάλαβαν ότι μια πρόταση μομφής λίγες ημέρες μόνο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα ήταν εντελώς κενή πολιτικού περιεχομένου και θα έδινε απλώς τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εξασφαλίσει τρεις κοινοβουλευτικές νίκες μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ένα ρήγμα στην επικοινωνιακή γραμμή του κόμματος φάνηκε εχθές στη Βουλή, καθώς η έντιμη τοποθέτηση του Ν. Δένδια απέναντι στους νεοναζί -που καταχειροκροτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και άφησε τους νεοδημοκράτες παγωμένους- βρέθηκε στον αντίποδα της σταθερής γραμμής του Άδ. Γεωργιάδη, για τον οποίο οι φασίστες είναι αόρατοι. Μιας γραμμής στην οποία ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σέρνει όλο το κόμμα του, του προέδρου συμπεριλαμβανομένου, άλλους για λόγους χυδαίου πολιτικού τακτικισμού και άλλους εξαιτίας της ακροδεξιάς ψυχής τους.

Θα είναι λοιπόν ιδιαίτερα θετικό αν η ευπρόσδεκτη παρέμβαση του Ν. Δένδια αποτελεί έκφραση κάποιων απόψεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. που διαπιστώνουν ότι ο συγχρωτισμός με την Ακροδεξιά στις εκδηλώσεις για το μακεδονικό και η διαρκής πολιτική κάλυψη σε φασιστικές πρακτικές είναι τακτική επικίνδυνη και για το κόμμα και για την κοινωνία. Και η πρόταση μομφής ακριβώς τις πρακτικές αυτές επιδίωκε να ενισχύσει.

Είναι θετικό λοιπόν που η ιδέα για πρόταση μομφής αποσύρθηκε. Οι Πρέσπες θα κυρωθούν σήμερα. Έχοντας, όμως, αναδείξει το τεράστιο πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη και τα ασήκωτα ακροδεξιά βάρη που κουβαλάει η Ν.Δ.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com